Publicēt atbildi

automašīnu fotografēšana

04. Marts 2020, 13:50

laba pēcpusdiena. Esmu centīgs auto fotogrāfs, un diemžēl man ir maz pieredzes. varbūt jūs varat man sniegt dažus padomus par kameru, programmu rediģēšanu utt. Es priecāšos par jebkuru palīdzību. veiksmi!!Es arī gribu piebilst, ka es atradu informāciju par šo tēmu. šī informacija izskatās laba. ko tu saki?
Pēdējo reizi laboja johnwayne - 05. Marts 2020, 16:31, kopā labots 2 reizes.

Re: automašīnu fotografēšana

04. Marts 2020, 14:24

Tak nesēdi muļķīgajā telefonā un aizej uz bibliotēku. Tur ir teicamas grāmatas par jebkuru foto jautājumu ar miljons piemēriem. Tad kad būsi to izdarījis, ar prieku atbildēšu uz neskaidrībām, kas būs radušās pieminētajā procesā.

04. Marts 2020, 17:56

Nu, rediģēšanai Tev jāapgūst Photoshop. Kas saistīts ar foto, tad pa lielam jābūt youtube pamācībām. Vai kaut vai foto kursi. Kamera bildēšanai viennozīmīgi ne profesionālā.

04. Marts 2020, 19:21

1) Ja mācīsies vismaz sākumā pats, tad droši var sākt ar šo grāmatu — https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/4601-fotografesana.html Viss vienkārši un ar piemēriem parādīts.

2) Kamerai mūsdienās vcismaz sākumā nozīme mazinās, principā arī ar telefonu var daudz, var aprīkot ar speciālām programmām, domāt, vai nenoder kāds objektīvs. Lieli un slaveni fotogrāfi tomēr nu jau pasniedz kursus tieši kā fotografēt ar iPhone un paši vairs lielās kameras vienmēr līdzi nenēsā, kā to darīja senāk. Tomēr ja nu ir kāds lēts, vecs un vienkāršs telefona aparāts, tad derēs tik cik lai apgūtu apstrādes programmas.

3) Ieteiktais Photoshop jau ir diezgan pieredzējušiem, diez vai mūsdienās ar to būtu jāsāk. Ja lieto Apple sākumā pietiek ar iPhoto, var ieviest Aperture. Daudziem patīk Lightroom. Jaunās programmas ir jau stipri intuitīvas un svarīgi iemācīties tikai dažus pamatknifus bilžu apstrādē. Photoshop noderēs jau tad, kad gribēsies pavisam būtiski modificēt attēla saturu, bet vispār jau mācoties fotografēt vajadzētu iemācīties iegūt labu bildi bez kādas apsktrādes. Kad to mācēs, tad programmas jau būs tikai kā papildinājums.

05. Marts 2020, 08:26

Jā, palasot informāciju, piekritīšu, ka sākumam būtu ērtāk ar Lightroom, un Photoshop jau tad, kad tās prasmes būs augstākas kā iesācējam.
Arī ar bildēšanu tāpat, no sākuma ievāc informāciju par visu nepieciešamo, kā bildēt, kā visu veidot, pat ieteiktu iziet foto kursus, tur arī vari pieminēt, ka interesē vairāk auto novirziens un gan jau skolotājs palīdzēs ar info un pieredzi. :)

Jebkurā gadījumā, veiksmi mēģinājumos! :rox:

05. Marts 2020, 15:55

Es teiktu, ka ir jāsaprot lēcu un bodija izvēle, termini: slēdža ātrums, diafragma, iso un kā tie savstarpēji saistīti. Apstrādei: Adobe Lightroom. Photoshopu sākumā nevajag.

Neesmu profesionālis, bet sava pieredze ir.

[Izdzēsts]

28. Jūnijs 2020, 00:00

Šo ierakstu izdzēsa Mizx - 28. Jūnijs 2020, 18:58.
Iemesls: Reklāmas bots

23. Jūlijs 2020, 05:53

Excellent photography.
Publicēt atbildi