06. Janvāris 2011, 17:36
06 January 2011 15:07:12 Renoir rakstīja:
06 January 2011 15:00:39 Misters X rakstīja:
06 January 2011 14:57:55 Versipellis rakstīja:
Par failiem - nevajag bildēt parastajā JPG standartā, tad ar apstrādāšanu nebūs nekādu problēmu.
bet gan... ?
Kas cits ja ne RAW.
Esmu bijis pārāk slinks, lai kaut ko darītu ar bildēm pēc fotogrāfēšanas, tāpēc labumu no RAW neredzu. Fails 10x lielāks nekā JPG.
RAW formāts ir digitālais jēlkadrs! Salīdzināt var kā filminiekam neattīstīts negatīvs. Ja uz komja neko nedara ar bildēm, tad RAW nav vajadzīgs! Par failu nesaderību Nikonam minēju tieši RAW failus! Ar visu pārējo ir ok doki.
06. Janvāris 2011, 19:44
Man ir bijuši vairāki Canoni un esmu ļoti ar viņiem bijis apmierināts.Par lielumu ir tīrākās muļķibas ka traucē ceļojot.
Ja cilvēks nav pieradis pie rokas neko nest,tad fakts ka viņam traucēs.
Ar ziepeni strādāt ir tas pats kā fotogrāfēt ar mobīlo telefonu.
06. Janvāris 2011, 20:16
06 January 2011 19:44:51 NormundsK rakstīja:
Man ir bijuši vairāki Canoni un esmu ļoti ar viņiem bijis apmierināts.Par lielumu ir tīrākās muļķibas ka traucē ceļojot.
Ja cilvēks nav pieradis pie rokas neko nest,tad fakts ka viņam traucēs.
Ar ziepeni strādāt ir tas pats kā fotogrāfēt ar mobīlo telefonu.
Es runāju par ceļošanu ar lidmašīnu un iekļaušanos rokas bagāžā. Foto + dators + mantas — tur jādomā par ierobežojumiem izmēros un svarā. Misters X arī daudz lido, tāpēc viņam šis var būt būtiski. Tas, ko vazāt apkārt visur citur, tas tiešām atkarīgs no gaumes, vēlmēm un muskuļiem.
06. Janvāris 2011, 21:51
Pastāsīšu savu pieredzi..
2004g iepirku EOS.. pirmo mēnesi biju starā.. TĀDAS bildes

vēl pēc mēneša sāku visus režīmus pēc kārtas mācīties/lasīt/experimentēt.. pagāja kādi trīs mēneši kad sapratu kas tas fočis ir sū...s .. tādā ziņā ka vis ar Kitu bija izsmelts un to ko es gribēju vairs nav iespējams bez labākiem objektīviem un ārējo zibeni.. lai man sanāktu gan garais gan zibenis nopirku manu8ālo zibeni

