Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 09:48

31 March 2011 10:44:58 bite747 rakstīja:
muļķības par tām blīvēm
n-tas reizes esmu mainijs eļļu pats un NEKAD nebija problēmas ar blīvēm, filtri pārsvarā bija Knecht/Mahle

Kāpēc tik kategoriski? Es esmu dzirdējis, ka cilvēkiem ir bijušas problēmas. Varbūt vienam vai diviem, tomēr kaut kas tāds bijis ir.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 09:51

31 March 2011 10:48:27 Renoir rakstīja:
31 March 2011 10:44:58 bite747 rakstīja:
muļķības par tām blīvēm
n-tas reizes esmu mainijs eļļu pats un NEKAD nebija problēmas ar blīvēm, filtri pārsvarā bija Knecht/Mahle

Kāpēc tik kategoriski? Es esmu dzirdējis, ka cilvēkiem ir bijušas problēmas. Varbūt vienam vai diviem, tomēr kaut kas tāds bijis ir.
Man tā ir gadījies, servisā blakus stāvēju. Tika pieņemts lēmums atstāt vecās blīves, jo nebija laika čakarēties. Tāpēc laika un nervu taupīšanas nolūkos piekrītu Renoir. Neesmu mehāniķis un man nav pieņemams, ka reizi nedēļā stresaini kaut kur kaut kas jālūr, vai vēl funkcionē.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 09:55

31 March 2011 09:53:31 Misters X rakstīja:
ņemot vērā mūsu tīros ceļus, gaisa filtrs jāmaina katru sezonu, un tas jau ir 15 LVL. Kur nu vēl eļļas filtrs, pati eļļa. Arī, ja pats maini, jau sanāk virs 20 LVL.
Kā kuram auto... Ja gaisa filtrs maksā ap 50 Ls, tad jau gribas sākt rēķināt kilometrus un vērtēt tā stāvokli, nevis mainīt vadoties pēc pirmajām pavasara puķītēm...

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 09:58

31 March 2011 10:48:24 Misters X rakstīja:
31 March 2011 10:44:33 benzman rakstīja:
Esmu redzējis vienreiz, kā maina eļļu servisā, pieņemu,ka par naudu, žēl man bija tā auto! :)

kas tad tur tāds bija ?

Laiks ir nauda, tāpēc visu ir jādara ātri! :) Eļļu nolej, protams notecēties atstāt uz kādu minūti laika nav. Arī eļļas filtrs, ja tas nav jāliek apgrieztā veidā ir jāpielej pilns ar eļļu un tikai tad jāliek, bet meistars apskatoties, ka tas takš ir Fords, nosmej un saka, ka šim būs labi arī tā. No atbildības sajūtas un profesionālā viedokļa tas nekādu kritiku netur!
Attiecībā uz eļļas nomaiņu, tur ir daudzas nianses, kā to var darīt, kas rezultātā būtiski var ietekmēt motora darbību. Piemēram, eļļas skalotāja lietošana, dažādas piedevas eļļai. Bet tas jau ir cits stāsts, kur viedokļi dalās, tāpēc, katrs dara tā, kā uzskata par pareizu.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 10:00

Kāpēc filtrs jāpielej ar eļļu pirms uzskrūvēšanas?

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 10:02

31 March 2011 11:00:26 Jazznfunk rakstīja:
Kāpēc filtrs jāpielej ar eļļu pirms uzskrūvēšanas?
Iedziļinājies neesmu, bet tā rakstīts pamācībās...

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 10:05

Filtrs ir jāpielej ar eļļu, lai neizveidotos gaisa korķis. Agrāk Gaz tipa automašīnām tā bija raksturīgā vaina, ka pēc eļļas nomaiņas nokauj motoru, ja neievēroja šo principu.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 10:08

Ja, kā jau benzman minēja, filtrs skrūvējas kājām gaisā? + ir ļoti mazs procents filtru, kuri skrūvējas "pareizā" leņķī + pilnībā piepildīt ar eļļu tāpat nav iespējams. Tāpēc jautājums - kāpēc tas vajadzīgs? Pēc pirmās iedarbināšanas viņš tāpat būs pins ar eļļu.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 10:13

Ja eļļas filtrs stāv apgrieztā veidā, tad aiz tā ir vārsti, kas notur eļļu sistēmā. Atkarībā no konstrukcijas īpatnībām, kā jau minēju GAZ markas atutomobiļiem tas bija aktuālāk, var izveidoties gaisa korķis sistēmā. Ja eļļas filtrs ir pilnībā tukš, tad gaisa daudzums tajā ir ievērojams un tas var nosprostot sistēmu tālāk nelaižot eļļu. Tas ir līdzīgi kā ūdens sistēmā, ja ir gaisa korķis, tad ūdens necirkulē un viss. Pat tad, ja to dzen sūknis.
Pēdējo reizi laboja Benzman - 31. Marts 2011, 10:15, kopā labots 1 reizi.

Motoreļļas maiņa

31. Marts 2011, 11:16

31 March 2011 10:55:13 Mizx rakstīja:
31 March 2011 09:53:31 Misters X rakstīja:
ņemot vērā mūsu tīros ceļus, gaisa filtrs jāmaina katru sezonu, un tas jau ir 15 LVL. Kur nu vēl eļļas filtrs, pati eļļa. Arī, ja pats maini, jau sanāk virs 20 LVL.
Kā kuram auto... Ja gaisa filtrs maksā ap 50 Ls, tad jau gribas sākt rēķināt kilometrus un vērtēt tā stāvokli, nevis mainīt vadoties pēc pirmajām pavasara puķītēm...

Da paņem to gaisa filtru un izdauza pret zābaku un laiž tālāk! :shura:
Tēma slēgta