|
Čaļi, ko plēšaties?! Es par sevi... Bija BMW 524TD 1990g ar perfektu motoru. Cirtu grīdā cik nu vilka, gāja lopā un patēriņš pie tādas braukšanas bija ~8l/100km. bet pienāca laiks, kad bembis beidzās (kokā). Pārdevu lūžņus un aizņēmos vēl pāris sotakusEUR un nopirku Opel Vectra 2,0i 1991g. Puslīdz dīzeli par 1100eur nenopirksi. No sākuma viebu ģīmi, bet dzīve izmācīja. Pabraucu. Dienā vairāk par 100km!! Kustināju smadzeni- ieliku gāzi. Firmā, kurā bija lētāk un tuvāk(Jelgavā). Pat savedu kopā RD līzingu ar to firmu, jo viņiem nebija sadarbības līguma a man RD līzinga Zelta karte. Nu labi tas ne pa tēmu. Gāzi ielika (parasto ar lamda zondes rādītāju mānītāju vai kā tur to verķīti sauc un balons zapaskas vietā). Brauca jau nekāda vaina, tikai reizēm šāva. Tā ka, ja būtu blakus kāda vecenīte, mani droši varētu saukt par slepkavnieku. braucu pie gāzinieka, tas gudri dir** sveces vecas utt. Nomainīju. Vienalga šāva. Sačakarēju pāris gaisa mērītājus. Tad svečvadus nomainīju. Sadalītāju.Vēl es daudz salasījos internetā par gāzes sadegšanas atšķirībām utt. Par sprādzienu cēloņiem. Nu nekas, nobraucu kādus 80 tūkst km. Bez nekādām gāzes ķibelēm. Tad nocepu motoru. Man nebija tosola izplešanās trauciņā devēja un viena no gumijas šļauciņām pie motora nevis uzsprāga, kā man jau bija gadījies, bet nedaudz iesprāga un pamazām izčurāja. Varat iedomāties kāda siltumatdeve motoram pie apm 190km/h. Kad ieraudzīju kāpjam temperatūru, jau bija par vēlu. Braucu remontēt. Speciāli jautāju un pats lūrēju- virzuļi, vārsti (es par izdilšanu, vārstu izdegšanu utt) perfektā stāvoklī. Vienalga dabūju mainīt motoru, jo skāde dēļ galvas blīves izcepšanas bija pārāk dziļa. Jaunais (lietots protams) motors atkal iet tā kā palecās. Kāds varbūt teiks, nu jā maini motorus un brauc. Es GRIBU UZSVĒRT- motoru izcepu es, ne gāze. Mani novērojumi: Eļla pēc 20 tūkst km ir vēl caurspīdīga un slidena, jo nav benzīna, kas tomēr tiek eļļā un to atšķaida, nav sodrējiem un citiem mēsliem bagāto sadegšanas produktu, kas arī nonāk eļļā. Tātad mainot eļlupie 10 tūkst km motors tiks e``lļots labi. Lai nesprāgtu- aizdedzes sistēmai jābūt perfektai. Ja gribat ilgi braukt, nopērkat Magnecor svečvadus vai citus kam oglekļa šķiedras vietā vidū ir metāla spirāle. Jo Benzīns aizdegas labi-vadāmība, bet gāze slikti. Biju nopircis un pasūtījis jaunus Bosch. Ļautiņi- mēsli- tā arī stāv garažā. Uzliku vecos. Vēl šrotos var sameklēt zilos Beru, kam uzrakstīts Power Cable, tiem arī spirāle. Notestēt lietotus var pats pa tumsu(absolūtu piem garažā). Ja kaut mazākā dzirkstele lec uz malu vai citu vadu, jāmet ārā. .... ja kāds lasa-turpinājums sekos. cau.
|