Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
08. Aprīlis 2011, 21:59
08 April 2011 22:53:24 plashs rakstīja:
Ķēdes slogotājs ir izdilis un viss...
To ka servisos strādā idioti es jau nokonstatēju 5 gadus atpakaļ. gribi normāli kautko salabot dari pats!
Un vispār ko var teikt par kvalitāti ja interesējas par piedāvājumiem nodiagnosticēt dzinēju ar izjaukšanu par 20Ls?
Kurš sevi cienoš cilvēks strādās par minimalo algu un draudzēsies ar galvu?
Kādā stāvoklī tev tas dzinējs ir tagad?
Dzinējs pagaidām ir gandrīz neizjauktā stāvoklī. Respektīvi transportējams nav ne ņemti ārā nevirzuļi ne klaņi utt.
08. Aprīlis 2011, 22:00
Servisos skatās uz to, ko lūdz novērtēt. Pašam bijis, ka iebraucu servisā, braukšu jau prom un pajautāju, ka motors tāds paskaļš, vai nevarētu būt ķēde pie vainas. Uz ko atbilde — jā, ir tāds paskaļš, būs jau gan pēc brīža jāmaina, es tak pats dzirdot... Un serviss normāls, nevar neko pārmest. Tā kā varbūt pats vainīgs, ka nepajautāji. Tā kā tas pietiekami dārgs pasākums, mūsdienās servisi necenšas uzprasīties uz ķēžu mainīšanu — tāpat vairumā gadījumu atšuj un riskē. Šad tad cits motors lētāks kā ķēdes maiņa...
08. Aprīlis 2011, 22:00
Servisos skatās uz to, ko lūdz novērtēt. Pašam bijis, ka iebraucu servisā, braukšu jau prom un pajautāju, ka motors tāds paskaļš, vai nevarētu būt ķēde pie vainas. Uz ko atbilde — jā, ir tāds paskaļš, būs jau gan pēc brīža jāmaina, es tak pats dzirdot... Un serviss normāls, nevar neko pārmest. Tā kā varbūt pats vainīgs, ka nepajautāji. Tā kā tas pietiekami dārgs pasākums, mūsdienās servisi necenšas uzprasīties uz ķēžu mainīšanu — tāpat vairumā gadījumu atšuj un riskē. Šad tad cits motors lētāks kā ķēdes maiņa...
08. Aprīlis 2011, 22:04
08 April 2011 22:59:49 DEALER rakstīja:
To ka servisos strādā idioti es jau nokonstatēju 5 gadus atpakaļ. gribi normāli kautko salabot dari pats!
Un vispār ko var teikt par kvalitāti ja interesējas par piedāvājumiem nodiagnosticēt dzinēju ar izjaukšanu par 20Ls?
Dzinējs pagaidām ir gandrīz neizjauktā stāvoklī. Respektīvi transportējams nav ne ņemti ārā nevirzuļi ne klaņi utt.
galvas ir nost?
08. Aprīlis 2011, 22:10
08 April 2011 22:47:19 DEALER rakstīja:
Vai motors ir šrots ja tas neēd eļļu un vienmērīgi strādā? Bezproblēmām vienmēr varēja pielaist.
Starp citu siksna motoram griezās kad mēģināja pielaist...
Drīzāk man vispār sāk rasties jautājums pret LV servisu darbu un attieksmi un kvalitāti. Kas tad serviss ir lohi ka neredz nedzird kas notiek ar ķēdi utt. neko neskatās.
Grūti ko no tāluma teikt/vērtēt.
Man ir pieredze ar M119, kurš ēda pāris 1litra kanniņas uz katru eļļas maiņas intervālu, bet motors bija gana mierīgs un jaudīgs.
Un ir bijusi arī darīšana ar M119, kuram uz 12000km vispār eļļa nav bijusi jāpielej. Vienu brīdi palika skaļš un sāka zust jauda. Rezultātā bija jāmaina, jo bija jau pāri sava mūža galiem.
Tā nu secinu, ka eļļas ēšana/neēšana nav kritērijs.
Vispār jau M119 ir viens no visizturīgākajiem un vislabākajiem MB motoriem. Bet, ja sākas problēmas, remonti dikti dārgi un nereti neefektīvi.
08. Aprīlis 2011, 22:12
08 April 2011 23:04:14 plashs rakstīja:
08 April 2011 22:59:49 DEALER rakstīja:
galvas ir nost?
Galva ir detaļa nr2?
Ja tā ir tad tā nav ņemta nost.
Pēdējo reizi laboja
DEALER - 08. Aprīlis 2011, 22:18, kopā labots 1 reizi.
08. Aprīlis 2011, 22:26
skaidrs nu principā kur tas auto tev stāv? varam ja kas nedēļas nogalē to motoru pajaukt paskatīties savām acīm kas tur notiek.Ja ir vēlme dzirdēt skarbo realitāti. es vismaz batonus nespraužu :d
Visdrīzāk 21 22 detaļai ir pizec bijis
Pēdējo reizi laboja
plashs - 08. Aprīlis 2011, 22:28, kopā labots 1 reizi.
08. Aprīlis 2011, 22:46
08 April 2011 23:26:48 plashs rakstīja:
skaidrs nu principā kur tas auto tev stāv? varam ja kas nedēļas nogalē to motoru pajaukt paskatīties savām acīm kas tur notiek.Ja ir vēlme dzirdēt skarbo realitāti. es vismaz batonus nespraužu :d
Visdrīzāk 21 22 detaļai ir pizec bijis
Pagaidām servisā auto stāv.
Pēdējo reizi laboja
DEALER - 08. Aprīlis 2011, 22:46, kopā labots 1 reizi.
09. Aprīlis 2011, 10:55
Уже обсуждали проблему цепи на 119 двигателе. Её надо менять каждые 100К км. Не так это и дорого. И каких либо симптомов перед обрывом цепи нет. Мотор шелестит. Посторонних звуков нет. По своему личному опыту. За диагностику платить 150Лс и 600 за ремонт не серьезно! У Ромы вроде не плохой двигатель есть. Если такой расклад то проще поменять двигатель переставив свою новую дроссельную заслонку.
09. Aprīlis 2011, 11:05
09 April 2011 11:55:50 Andrey45 rakstīja:
Уже обсуждали проблему цепи на 119 двигателе. Её надо менять каждые 100К км. Не так это и дорого. И каких либо симптомов перед обрывом цепи нет. Мотор шелестит. Посторонних звуков нет. По своему личному опыту. За диагностику платить 150Лс и 600 за ремонт не серьезно! У Ромы вроде не плохой двигатель есть. Если такой расклад то проще поменять двигатель переставив свою новую дроссельную заслонку.
+500
Ik pa 100K mk ir normāla rekomendācija. Taču praksē ķēdes parasti iet ļoti ilgi. Pārsvarā LV ekspluatētajiem S500 ķēde nekad nav mainīta un problēmu ir salīdzinoši maz.
Papētot M119 uzbūves īpatnības, kā arī ņemot vērā savu pieredzi nu jau ar vairākiem S500, šaubos, vai ķēdes pārlēkšanas gadījumā darīšana nebūs ar apjomīgām un neparedzamām problēmām/motora bojājumiem. Tāpēc piekrītu, ka remontēt motoru ar tādu šaizi nav nopietni.