29. Jūnijs 2012, 10:10
Sveiki kungi... sen neesmu radījies un trāpīju uz tematu, kas pašam aktuāls...
Nazītim jāsaprot kādam nolūkam plāno lietot sistēmu un cik naudas plāno iztērēt.
Klausīties mūziku - tad tikai stereo (2.0) vai stereo + subs (2.1)
Ja skatīties filmas, tad 2.1 vai 5.1 (7.1 uzskatu par izvirtībām vai gadījumiem. kad naudai nav nozīmes).
un ja taisies komplektēt sistēmu 2.1 vai 5.1 pakāpeniski, tad sākumā ņem lielas tumbas (grīdas variantu), jo gadījumā ja nepietiks naudas subam vai pārējām sistēmas daļām, plauktinieki tomēr ir stipri vājaki pie vidējām un vidēji zemām frekvencēm, bet labai mūzikai sākumā pietiks arī tikai ar grīdas tumbam...
Atļaušos nepiekrist Mizx par HarmanKardon... no nosauktiem modeļiem (+/- lētā/vidējā gala) ir viens no labākiem. Cita lieta, ka konkrētā sistēma vareja būt sakomplektēta ar tik līkām rokām, ka jēgas no tās (un no $ izmešanas) nav nekādas.
Kopumā esmu nācis pie secinājuma (skārba), ja nevar atvēlēt stereo sistēmai vismaz 1000eur, tad jāskatās uz b/u tehniku, kur tieši "vintage" (vecie labie) ir viens no cenas/kvalitātes paraugiem... bet jāatcerās, ka "vintage" tomēr vairāk der tā laika mūzikai un ja gribi klausīties ko mūsdienīgu, tad labi jāpiedomā pie komplektēšanas ar atbilstošām tumbām...
Ja nu kas, tad es, pēc ilgas info pētīšanas un komplektu klausīšanas veikalos skatos tieši uz HK resīveru un skandām... ja budžets tiks ierobežots, tad uz Kenwood 5000 sēriju (tagad precīzi neatceros...5k laikam bija 5.1, bet es skatos uz 2.1 sistēmu) skandas tās pašas (studio 180). Pašlaik remonts istabā iet uz beigām un tad sāksies stereo sistēmas mēdības
P.S.: ņemt jaunu un lētu tehniku nav jēgas... esmu klausījies dažus komplektus un varu pateikt, ka ja gribi patiešām baudāmu sistēmu, tad 1.solis ir labs (bieži nozīmē dārgs) resīvers, jo tumbas var pamainīt uz labākiem, bet mainīt resīveru būs sālīti...
P.P.S.: Ja runājam par nazīša minētiem zīmoliem, tad Harmanam būs labāks pastiprinātājs, bet pārējiem būs visādi 3D, elektroniskās primockas utt.
P.P.P.S.: ja nauda atļauj (vai arī tavas muzikālās izvirtības pieprasa), tad jāņem nevis resīvers, bet pastiprinātājs un radio atsevišķi bet tas ir 1.5-2x dargāk... manis pēc nefig nav vajadzīgs...
pēdējais P.S.: ja proti angļu/krievu valodu, paguglē... es daudz lietderīgas info esmu ieguvis krievijas saitos...
Pēdējo reizi laboja
Valentiins - 29. Jūnijs 2012, 10:21, kopā labots 1 reizi.