losis

nojājo ar viņu mēnesi līdz sapratu ka man to nevajag.. ar garo 70-300 x(crop) 1.6 f4.5 vēl kādu mēnesi bija ko ņemties.. tad sapratu ka vajag daudz GAIŠĀKUS objektīvus.. tobiš bija jau ielikts visos stafos pāri 1kls un sapratu ka ja gribu to attīstīt ir vēl jāieliek vismaz 2kls.. visu to laiku man bija brīvs un kā no rīta arā tā vakarā atpakaļ.. izsmēlu visu no EOS`a un sapratu ka spēks ir stiklos
.gif)
šobrīd EOS`u neesmu redzējis kadu gadu.. bērns kad piedzima bildēju. es būtu priecīgs ja kāds man uzdāvinātu ziepīti.. jo uz tusiņiem es to somu vairs negribu staipīt + vēl kāds vair aizstiept (vienreiz aizgāja)
Misters X.. tas nav nopirkt fotoaparātu
tas ir ... BodyKits + statīvs + soma + ārējais zibenis + grifs + labāks monitors(liksies kkas pietrūkst)+ kalibrācija + gaišāks (aptuveni 30-80) stikls ikdienai + gaišāks portretnieks + gaišāks (parasti divi) zooms... skaiti pats, tas ievelk
saku godīgi.. šobrīd esmu bez fotoaparāta, jo tas kas man ir ar to ir JĀSTRĀDĀ
Pēdējo reizi laboja
Vecais - 06. Janvāris 2011, 21:53, kopā labots 1 reizi.
06. Janvāris 2011, 22:02
Mainu pret savu Olympus ziepi!
06. Janvāris 2011, 22:13
Par vienu lietu gan nepiekritīšu — ka vajag grēdu aparatūras. Sākumā vajag sataisīt grēdu bilžu un tad pašam saprast, ko vajag, lai taisītu labākas bildes. Jo katram savs, kādam varbūt nemaz nevajag kaut ko no uzskaitītā. Es, piemēram, esmu nobruņojies daudziem visādiem statīviem, bet tikai šobrīd sāku domāt, ka vajag labāku zibspuldzi. Cits statīvu nekad rokās nebūs turējis... Tas ir tas pats, kas lamāt / izcelt režīmu lietošanu / nelietošanu, t.sk. automātikas. Ja saprot, kā tā automātika darbojas, atkodis, ko tā tiešām dara, tad bieži vien ar visu automātisko režīmu panāc vēlamo efektu, panāc jebko, ko vēlies, kamēr tas iekļaujas automātiski iespējamās programmās. Tāpēc jau ir tas podziņas pusspiediens — viss tiek "izdarīts", atliek novērtēt, vai automātika nostrādājusi pēc tavām iegribām. Ja nav, laižam vaļā un darām vēlreiz. Jā, piemīt cilvēcīgs slinkums, bet tieši slinkuma pēc esmu iemācījies čakarēt arī automātiskus režīmus. Pašam patīk visādās dīvainās vidēs fotografēt, bieži tās ir tādas, kur manuāli 3 dienas čakarētos un nekas nesanāktu, teiksim, ja ļoti slikti apgaismotās telpās gribas panākt dažādus efektus — tur manuāli asumu uz vēlamo punktu nenoregulēt. Labojiet, ja kļūdos. Tāpēc es neredzu neko sliktu parastā aparātā un pieticīgā komplektācijā. Kaut ko citu jāpērk tad, kad pašam visu laiku sāk pietrūkt, ne ātrāk. Un tas pats par režīmiem — piespiediet automātiku strādāt sev par labu, nevis randomā!
06. Janvāris 2011, 23:23
Mizx.. par tiem režīmiem.. tur jau tā sāls.. nopērc foči par 1kls ja bildē autimatisjkajā režīmā.. nav starpība no mobilā telefona bildes.. te doma ir par attīstību..,. šobrīd kad slinkums/cuka/poha bildēju auto režīmā un ir o.k
.gif)
prīkš ģimenes bildes... bet tiklīdz man vajag nobildēt to ko es gribu

pietrūkts objektīvu...
07. Janvāris 2011, 16:46
Labas tehnikas (galvenokārt labas optikas) jēgu un pielietojumu atklāj tikai tad, kad sāk nopietni fotografēt. Ikdienā var nēsāt līdzi arī labāku ziepjutrauku.
Vēl ir jāatceras, ka ziepjutraukiem tas pikseļu skaits ir visai iluzors, lai neteiktu - melīgs. Tāpat arī daļai spoguļkameru.
Piem., Canon IXUS ar 8 Mpix praktski neatšķiras no vecajiem modeļiem ar 4 Mpix, utt.
Praktiski visu nosaka matricas lielums/kvalitāte un visvairāk - optika.
Arī no spoguļkamerām tikai dažas it ar pilna izmēra matricu, un tas nozīmē vairāk, nekā pikseļu skaits.
Tāpat arī viduvēju body sakombinējot ar labu optiku, var iegūt izcilus rezultātus.
08. Janvāris 2011, 11:00
baigo tuftu jūs te dzenat! Kameras ir iedalītas klasēs pilna kadra FF un apgraizītās Crop. Pikseļu skaits nosaka tikai bildes iespējamo drukas izmēru. Uz kompja jūs nekad neredzēsiet atšķirību. Pikselis nenosaka bildes kvalītāti, kvalitāti nosaka procesors, kas ff ir labāks un līdz ar to, kamera ir dārgāka. Par optiku ar fufeli sarakstījuši. Zinu 100 procenti, ka Vecais nav izsmelis pusi no iespējām, ko sniedz kit objektīvs ar body. Esi kritis mārketinga varā. Ar tekstu, ka nevaru uztaisīt kaut ko, jo nav stiklu ir lēta atmazka. Tehnika netaisa makslu. To taisa fotogrāfs. Tas pats ir ar auto režīmu. Mizik, kā tu vari likt automātam strādāt tev vēlami? Automāts ir automātisks un visu regulē pēc rūpnīcas ieliktiem standartiem. Vienīgā iespēja ir sevi mānīt, ka fočika sakombinētais ir tieši tāds, kā tu gribēji.
Ai labi, te vēl tik daudz ko var rakstīt.
08. Janvāris 2011, 11:07
šitos fotogrāfus ar veco zenit, pilnu somu ar aparātiem, kas iso u.t.t. nosaka (man vēl mājās tādi ir

) un mežā iekšā, kamēr nebūs 100 filmiņas izfočētas, tikmēr spoguleni nedosim

Uzliek tik auto, sapērk stiklus pa Merša cenu un nu tik būs, nebūs. māsķers ar telefonu uztaisīs labākas bildes
Pēdējo reizi laboja
Amakatanav - 08. Janvāris 2011, 11:07, kopā labots 1 reizi.