Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

2,0 motoru slimiba

28. Novembris 2010, 12:22

taa tapiņa fiksee apaksheejo skjiivi, kur atrodamas metkas un pievelk eljjas suukni, pats zobrats uz klokenes ir iestiprinaats slicees!

2,0 motoru slimiba

28. Novembris 2010, 12:35

28 November 2010 12:22:03 Bpa4 rakstīja:
taa tapiņa fiksee apaksheejo skjiivi, kur atrodamas metkas un pievelk eljjas suukni, pats zobrats uz klokenes ir iestiprinaats slicees!

Hmm... Šito otro motoru vel neesmu izjaucis, pagaidām tik zināms, ka vārsti ir noliekti, bet cik atceros, tad pirmam motoram uz kloķenes gala nebika šlices. zobratam bija tapiņa, bet tam diskam uz kā ir atzīmes ķīlis. Atgādinu, ka runa iet par W201 2,0 bendzīna motoru laikam M102 skaitās.

2,0 motoru slimiba

28. Novembris 2010, 19:47

28 November 2010 11:39:47 MBG rakstīja:
Ka tikai tas nav Ansis dubultnieks..dzied par Mondeo .kā par brīnumu:doh:

ta nepērciet mondeo pa 500 lašiem,pērciet pajātus meršus pa 1500 un jājaties :)))),laikam jau latvieši ir tāda mazohistu tauta,patīk mocīties :))))

2,0 motoru slimiba

02. Decembris 2010, 00:26

nu nu, pa 1500 lashie var tik sakopto mersi panjemt, ka mondeo atpusisies talu prom. bet, viss ir relativs un ka kuram veicas.

P.S. pa 50 ls ir motors 2.0

2,0 motoru slimiba

07. Decembris 2010, 19:50

Varbut kads zin cik izmaksa jauni vārsti visi 8?

2,0 motoru slimiba

25. Jūlijs 2012, 09:49

Sveiki. Nevaru taisīt jaunas tēmas, un runa ies par 2.0 w202 benzīna motoru 1995 gadā ražoto. Situācija sekojoša - nopirkts mersis gandrīz gadu atpakaļ. Uzreiz bij aizdomas par dzinēju - bij tā, ka paša skaņa bija par lielu, un jaudas ziņā man liekas ka nav attiecīgi jaudas, cik vajadzētu būt. Notiek apmēram tā - apgriezieni ceļas augšā, bet velc viņš apmēram vienādi visu apgriezienu laikā, kaut vai tas ir 2K, kaut 5K. Bet nu ok, braukt var, kritiski arī tas nav, un nevar teikt ka vispār nevelk. Tā arī braukāju no 11` gadā augusta līdz šī gada aprīlim. Pēc tam tika uzstādīta gāze (bet par to labāk nediskutēsim, kur un kā un cik sūdīga gāzes sistēma, un ka viņa sabojāja visu, ok ? ) Un tātad uz gāzes tieši tā pat - ne labāk, ne sliktāk. Vel pēc pāriem mēnešiem uz benzīna sāka braukt švakāk, bet uz gāzes - ka parasti. Domāju benzīna sūkņa vaina (uzreiz pec pirkšanas bij problēma ar viņu, bet it kā restaurēja). Un te nesen, pāris nedēļas atpakaļ atdevu mašīnu servisā, jo bij daudz kas jādara, vairāk gan ritošo. Servisa nomainīja svečvadus ( ko pirku es pats, paņēmu BERU, it kā ok), vienu aizdedzes spoli un sveces (kas atteicās uz dzinēju) sēdos mašīna - un WOW !!!. Velk super, motors kluss, un uz benzīna brauc arī super. Un arī uzreiz pamanāms ka gaita palika maigāka, nav ne raušanas , teiksim kad brauc uz 2K apgriezieniem, un palaid gāzes pedāli, mašīna maigi sākt braukt lēnāk, bet iepriekš tā raustajās. Par to sūkni, viņi skatījās, teici ka viņam nav ne vainas. Un tātad paldies ka izlasijat līdz šīm brīdim, bet tagad situācija mainās. Pabraukājot kādas piecas dienās, motors pa lēnām atgriežas pirms remonta stāvokli. Tātad - troksnis iepriekšēja līmeni, velk tik pat ka iepriekš, raustās, uz benzīna brauc ne labi, uz gāzes - vidēji ok. Jautājums sekojošs - kas var sabojāties atkal pec piecām dienām ? Servisā teica ka viss ok, gan pieslēdza pie kompja, tur arī ok. Baigi bēdīgi, tikko sapriecājos par tādu rezultātu - bet te nu atkal tas pats. Viens man ieteica samainīt sveces, bet nu nezin, kaut kā man liekas tik labi sveces situāciju neizlabos. Un arī pirms remonta vienreiz mainīju sveces - nekas neizmainījās :( Paldies par lasīšanu, un atvainojos par kļūdām, jo latviešu nebūt nav mana dzimta valoda :)

2,0 motoru slimiba

25. Jūlijs 2012, 10:22

Cik man ir zināms, tad šie motori (2.0 un 2.2) ir bēdīgi slaveni ar saviem motora vadības blokiem. Parasti simptomi ir tādi, ka motors pats no sevis noslāpst vai arī raustās. parasti to arī var just, kad ar auto nedaudz pabrauc, respektīvi, tas bloks uzsilst un sāk rādīt brīnumus.
Ieteiktu vēlreiz iziet visu elektrisko augstsprieguma sistēmu sākot ar indukcijas spolēm un beidzot ar svecēm. Tāpat, pievērs uzmanību vadiem motortelpā. Šo gadu modeļiem otra problēma ir vadi, kuriem saplaisā izolācija un sākas visādi brīnumi. Šo problēmu ir ļoti grūti diagnosticēt, jo simtomi parādās un pazūd. Ja vadi saplaisā štekeru zonā, tad vizuāli to vispār arī neredzēsi, kamēr neizjauksi visus štekerus. Te kaut kur forumā kādu laiku atpakaļ lika linkus, kur varēja ļoti labi bildēs to apskatīt.

