Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Šaize...

29. Novembris 2005, 15:57

jā, un tas ir vēl viens ļoti liels pluss merša labā, jo remontēju pats un tāpēc tas ir diezgan svarīgi. Žēl arī ieguldītā darba - taisīju kapremontu motoram, mainīju kārbu no 4 uz 5 ātrumu...baigi daudz darba un laika ieguldīts.

Šaize...

29. Novembris 2005, 16:19

[user]83747|pinguin|[/user]jā, un tas ir vēl viens ļoti liels pluss merša labā, jo remontēju pats un tāpēc tas ir diezgan svarīgi. Žēl arī ieguldītā darba - taisīju kapremontu motoram, mainīju kārbu no 4 uz 5 ātrumu...baigi daudz darba un laika ieguldīts.

Jautājums tīri aiz ziņkārības -- vai jūti atšķirību tagad ar 5-to ātrumu? Vēl nekur neviens nav neko īpaši labu teicis par tām vecajām 5-ātrumu kārbām, jo ne tur īpaša degvielas ekonomija, ne kas cits neuzlabojas... ir pat, kas labākam ieskrējienam ņem un liek iekšā 4-pakāju... Ko teiksi par saviem ieguvumiem no pārbūves?

Šaize...

29. Novembris 2005, 16:22

toyotai, ja tas nesaskaries ar komutatoriem un vadibas blokiem - cenas tadas pasas, ka tam mersim...
Mana gimene brauka tikai ar mitsubishi un nissan mashinam... kaut kaa vini mazaak taisa savas mashinas... taja pasa laika es vien pa garazu dzivoju ar to mersedesu... pirms tam bija mazda 626. nobraucu 1,5 gadus - vispar neko netaisiju - tikai izputeju piemetinaju.

Šaize...

29. Novembris 2005, 16:52

gan 4 pakāpju gan 5 pakāpju kārbām pārnesumu skaitļi ir identiski! Attiecīgi līdz ceturtajam robam nekas nemainās, vienkārši ir vēl viens robs. Ieguvums - mazāki motora apgriezieni - mazāk dzird motoru, degvielas patēriņš tāds pats. Man ļoti patīk!
Oriģināli tāda konfigurācija kāda ir man (piecātrumu kārba un četrātrumu variants diferenciālis 3,27) nāca tikai divus gadus, pārējiem ir savādāks reduktors 3,46. Attiecīgi ātrumi mazliet īsāki. Domāju ka tas tādēļ ka jaudas par maz. Ar 5 to robu nekādu paātrinājumu vispār nevar dabūt. Tāda konfigurācija kā man nāk 2,3 motoriem.

Šaize...

29. Novembris 2005, 16:57

labojums: abām kārbām pārnesuma skaitļi ir identiski no 1 - 4 robam.

Attiecīgi mainīt no 5robu uz četrrobu lai dabūtu labāku uzrāvienu - tas neko nemaina (vismaz w201)
Jāmaina reduktors nevis kārba...

Šaize...

29. Novembris 2005, 18:04

[user]75137|Bpa4|[/user]toyotai, ja tas nesaskaries ar komutatoriem un vadibas blokiem - cenas tadas pasas, ka tam mersim...
Mana gimene brauka tikai ar mitsubishi un nissan mashinam... kaut kaa vini mazaak taisa savas mashinas... taja pasa laika es vien pa garazu dzivoju ar to mersedesu... pirms tam bija mazda 626. nobraucu 1,5 gadus - vispar neko netaisiju - tikai izputeju piemetinaju.

Nezinu, nezinu, tad jāskatās, kāds vispār ir tas MB. W201 to remontu ir vairāk, bet pašam pieredze ir vislabākā -- viens MB tika nopirkts 14 gadu vecs un 3 gadus vairāk par eļļu, bremžu klučiem un tādām lietām mainīts netika. Pirmie lielākie remonti bija vēlāk, kad izrādījās, ka, piemēram, oriģinālais izpūtējs bija godam nokalpojis 17 gadus. Pēc tam nopirku 25 gadus vecu MB un gadu nobraucot 10000 km ieguldīju tikai 100 Ls, t.sk. eļļu un filtru maiņa. Man nav gadījies sastapt pamatīgāk būvētus auto, atkal neskaitot W201, ar tiem bija mocības. bet tas atkal ir offtopics šai diskusijai...

Šaize...

29. Novembris 2005, 19:04

[user]75137|Bpa4|[/user]toyotai, ja tas nesaskaries ar komutatoriem un vadibas blokiem - cenas tadas pasas, ka tam mersim...

Lai būtu pilnvērtīgs salīdzinājums šo abu marku (MB un piem. mitsubishi) uzturēšanā, tu varētu nosaukt abu a/m izlaiduma modeļus, gadus, nobraukumus.....

PS. Mana pieredze ar Mitsubishi Galant 2,5-V6 2000.gada ir gaužām bēdīga- ik pēc 20`000 km bija jāmaina priekšējie balsti (Labi ka pa garantiju)......

Šaize...

23. Janvāris 2006, 21:24

Nepagāja ne pāris mēneši un mans mersītis atkal ripo :lol:
Karoče biju te aizdzinis uz vienu servi, lai apskatās kas par vainu..šis saka ka ar mehāniku vis ir OK, jādzen pie elektriķiem. Nebij man daudz laika un vēlmes dzīt pie elektriķa, kuru man ieteica iepriekšminētais meistars, un gaidīju siltāku laiku lai varētu pats paķimerēties.

Nolēmu ka jānoņem nost šprice un ....te nu bij ...apakšējā daļa ir no gumijas un viena maliņa bij vaļā (kaut kādā veidā izsprukusi no rāmīša)rāva gaisu iekšā. Izjaucu, iztīrīju, saliku kopā...un tagad rūc kā bitīte.

Bļin, lab i ka nebraucu pie elektriķiem ;) a to būtu noplēsuši desmit ādas un vēl ieteiktu kādu citu servi =)

Šaize...

23. Janvāris 2006, 21:28

ja gribi,lai kaut kas tiek izdarīts tā,kā pienākas-izdari to pats :must:

Šaize...

23. Janvāris 2006, 21:37

Tieši tā :handshake:
Tēma slēgta