Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 14:06

Tas ir tikai laika jautājums, kad TA prasības būs katalizators visiem auto, kam tas no rūpnīcas bijis uzstādīts. Ja izņem jauniem, tad parasti kompis ir jāapmāna, citādi nevar paredzēt, kas būs ar elektroniku. Vecākiem tiešām it kā nekas nemainīsies. Es pats izņemto katalizatoru pietaupītu / laicīgi atrastu kādu lētu, ko vajadzības gadījumā ielikt atpakaļ, jo tad, kad būs šāda prasība no TA pues, arī uzstādītāji uzliks pārsimt % uzcenojumu...

P.S. Es neticu, ka katalizators var būt ciet tik īsā laikā -- 5-6 gados. Vai nobraukums 1000000 km? Man šķiet, ka 10 gadus tas kalpo sabili, pēc tam var sākt baidīties. Otrs -- bojāts katalizators nesabojās neko citu, auto vienkārši neies kā iepriekš un kompis pats pateiks, ka katalizators beidzies. Kamēr kompis neiebilst -- aizmirsti, ka tur tāds ir un brauc bez bēdu!

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 14:18

[user]3783|Rezo|[/user]Kaut kā negribas ticēt, ka pēc nepilnu sešu gadu ekspluatacijas ir izbeidzis katalizators :?

:iagree:

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 14:23

[user]2|SZ|[/user]nekads "griez ara" !!!!

1. jazin, kur tur un ka ir tas zondes novietotas!!!!!!

2. CSDD.....vai tik jaunajiem auto jau nebija obligati jabut shitai lietai ??????

1. Lambdas laikam vienmēr stāv pirms katalizatoriem, un ar viņu nekas nenotiks, ja katalizators pazudīs! :)

2. Lai nebūtu problēmu ar TA, es saku, jāiemetina rezonātors, vai arī jāizdara tā, kā es izdarīju RICHY Mersim! :) Noņem katalizatoru, nogriez augšu, izņem visu ārā, iemetini trubu/-as (savieno ienākošās un izejošās caurules/caurumus bundulī), saliec iekšā vati, piemetini atpakaļ to augšiņu, liec atpakaļ! :) Nav stulba skaņa (kāda būtu, ja būtu vienkārši taisnas trubas), pēc izskata - katalizators! 8)

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 14:58

[user]379|Mizx|[/user]Tas ir tikai laika jautājums, kad TA prasības būs katalizators visiem auto, kam tas no rūpnīcas bijis uzstādīts. Ja izņem jauniem, tad parasti kompis ir jāapmāna, citādi nevar paredzēt, kas būs ar elektroniku. Vecākiem tiešām it kā nekas nemainīsies. Es pats izņemto katalizatoru pietaupītu / laicīgi atrastu kādu lētu, ko vajadzības gadījumā ielikt atpakaļ, jo tad, kad būs šāda prasība no TA pues, arī uzstādītāji uzliks pārsimt % uzcenojumu...

P.S. Es neticu, ka katalizators var būt ciet tik īsā laikā -- 5-6 gados. Vai nobraukums 1000000 km? Man šķiet, ka 10 gadus tas kalpo sabili, pēc tam var sākt baidīties. Otrs -- bojāts katalizators nesabojās neko citu, auto vienkārši neies kā iepriekš un kompis pats pateiks, ka katalizators beidzies. Kamēr kompis neiebilst -- aizmirsti, ka tur tāds ir un brauc bez bēdu!

Es gan nebrīnos, ka izdeg, jo kas zin-
1)kas viņu ražojis?
2)kas liets bākā?

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 15:20

Vispār, atvedot auto uz LV, var uzreiz katalizatoru izgriezt, jo benzīns mums nav labs priekš viņa. A ja auto tika pirkts jauns Latvijā, tad tomēr, domāju, ka 6 gadu laikā viņš tiešām varētu nobeigties.

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 17:42

Tur tas ziepes, ka jauniem auto lamda zonde var nebut tikai viena, var aiziet lidz tam, ka katra izpludes kanala sava lamda zonde :D

Musu gadijuma jaskatas vai ir tikai viena lamda zonde un pirms katalizatora, tad nav nekadas problemas ar KAT nahrenizešanu, bet ja viena ir pirms KATA un otra PEC KAT, tad labak ielikt jaunu katalizatoru. Katalizatori izbeidzas ļoti vienkārši. Līdz ko ir kāda detonācija, šim iestājās pizdec! :)

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 17:45

[user]26014|Roma|[/user]Vispār, atvedot auto uz LV, var uzreiz katalizatoru izgriezt, jo benzīns mums nav labs priekš viņa. A ja auto tika pirkts jauns Latvijā, tad tomēr, domāju, ka 6 gadu laikā viņš tiešām varētu nobeigties.

CSDD nav duraki, ini skatīsies pēc WIN numura un tur jau redzams - ir vai nav.

VIspār iemetie konkrētās mašīnas WIn numuru, es apstīšos EPC kāda izplūde un cik lamda zondes :D

Katalizators!

15. Janvāris 2007, 17:45

[user]93526|Sandris|Katalizators![/user]Nu labriit!
Jautaajums par katalizatoriem! Ko daram - metam aaraa vai mainam un liekam jaunus!
Mani te sabaidiija, ka 2001 gada masshiinai, diizelim, taa kaa buutu laiks mainiit, jo visticamaak esot aizdirsusshies un varot saccakareet CDI uttt....
Savukaart citi kikeri staastiija, ka to drazu vispaar vajag izmest nafig aaraa un masshiinai buusshot uzreiz cita gaita! Un uz izpluuzzu gazu koncentraaciju (respektiivi uz CO2) nekaadu iespaidu tas neatstaasshjot un skati vareesshot iziet mieriigi, jo bundulli jau paliekot, vienioigi tiekot iztiiriitas ieksshas:)
Nu tad gaidu ieteikumus un komentaarus:)
Paldies!
P.S. Lai visiem laimiigs jaunais:)

Win numur iedod lūdzu!

Katalizators!

16. Janvāris 2007, 08:48

visiem paldies par komentaariem, bet es taapat te bez ponnjas paliku!
cik llauzzu tik viedokllu!
tie katalizatora bundullji jau paliks ieksshaaa, un kaa gan CSDD varees konstateet ka vinnji ir tuksshi???

Katalizators!

16. Janvāris 2007, 09:45

[user]93526|Sandris|[/user]visiem paldies par komentaariem, bet es taapat te bez ponnjas paliku!
cik llauzzu tik viedokllu!
tie katalizatora bundullji jau paliks ieksshaaa, un kaa gan CSDD varees konstateet ka vinnji ir tuksshi???

Varbūt pēc izplūdes gāzēm varēs redzēt, ka kat. nav???
Tēma slēgta