Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
01. Augusts 2007, 09:34
vienam mersim tika čaulots bloks un šrotā piemeklēti standarta virzuļi, kritiski neizdiluši virzuļi.
01. Augusts 2007, 10:18
Es ieteiktu tādu risinājumu- riskēt ar mazām naudām lai ietaupītu lielas. Sākt ar vārstu saļņiku nomaiņu un motora skalošanu, pieslēdzot to pie sistēmas. Varbūt gredzeni ielipuši un kad atnāks vaļā viss būs ok. Vārstu saļņiki šā vai tā jāmaina bet motora mazgāšana maksās tikai Ls35,-. Tallinas 86 ir viens večuks kurš ar to nodarbojas. Viņš katru autiņu reģistrē savā kladē un es tur redzēju tādus brīnumus kā kompresijas pacelšanu no 5 lidz 10 atmosfērām. Man pašam uz m102 no 10 aizgāja uz 12,2 visiem podiem.
01. Augusts 2007, 10:26
šarlatānisms

es ar māku pacelt kompresiju uz īsu brīdi....
bet vecim cepuri nost - ir aitas - ir cirpējs
01. Augusts 2007, 10:42
[user]254844|fourmatic|[/user]Es ieteiktu tādu risinājumu- riskēt ar mazām naudām lai ietaupītu lielas. Sākt ar vārstu saļņiku nomaiņu un motora skalošanu, pieslēdzot to pie sistēmas. Varbūt gredzeni ielipuši un kad atnāks vaļā viss būs ok. Vārstu saļņiki šā vai tā jāmaina bet motora mazgāšana maksās tikai Ls35,-. Tallinas 86 ir viens večuks kurš ar to nodarbojas. Viņš katru autiņu reģistrē savā kladē un es tur redzēju tādus brīnumus kā kompresijas pacelšanu no 5 lidz 10 atmosfērām. Man pašam uz m102 no 10 aizgāja uz 12,2 visiem podiem.
pilnīgs pipec
01. Augusts 2007, 10:47
temas autoram iesaku sākumā nomērīt kompresiju, tikai pēc tam spriest par tālākās rīcības plānu. Nomērītos rādītājus iemest te forumā. Pēcāk Pingvīns vai kāds cits salīdzinās pielaides ar autodata!
01. Augusts 2007, 11:36
[user]75137|Bpa4|[/user]
[user]254844|fourmatic|[/user]Es ieteiktu tādu risinājumu- riskēt ar mazām naudām lai ietaupītu lielas. Sākt ar vārstu saļņiku nomaiņu un motora skalošanu, pieslēdzot to pie sistēmas. Varbūt gredzeni ielipuši un kad atnāks vaļā viss būs ok. Vārstu saļņiki šā vai tā jāmaina bet motora mazgāšana maksās tikai Ls35,-. Tallinas 86 ir viens večuks kurš ar to nodarbojas. Viņš katru autiņu reģistrē savā kladē un es tur redzēju tādus brīnumus kā kompresijas pacelšanu no 5 lidz 10 atmosfērām. Man pašam uz m102 no 10 aizgāja uz 12,2 visiem podiem.
pilnīgs pipec

nav tur nekāda pipec. viss ir ļoti vienkārši- benzīnā ir sveķi un vel šis tas. Degšanas procesā tas viss nogulsnējas uz gredzeniem un to ligzdām virzulī un tie ielīp. Rezultātā gredzeni ir nekustīgi un tie vairs nepilda savas funkcijas. Ar mazgāšanu to var novērst+ tiek atjaunota sprauslu darbība. Tas ir ļoti vienkādši- benzīna vietā autiņš 30 min jāpadarbina ar WINS ķīmiju. Īsāk sakot, tiek atvienota benzīna bāka un pievienota WINS pudelīte. Un šeit nav runa par kompresijas pacelšanu ar visādiem brīnumlīdzekļiem. Tā ir elementāra virzuļu grupas mazgāšana. Ja nu baigi gribas, to var arī darīt izjaucot motoru. Krievu laikā veči to darija ekstrēmāk- noņēma filtra vāku uzgrieza kārtīgus apgriezienus un gāza iekšā ūdeni. Lētāk bet ir mīnusi- var saplaisāt gredzeni.
01. Augusts 2007, 12:49
tā ir teorija, bet cik iekodušos gredzenus tu esi redzējis? Man vienreiz mūžā ir gadījies iekodies kompresijas gredzens, un tas bija T-25 traktoram, kuru šķīla divreiz gadā
01. Augusts 2007, 13:14
Šinī gadijumā mani pārliecināja rezultāts un caurskatāms process. Manā acu priekšā tika veikti divi mērijumi. Viens pirms un viens pēc mazgāšanas un atšķirība starp tiem ir manāma. Un procesa gaitā es biju klāt un redzēju ka tur nenotiek nekas cits kā motora rūcināšana dažādos apgriezienu diapazonos. Šito visu es stāstu par savu iepriekšējo W124. Tagadējo W210 es tur vienkārši atstāju un pēc stundas nācu pakaļ. Pat nemēriju kompresiju ne pirms ne pēc, vienkārši izmazgāju profilakses pēc. Pie reizes tas vecis manu MB pieslēdza kompim ...un nolasija ka kļūdu nav un viss ir štokos.
01. Augusts 2007, 13:18
[user]83747|pinguin|[/user]tā ir teorija, bet cik iekodušos gredzenus tu esi redzējis? Man vienreiz mūžā ir gadījies iekodies kompresijas gredzens, un tas bija T-25 traktoram, kuru šķīla divreiz gadā

A tam traķim ir bijusi cita vaina, jo šinī gadijumā es runāju par gredzeniem kuri iesēžas nevis stāvēšanas bet tieši motora darbošanās rezultātā.
01. Augusts 2007, 13:22
Man ar bijis gadījumi, kad iedeg gredzeni...Tanī laikā nekādas dižās ķimijas nebija, gāza uz nakti eļļošanas sistēmā petroliju, ļoti daudz petrolijas...
.gif)
tā lai virzuļi peldās...
Līdzēja.