Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Nejauks dzinēja starts aukstam E300 Diesel (95)

18. Oktobris 2006, 09:03

tas pats gadījums kas ar kompensatoriem, daudzi uzskata ka jāmaina uzreiz visi, bet patiesībā šis viedoklis nāk no slinkiem servisu meistariem, kuriem slinkums meklēt vainīgo kvēlsveci, vai kompensatoru, plus vēl vairāk naudas var nopelnīt par visu maiņu, bet vainīgā atrašana ir čakars.
Atkārtošu savu veco piemēru ar zobiem:
Vai kad vienā zobā ir ieviesies kariess, tad ir uzreiz jāravē visi zobi ārā un jāliek protēzes? tipa gan jau drīz arī vēl kāds paliks caurs - labāk mainīt visus :D

18. Oktobris 2006, 09:05

Mersim vēl atšķirībā no VW ir viegli atrast vainīgo, jo līdz relejam atnāk visi vadi, atsevišķi no katras kvēlsveces - atliek izmērīt pretertību un viss slaidrs. VW visas ir savienotas ar plāksni pie galvas, un noskrūvēt to lai pārbaudītu katru sveci ir paliels čakars...

18. Oktobris 2006, 13:59

nado izmeritj tok kazdoj svcki,dolzen bitj odinakovim - primerno 10A.testeromizmerja soprotivlenie nepokazet defektnuju ;)

18. Oktobris 2006, 14:01

blok kontroliruet tok 1svecki.esli ona sgorela to lampocka bistro gasnet

18. Oktobris 2006, 18:50

[user]16948|Arturinho|[/user]Nu kaut kā tā arī pārbaudās - tipa ar lampiņu... :?

Kadreiz jau runājām par šo tēmu. Ar lampiņu neko daudz nepārbaudīsi, tikai vai nav pārdegusi spirāle galīgi. Ja spirāle ir izstiepusies, un spiež pie apvalka pāragri, lampiņa spīdēs, bet labuma nebūs. Kvēlsvecei darba virsma ir - galiņš.

Ar šo lampiņas problēmu panelī tiko kā skaskāros, nomainīju bojātās sveces, bet nelīdzēja. Līdzēja releja nomaiņa.

18. Oktobris 2006, 19:21

Sveces, sveces, sveces ... kāpēc visi tā uz tām svecēm, vot paņemšu brīvu dienu, izjaukšu un pats visas izskrūvēšu un pārbaudīšu kā nākas.

Vai tas relejs arī kā ir pārbaudāms?

24. Oktobris 2006, 08:33

Par releja pārbaudi nezinu. Bet sievai bija W124 250D 1990g(vēl tagad ir).
Bija tā- lampiņa pie atslēgas pagriešanas neiedegās, pēc palaišanas
iedegās dega kādu laiku, pēc tam nodzisa. Pēc merša instrukcijas nozīmēja beigtu kādu kvēlsveci. Braucu uz servisu. Gudras runas, nomainīja , iebāza ISKRA. Pēc nedēļas tā pati vaina. Pie tam dauņi servisā nepieskrūvēja kā pienākas vadus- lielas strāvas tomēr un sievai mersiic sāka degt, labi ka darba kolēģis atjē`dzās un upurēja savu kurtku!!!!
Skopais maksā divreiz, - stulbais trīsreiz- es tā pie sevis nodomāju, nospļāvos , nopirku visas 5 kvēlsveces Beru (ap 7Ls viena) aizbraucu pie normāla auto elektriķa, kas mājās šancē. Pāris stundas un gatavs. Jau 2.5 gadi un MIERS!!!
Par sveču maiņu domāju tā- nekad nav tā, ka četras sveces sēž, atpūšās, paliek jaunas un gaida, kamēr piektā nodegs un tad pēkšņi sāk strādāt!!! Nostrādātās stundas visām ir vienādas, starpība varbūt ir milisekundēs.
Pirmkārt ja ar mašīnu ir domāts pašam vēl braukt, labāk visas nomainīt, vēl pie tam, ka ziema pie durvīm.
Otrkārt tavā gadījumā sešas sveces un sešas reizes čakars vai maksa servisā nav = ar sešām svecēm un vienu čakaru vai maksu servisā un + vēl tas ko neviens laikam nerēķina- miera sajūta un tas ka tev katru nākošo ziemas rītu pagriežot atslēgu nav ar bailēm jāgaida, ka tu nokavēsi darbu vai netiksi no vietas vispār.
Bet par tiem taviem novērojumiem nezinu, izskatās jocīgi. Vajag iegaumēt precīzu notikumu secību, ko lampiņa rāda vai nerāda un cik ilgi sākot ar atslēgas pagriešanas brīdi, jo meršiem, ja nemaldos no 1990 gada ir recepšu saraksts, no kura pāc lampiņas uzvedības var noteikt klizmu (parasti var).

12. Decembris 2008, 15:32

sveiki biedri.
Man ir lidziga problema, piedalijos vacieshu foruma par sho pashu temu.
Man ir 300D w124. ka jau zinam - 6 cilindri.
pirms apm 2 meneshiem man saka rasties problemas ar pielaishanu - lidz pa visam nevareju pielaist.
aizbraucu uz servisu - izradijas 2 kvelsveces galigi beigtas viena nikulo.
3 nomainija.
3 nedelas pabraucu - auto leca ka prieks. Tad atkal sakas. tad saku intereseties un uzgaju, ka ja maina sveces - tad labak visas, jo vinam visam ir jastrada vienlidzigi, originalas ir bosch, bet es pat nezinu kadas man tur sabaza, tapec droshi vien nakamas nobruka, bet tomer interesanti, ka ar kvelsvecu lampinnu problemas nebija. Tad nu nacu pie secinajuma, ka jamaina taa releju kastite + visas kvelsveces + ari jaudigs akjiitis, jo man mazliet par shvaku bija, kas iespejams ari nojaja kvelsveces, jo pie maziem apgriezieniem nedod vajadzigo.. kad viss bus izdarits - zinosu. 8)

12. Decembris 2008, 19:39

Var gadīties arī tā, ka beigtu sveci pārbaudot ar lampiņu lampiņa spīdēs, bet ar mazāku spožumu(tas iz paša pieredzes). Releju var pārbaudīt visai elementāri. Noraujot to štekeri ar sešiem izvadiem no releja pie štekera pārbauda sveču darbību, bet ar to pašu lampiņu var pārbaudīt arī releju. Ieslēdzot aizdedzi vienu vada galu no lampiņas liek pie tiem sešiem puļķeļiem pie releja(pie katra atsevišķi) un otru galu pie masas(kvēlsvecēm pie+klemmes). Ja baudot releju pie kāda izvada lampiņa neiedegas, tas nozīmē, ka relejs nesaslēdz visus kontaktiņus vai arī relejam ir kāds cits defekts un vari mainīt tās sveces cik uziet. Augstu palaižot nekas nemainīsies. Es atskrūvēju releju vaļā un atradu vainīgo kontaktiņu, kuru akurāti notīrijis uzmanīgi pieliecu. Pie šādi strādājoša releja tā sveču spuldzīte arī degs. Ir arī gadījumi, kad relejam tie kontaktiņi arī nodeg un tad jau jādodas uz vaikalu pēc jauna releja, kaut gan šrotos arī nav problēmas tos atrast par apmēram latiem 20.

12. Decembris 2008, 20:21

to reizi servisa man chalji jau petija releju - teica ka izskatas shtruntigi..
klau vai tas ir tas pats relejs - GLOW TIMING RELAY ?
tad to var pa 60 ls jaunu dabut.
Tēma slēgta