2,0 motoru slimiba

25. Jūlijs 2012, 11:33

Konkrēti par simptomiem, nezinu kā izteikties, bet it kā nav. Teiksim nav tā, ka motors no sākuma iet labi vai slikti, un sasniedzot vajadzīgo temperatūru uzvedas citādi. Stradā vienādi visu laiku. Nav kaut kādu "peldošo" simptomu. Neslāpst. Tur tā lieta. Ja pec remonta viņs tas piecas dienas nebūtu tik labs, es vispār nedomātu par defektu, ja neredzētu to, cik labi viņs var stradāt. Viņš brauc, apgrizieni normāli tukšgaitā un tā tālāk. Vadi vizuāli ir ok. Bet tos remonta laikā neviens neaztika. Loģiski - atkrīt. Man tagad vienkārši besis par to. Ja es redzēju kā viņš VAR braukt. un tagad atkal tā - vidēji. Bēdīgi :(

2,0 motoru slimiba

25. Jūlijs 2012, 19:56

25 July 2012 10:49:20 Slaffk rakstīja:
Sveiki. Nevaru taisīt jaunas tēmas, un runa ies par 2.0 w202 benzīna motoru 1995 gadā ražoto. Situācija sekojoša - nopirkts mersis gandrīz gadu atpakaļ. Uzreiz bij aizdomas par dzinēju - bij tā, ka paša skaņa bija par lielu, un jaudas ziņā man liekas ka nav attiecīgi jaudas, cik vajadzētu būt. Notiek apmēram tā - apgriezieni ceļas augšā, bet velc viņš apmēram vienādi visu apgriezienu laikā, kaut vai tas ir 2K, kaut 5K. Bet nu ok, braukt var, kritiski arī tas nav, un nevar teikt ka vispār nevelk. Tā arī braukāju no 11` gadā augusta līdz šī gada aprīlim. Pēc tam tika uzstādīta gāze (bet par to labāk nediskutēsim, kur un kā un cik sūdīga gāzes sistēma, un ka viņa sabojāja visu, ok ? ) Un tātad uz gāzes tieši tā pat - ne labāk, ne sliktāk. Vel pēc pāriem mēnešiem uz benzīna sāka braukt švakāk, bet uz gāzes - ka parasti. Domāju benzīna sūkņa vaina (uzreiz pec pirkšanas bij problēma ar viņu, bet it kā restaurēja). Un te nesen, pāris nedēļas atpakaļ atdevu mašīnu servisā, jo bij daudz kas jādara, vairāk gan ritošo. Servisa nomainīja svečvadus ( ko pirku es pats, paņēmu BERU, it kā ok), vienu aizdedzes spoli un sveces (kas atteicās uz dzinēju) sēdos mašīna - un WOW !!!. Velk super, motors kluss, un uz benzīna brauc arī super. Un arī uzreiz pamanāms ka gaita palika maigāka, nav ne raušanas , teiksim kad brauc uz 2K apgriezieniem, un palaid gāzes pedāli, mašīna maigi sākt braukt lēnāk, bet iepriekš tā raustajās. Par to sūkni, viņi skatījās, teici ka viņam nav ne vainas. Un tātad paldies ka izlasijat līdz šīm brīdim, bet tagad situācija mainās. Pabraukājot kādas piecas dienās, motors pa lēnām atgriežas pirms remonta stāvokli. Tātad - troksnis iepriekšēja līmeni, velk tik pat ka iepriekš, raustās, uz benzīna brauc ne labi, uz gāzes - vidēji ok. Jautājums sekojošs - kas var sabojāties atkal pec piecām dienām ? Servisā teica ka viss ok, gan pieslēdza pie kompja, tur arī ok. Baigi bēdīgi, tikko sapriecājos par tādu rezultātu - bet te nu atkal tas pats. Viens man ieteica samainīt sveces, bet nu nezin, kaut kā man liekas tik labi sveces situāciju neizlabos. Un arī pirms remonta vienreiz mainīju sveces - nekas neizmainījās :( Paldies par lasīšanu, un atvainojos par kļūdām, jo latviešu nebūt nav mana dzimta valoda :)

Sagaidi tumsu! Iedarbini dzinēju un atrauj haubi. Papēti vai kaut kur nav kādi feijerverki! Ir tādi brīnumi redzēti,ka bogatierim uzreiz derīguma termiņš tika pārbaudīts.
:) Mēģini uzmanīgi vadus pakustināt.Moš kāds kaut kur iespiests vai dod uz īso. Hvz..

2,0 motoru slimiba

26. Jūlijs 2012, 07:20

Nu arī, būtu iespiests, vai īss, tas jau brauktu reali slikti, tagad jau +/- ok. A par tiem vadiem, man gan iepriekšēji bij beigti un tumsā tur neko redzēt nevarēja un iepriekšējam 1.8 W202 , arī bij vadi beigti un ari neko tur redzēt nevarēja, tā kā neuzskatu par labu domu skatīt naktī uz vadiem :)
Tēma slēgta