Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Benzins E320

24. Decembris 2011, 13:06

24 December 2011 10:46:37 irsis rakstīja:
Izmetināju arkas kā e500 saliku buferiem apakšas, nomainīju optiku.Apstrādāju pret koroziju,kuras pat īsti nebija.

Par cik garāžā top kas līdzīgs, tik kupejas virsbūvei, interesēja daži jautājumi:
Kādas un kur pirki, buferiem apakšas?
Kā buferu gali rūmējās kopā ar priekšējiem platajiem spārniem?
Ko ar moldingiem darīji? Tie arī jāpietaisa platākām arkām.

Benzins E320

24. Decembris 2011, 14:08

24 December 2011 12:45:26 Mizx rakstīja:
104 motoram vājās vietas ir blīves, tās būs jāmaina 100%, neliksi tak iekšā tādu, ko var nākties uzreiz mainīt. Rupji rēķinu, ka 150 Ls tas izmaksātu. Normāli būtu jānomaina motors + kārba + reduktors + kardāns + bremzes + atsperes, vadi jāpārvelk (nākamā vājā vieta, ja pirksi jaunus, vēl daži simti klāt). Spidometrs jāliek cits. Vēl jau nevar zināt, kā visādi klimati saslēgsies, bet tā būtu mazākā problēma. Sarēķinot visu kopā diemžēl tā vien sanāks, ka labāk nopirkt citu un pārlikt bodykitu, apstrādāt pret rūsu. Tas NOTEIKTI būs vienkāršāk, ja vien negribi kaut ko atstāt pusceļā. Nu, pati pārbūve arī ievilksies un kaut ko maksās.

Ja nu šausmīgi gribas pieturēties pie konkrētās virsbūves un ieviest sev projektu ilgākam laikam, tad labāk sākt vākt daļas un būvēt iekšā 5,0l motoru, darba apjoms līdzīgs, bet vismaz arguments pārbūvei nopietnāks. Vai arī meklēt kādu virsbūvei atbilstošu AMG / cita tūnētāja motoru un pārējo elementu komplektu.

tiesi tas ko man bija slinkums rakstit ... ir veikti lidzigi brinumi 2kls nesanaks bet 1kls beigas aizies ++++

Benzins E320

24. Decembris 2011, 14:22

Lielaka problema bija prieksas arkas,dabūju buferi maksimāli izplest, katra bufera mala ir pabīdita pa kadiem 4cm un tad tik sāku pielāgot spārnus man ir uzmetinātas 8cm malas uz spārniem,priekšejo moldingu makenīt ar fenu uzsildiju un pielāgoju spārnam,un gala rezultats ir labs!
Azmugures dala bija vienkarsaka,kur iet mazais moldings man ta detala ir no dzelzs iemetinata aizmugures arkā,piešpakteleta un nokrasota!

Benzins E320

24. Decembris 2011, 14:52

Negribētu piekrist;par kāŗbu kardāniem reduktoru un bremzēm! Man tagad mb ir ātrumkarba no w126 2,8 un reduktors no 3,0l benzinieka mb 124, esmu 124 taisijis visadas izvirtibas no benzina uz dizeli un otradi! 100% piekritiu par elektroro sistemu:super:
Pēdējo reizi laboja irsis - 24. Decembris 2011, 14:53, kopā labots 1 reizi.

Benzins E320

24. Decembris 2011, 16:45

24 December 2011 14:22:51 irsis rakstīja:
Lielaka problema bija prieksas arkas,dabūju buferi maksimāli izplest, katra bufera mala ir pabīdita pa kadiem 4cm un tad tik sāku pielāgot spārnus man ir uzmetinātas 8cm malas uz spārniem,priekšejo moldingu makenīt ar fenu uzsildiju un pielāgoju spārnam,un gala rezultats ir labs!
Azmugures dala bija vienkarsaka,kur iet mazais moldings man ta detala ir no dzelzs iemetinata aizmugures arkā,piešpakteleta un nokrasota!

Paldies, skaidrs par plastmasas daļām:super:
Es aizmugurējās arkās metināju priekšējo spārnu arkas, priekšai tika pirkti E500 spārni, vienu paveicās dabūt lietotu, tiesa gan pamocītu, otrs tika pirkts jauns:D Starp citu, ja kādam interese, no priekšējiem spārniem var noņemt formu, kamēr vēl nav nokrāsots:)

Benzins E320

24. Decembris 2011, 18:26

24 December 2011 14:52:19 irsis rakstīja:
Negribētu piekrist;par kāŗbu kardāniem reduktoru un bremzēm! Man tagad mb ir ātrumkarba no w126 2,8 un reduktors no 3,0l benzinieka mb 124, esmu 124 taisijis visadas izvirtibas no benzina uz dizeli un otradi! 100% piekritiu par elektroro sistemu:super:
Nu, ja patīk mocīties ar konstruktoru un regulāri kaut ko mainīt, tad lūdzu, tad var jau motoram pat dzīvokļa elektrības vadus izmantot. No uzskaitītā es tiekšu, ka kārba fiziski nederēs, attiecīgi manis uzskaitītās maināmās detaļas principā paliek spēkā. Arī bremzes, jo ieskrieties nav liela māksla, māksla ir pēc tam apstāties, bet uz auto esošās bremzes ir mēsls.

Benzins E320

24. Decembris 2011, 22:01

Paldies par dotajiem padomiem un atbildēm,izsvēršu visu par un pret,bet ja kas sanāks ar to 3,2 tad uzčatošu,kā būs veicies! PRIECĪGU JUMS SVĒTKUS!
Pēdējo reizi laboja irsis - 24. Decembris 2011, 22:02, kopā labots 1 reizi.

Benzins E320

25. Decembris 2011, 00:25

Nu tagad šeit daži sevi pierādīja,kā 100% teorētiķi...
Jo 12v kārba der 1:1 uz 104 dzinēja. Vienīgā nianse ir spararata iznesums. :haha:
Tur goda vārds nav nekā sarežģīta. :O
Vis "grūtākais" ir pareiz pieslēgt ABS vadību,lai ierobežotājs nenostrādātu pie 4k rmp. :)

Priecīgus svētkus.

Benzins E320

25. Decembris 2011, 01:53

25 December 2011 00:25:16 Pastnieks rakstīja:Vis "grūtākais" ir pareiz pieslēgt ABS vadību,lai ierobežotājs nenostrādātu pie 4k rmp.

Tad jau pie reizes iespēja uzlikt programmējamu vadību, pie reizes tiktu atrisināta problēma tikt vaļā no ABS (protams, javien tas nav "vitāli" nepieciešams).
Reku tepat LV taisa un uzstāda vadības blokus, cik sapratu var izmantot arī MS programmatūru!

Benzins E320

25. Decembris 2011, 02:30

25 December 2011 00:25:16 Pastnieks rakstīja:
Nu tagad šeit daži sevi pierādīja,kā 100% teorētiķi...
Jo 12v kārba der 1:1 uz 104 dzinēja. Vienīgā nianse ir spararata iznesums. :haha:
Tur goda vārds nav nekā sarežģīta. :O
Vis "grūtākais" ir pareiz pieslēgt ABS vadību,lai ierobežotājs nenostrādātu pie 4k rmp. :)

Priecīgus svētkus.
Vispār viņš ir uzrakstījis, ka kārba piemontēta no 110 motora, nevis 103 (3,0 12v)...
Tēma slēgta