Publicēt atbildi

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:27

Es par canon, jo iepriekšējās sērijas bija labas.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:31

06 January 2011 13:24:58 Amakatanav rakstīja:
kādus 5-6kg ar grāmatām kā lietot šitādu fotokameru izlasiji? vai lietosi uz auto un knip,knip?

:) Misters X:
1. jāiemācās fotogrāfēt (lasi sadaļu foto skolas/ studijas, var, protams, pašmācības ceļā);
2. tad ir jāiemācās appieties ar šādu kameru;
3. apdomā, kur liksi rezultatu (100n pakāpē GB). Ja liksi te vai dr.lv tad kameras dotās iespējas ir stipri par lielu.

Ja man šobrīd būtu jāizvēlas foto kamera - ņemtu kabatas formāta.
Mākslai (ar to nodarbojos 1x5 gados) varu paņemt kameru no draugiem vai izvilkt savu veco filmas Zenit un "uzkačāt sentimentu".

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:31

un vairāk ? tieši kas tur bija labs ?
pēcpārdošana laba? bildes labākas? Iespējas, opcijas utt ?

Mipe: nē, es saprotu, kur mērķē- nav tas mans kārtējais untums :P un nevajag man MARK 2 :)

vajag tieši mājas asptakļiem piemērotu sakarīgu iesācējtipa kameru, jo patreizējā ir atteikusies strādāt un beidzot vēlos sakarīgas bildes sakarīgā kvalitātē.
Pēdējo reizi laboja ZV - 06. Janvāris 2011, 13:33, kopā labots 1 reizi.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:35

06 January 2011 13:25:56 Misters X rakstīja:
vabo, lūdzu kādu pamatotu viedokli par šiem abiem aparātiem....
Ja tože dolgo vibiral,pol neta oblazil,govoril s ļudmi kto etim zanimajetsa,vibral Canon. esli 4to v Rige Canon servis na meste,Nikon toka ofiss .nesovetuju pokupatj v komplekte s objektivom,beri variant Body,toka sam aparat,objektiv po mestu uže nado podbiratj dļa kakih nužd,tak dewevle budet i prakti4nej,+ ewo nado dop vspiwku,wtatnaja tak sebe.
p.s. to Amakatanav blin,menja besjat eti razgovori-tipo kamera za 500 ls a na AUTO vunkcii fotkajew:doh:pokaži mne kto radilsja s fotikom v rukah?Ti znajew skoka deneg nado potratitj na noraļnij objektiv i vspiwku?Ti kogda nibutj imel vozmožnostj sravnitj ,,milnicu,, s poluprofesionaļnim fotikom v živuju?Raznicu v ka4estve fotok videl?Ti holodiļnik na 100% zagruženij deržiw vsjovremja?Na svojom ,,traktore,, tože vse kobili postojano ispoļzujew? i nakonec-4elovek 10% mozga toka ispoļzujet možet davaj tvoj 90% prodadim?

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:35

Misters X nebūs tev sakarīgas bildes :) tās būs sakarīgas, ja pats ņemsies ar settingiem u.t.t. ar 200Ls vērtu spoguleni būs tik pat sakarīgas ikdienas bildes kā ar to 450 + 100-400Ls par objektīvu....

vabo ko cepies, saku no savas un citu pieredzes, kur nopērk spoguleni un fočē uz auto un NEMAZ negrasās, ko mācīties, jo taks bildes ir ūber kvalitatīvas, bet nav, tās kļūst ūber kvalitatīvas,kad sāk settingus bakstīt, ja SZ grbi bakstīt, tad lai ņem, ja grib uz auto fočēt, tad vēlāk nožēlos, ka tas ķieģelis jānēsā visur līdzi, kamēr mipe ar mazu serkociņkastīti priecigs lēkās apkārt.
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 06. Janvāris 2011, 13:38, kopā labots 1 reizi.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:38

06 January 2011 13:31:05 mipe rakstīja:

1. jāiemācās fotogrāfēt (lasi sadaļu foto skolas/ studijas, var, protams, pašmācības ceļā);

+2.9 4to i delaju,u4usj.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:41

Misters X naverno ho4ew rebjonka fotkatj?esli toka dļa etova ,to neberi.beri miļnicu s video funkcijej+ kartu pamjati poboļwe.dļa rebjonka 2-3 raza v god lutwe na dom profesionala vizvatj ili v salon otvezti.po Canonu-mne li4no nravitsa kak on na opcii ,,portret,, fotkajet+sumerki prirodi,no objektiva net s horowim zoomom,makro tože ni4evo polu4ajetsa.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 13:49

