Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Gredzeni

24. Marts 2011, 00:15

Es īsti nesaprotu, kur tie gredzeni var pielipt? Pie cilindra, vai? :shura:
Un kā tie meistari ir konstatējuši tādu dīvainu diagnozi citos gadījumos?

Vai nu turpini gāzt tāpat, vai tomēr aizbrauc vel pie kāda cita motorista - viedokļu salīdzināšanai.

Gredzeni

24. Marts 2011, 00:22

24 March 2011 00:15:33 MBex rakstīja:

Vai nu turpini gāzt tāpat, vai tomēr aizbrauc vel pie kāda cita motorista - viedokļu salīdzināšanai.

Pie virzuļa!
šeit forumā var palasīt, kā daži jau kaut ko līdzīgu ir darījuši!
http://www.mbclub.lv/?id=40000010&topic ... earchType=

Gredzeni

24. Marts 2011, 00:23

Es gan esmu dzirdējis par gredzeniem, tad gan vairāk krievu tehnikai, parasti palīdzot padarbināt motoru lai normāli uzsilt, kārtīgi pabraukāt, it kā tas palīdz... ja nē tad jājauc motors. Tas gan bija ar GAZ66 motoru.

Par petroleju es neriskētu.

Gredzeni

24. Marts 2011, 00:27

24 March 2011 00:22:26 MBjanka rakstīja:
24 March 2011 00:15:33 MBex rakstīja:

Pie virzuļa!
šeit forumā var palasīt, kā daži jau kaut ko līdzīgu ir darījuši!
http://www.mbclub.lv/?id=40000010&topic ... earchType=
Diemžēl nevajag atsaukties uz to diskusiju, jo ir redzama tikai mazākā daļa no visas — dzēsti lietotāji un pazuduši arī to ieraksti. Neiesaku eksperimentēt ar "petroleju" un līdzīgām idejām. Neizklausās, ka ieteicēji kaut ko zina par MB motoriem.

Gredzeni

24. Marts 2011, 00:33

a ja es izmērītu kompresiju cilindros, tas man kaut ko dotu?

Gredzeni

24. Marts 2011, 09:37

Gredzeni var pielipt, nav tur nekā neparasta. Un nav tas nekādi sasaistīts ne ar MB motoru, ne ar kādu citu, ne motoru kvalitāti!
Gredzeni saķepē tad, ja ir bijis nepareizs degvielas, aizdedzes regulējums, nekvalitatīva eļļa un tādas lietas.
Tu saki, ka ieliesi petroleju un tad droši vien, ka vajadzēs mainīt eļļu. Izskatās pēc tā, ka ja viss būtu ok, tad eļļu nemainītu. Eļļu ir jāmaina vai nu pēc nobraukto kilometru intervāla vai vismaz reizi gadā, jo eļļa bojājas arī skābekļa ietekmē.
Katrā ziņā ar tādu auto braukt nevar, jo pie saķepušiem gredzeniem, nepareizi izdilst gredzes kā arī tiek noberzts virzulis. Tāpēc, jo ātrāk sāksi meklēt problēmu un to novērst, jo mazāks remonts sanāks. Kā arī jo mazāk tur kas piedegs, jo lielāka iespēja, ka dabūsi to ārā.
Sākumā vajadzētu nomērīt kompresiju, lai saprastu, kas tur vispār notiek. Tad ieliet petroleju vai līdzīgos šķidrumus un ļaut tam visam pāris dienas nostāvēties, ja būs izteikts neblīvums, tad viss ātri vien notecēs. Šo procedūru varētu atkārtot dažās reizes. Tad pie eļļas pieliet eļļas skalotāju, atkarībā no tā, cik būsi salējis to cilindros, iespējams, ka to darīt arī nevajadzēs, padarbināt motoru un atkal nomērīt kompresiju. Ja izmaiņu nav un kompresija tiešām kādā cilindrā atšķirās, tad jau jādomā par lielāku remontu.

Gredzeni

24. Marts 2011, 11:09

24 March 2011 09:37:50 benzman rakstīja:
Gredzeni var pielipt, nav tur nekā neparasta. Un nav tas nekādi sasaistīts ne ar MB motoru, ne ar kādu citu, ne motoru kvalitāti!
Gredzeni saķepē tad, ja ir bijis nepareizs degvielas, aizdedzes regulējums, nekvalitatīva eļļa un tādas lietas.
Tu saki, ka ieliesi petroleju un tad droši vien, ka vajadzēs mainīt eļļu. Izskatās pēc tā, ka ja viss būtu ok, tad eļļu nemainītu. Eļļu ir jāmaina vai nu pēc nobraukto kilometru intervāla vai vismaz reizi gadā, jo eļļa bojājas arī skābekļa ietekmē.
Katrā ziņā ar tādu auto braukt nevar, jo pie saķepušiem gredzeniem, nepareizi izdilst gredzes kā arī tiek noberzts virzulis. Tāpēc, jo ātrāk sāksi meklēt problēmu un to novērst, jo mazāks remonts sanāks. Kā arī jo mazāk tur kas piedegs, jo lielāka iespēja, ka dabūsi to ārā.
Sākumā vajadzētu nomērīt kompresiju, lai saprastu, kas tur vispār notiek. Tad ieliet petroleju vai līdzīgos šķidrumus un ļaut tam visam pāris dienas nostāvēties, ja būs izteikts neblīvums, tad viss ātri vien notecēs. Šo procedūru varētu atkārtot dažās reizes. Tad pie eļļas pieliet eļļas skalotāju, atkarībā no tā, cik būsi salējis to cilindros, iespējams, ka to darīt arī nevajadzēs, padarbināt motoru un atkal nomērīt kompresiju. Ja izmaiņu nav un kompresija tiešām kādā cilindrā atšķirās, tad jau jādomā par lielāku remontu.

Saķep, jo ir padilushi - krietni. veel vaarstu gumijas ilgi staavot bez elljas var ko garaam laist... bet tas noziimee, ka vaaarstu vadiiklas arii sliktas. shie simptomi, raksturojamu krietni pabrauktiem, padilushiem motoriem...
Tēma slēgta