To Misters X & CO:
Jau padsmit gadu garumā fotomāksla ir viens no maniem hobijiem.
Ja netaisa mākslas foto tapešu izmēros, ideālākais variants ir Canon IXUS sērija. Vislabākā cenas un kvalitātes attiecība. Ikdienā vazāju līdzi tieši tādu, starp citu, lielāko daļu savas bildes fotoblogos esmu taisījis tieši ar to.
Ja no spogulenēm, tad (manuprāt) šobrīd ideālākais variants ir Nikon D90 ar kitenieka (Nikkor VR) objektīvu 18-105mm.
Studijā, kā arī pie dabas "krūts" dažkārt strādāju ar Nikon D700, kas skaitās augstākās klases profesionālā kamera, bet reālu kvalitātes atšķirību rezultātā no D90 diemžēl es nevaru pamanīt, protams, ir jāmāk fotografēt.
Es teiktu tā: ja pērk spoguleni, nav vērts tērēt naudu par minētajiem štruntiem D3000, D5000 un citiem. Esmu to pārbaudījis praksē, tā ir zemē nosviesta nauda. Ar Canon IXUS sēriju var uztaisīt TIKPAT labas bildes, ja biku ar galvu padomā.
Ja pērk spoguleni, ir jāmāk strādāt ar S, A un M režīmiem. Ja spogulene vajadzīga tikai automātiskajam režīmam, tas ir smieklīgi, tur rezultāts NEBŪS labāks par parasto ziepeni. Tas ir tas smieklīgais, ko esmu novērojis Latvijā: Cilvēki sapirkuši profesionālas spogulenes, bet no fotografēšanas pamatiem neko nesaprot...
Ja nav zināšanu par M, S un A režīmiem, par diafragmām, slēdža ātrumiem un citām lietām, tad VIENNOZĪMĪGI vienkāršu, bet labu kabatā ieliekamu aparātu.
Kvalitāti nenosaka izmēri. Ziepjutrauks spēcīgi atšķiras no "ziepjutrauka".
Lai veicas!

:) Cenas:
Canon IXUS - ap Ls 150,- (navajag ne no zemākā, ne augstākā gala, tie 12.5 Mpix ne ar ko neatšķirsies no 8.0 Mpix.)
Nikon D90 visizdevīgāk pirkt komplektā ar Nikkor VR 18-105 kitenieka objektīvu.
Ja pēr atsevišķi, body maksā ap Ls 600 un objektīvs atsevišķi arī simtos.
Vēlāk tā lēnām var piepikt klāt citus objektīvus - meiteņu un auto portretiem - 50mm, tad vēl var paņemt 70-300, utt.

Vēl viena piebilde: Fototehnika nav tā lieta, ko var pirk lietotu. Argumentus laika trūkuma dēļ neminēšu, kāpēc saprātīgi ir pirkt tikai jaunu.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 06. Janvāris 2011, 14:02, kopā labots 1 reizi.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 14:08

Tālajā 2004. gadā nopirku Sony H1.

Sākumā biju ļoti priecīgs, bet vēlāk tā kamera man sāk nepatikt, ļoti bieži miglainas bildes un drausmīgi lēns, ļoti daudz kadru tika palaists garām/nokavēts.

Apzinos, ka jaunā kamera būs liela un kabatā neiebāzīsi. Ikdienai jau ir maza/kompakta. Tieši šī Kamera būs domāta ceļojumiem un tā..... par profesionālu fotografēšanu šeit taču nav runa, es tak jautāju par SLR tipa iesācējkamerām... un tieši šīm abām, jo no daudzo testu viedokļa starp šīm abām arī vajagot izvēlēties....

Nikonam esot ļoti vienkārša un saprotama vadība, Canonam atkal zīmols un pēcpardošana lieliska.
Pēdējo reizi laboja ZV - 06. Janvāris 2011, 14:10, kopā labots 1 reizi.

MB Foto Studija

06. Janvāris 2011, 14:15

Nikon D90 ar Nikkor 18-105VR tad būs vispiemērotākais.
Pārbaudīta manta visā pasaulē.
Var palasīties atsauksmes arī piem., www.club.foto.ru
Publicēt atbildi