Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 01:02

Ir bijuši tāpat vairāki MB dīzeļi tgd ir w140 350td un ir tas merša klakšķis klak,klak,klak:amurs: citiem bija mazāka tā skaņa, ja tās būtu šāles vai kas cits motorā, tad jau arī apgriezienos klakšētu, bet apgriezienos motora skaņa super,vai ir iespēja to skaņu samazināt bez liela motora remonta, vai vnk jāklakšķina vien tālāk:mele:
Varbūt kāds var padalīties pieredzē!!!

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 03:43

man ir W124 300D un man šis joks arī krīt uz nerviem. Daudzus esmu apjautājis un itkā ir divas versijas - to klak klak taisa sprauslas, lai arī cik tas dīvaini nebūtu, bet poļu versijas ir bezjēdzīgi pirkt, jo viņas jaunas tādu skaņu taisa. Otra versija ir, ka šiem motoriem izdilst vairāk pirmais cilindrs un vnk virzulis grabinās, kad motors uzsilst, graboņa samazinās, jo metāls izplešas. Es īstenībā arī labprāt uzzinātu, kur slēpjas taisnība :)

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 09:52

Bojats smidzinatajs var taisit tadu skanu.

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 10:53

ieteiktu vel apskatīt mazo amartizatoru motorā, kad tam iet uz beigās bukse tad tas klakšķ, kā traktors.

es agrāk zināju vainu vel tam klakšķim, bet aizmirsu atklāti sakot :shura:

runājot vel par 1 cilindru, OM602 tiešām esot pirmā cilindra "nepietiekamā" eļļošana
kad es pamēriju kompresiju šite - Attēls reāli apstulbu, jo pirmajā bija par vairākām pozīcijām mazāka un mazāka nekā minimums. (pārējos arī nebija spīdoši, bet bija +/- Ok, un ar visu to eļļu nerija un -30 leca, kā suns pie kājas)

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 11:54

Runā,ja kompensātori ir pie vainas. Un tieši dēļ sūdīgās eļļošanas.

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 23:09

nujā bet tā jau pie slēdziena nenonācām, kas tur par vainu, bet kurš motora amīts varētu taisīt to skaņu?,
es tad saprotu ka tas kas spriego ķēdi?, bet tur jau nenāk tā skaņa, ar ķēdi viss kārtībā, vairāk tā skaņa dzirdama kad pie mašīnas izkāp ārā pie sāniem,vairāk izklausās motora apakšā, vai pa vidu!

Merša klakšķēšana

11. Decembris 2011, 23:21

11 December 2011 23:09:57 mbc250 rakstīja:
nujā bet tā jau pie slēdziena nenonācām, kas tur par vainu, bet kurš motora amīts varētu taisīt to skaņu?,
es tad saprotu ka tas kas spriego ķēdi?, bet tur jau nenāk tā skaņa, ar ķēdi viss kārtībā, vairāk tā skaņa dzirdama kad pie mašīnas izkāp ārā pie sāniem,vairāk izklausās motora apakšā, vai pa vidu!
Seit domatais amitis bij siksnas spriegotaja amortizators. Vai vaina vina ir visai viegli parbaudams- pie ejosa dzineja pamegini amiti pakustinat. Ja skana mainas vai pat pazud tad viss skaidrs, bet es jau vairak tomer sliektos domat uz ssmidzinatajiem. Nemaksa jau tas tik dargi lai nevaretu to parbaudit.

Merša klakšķēšana

12. Decembris 2011, 09:41

Dīzelim klakšķēšana ir no smidzinātājiem. Lieta tāda, ka vecāka tipa auto, smidzinātājs uzreiz smidzina vai nu visu degvielas porciju, vai nedaudz to sadala takts laikā. Tieši pie lielās degvielas iesmidzināšanas porcijas rodās tāds kā detonāciojas efekts, kas arī izraisa to klakšķēšanu. Jaunajiem dīzeļiem degviela tiek smidzināta pakāpeniski vienas takts laikā, tāpēc arī nav vairāk tā enerģijas sitiena - klakšķēšanas, dīzelis sadeg pakāpeniski.
Nomainot sprauslas klaķšķēšanas efekts samazinās, jo jauna sprausla labāk izsmidzina degvielu. Pagriežot arī vēlāku aizdedzi, klaķšķēšana būs mazāka.
Ar izdilumiem ir tā, ka pirmkārt pie eļļas maiņas ir jāskalo motors, lai nekas nekoksējas un neveidojas nevajadzīgas nogulsnes un otrkārt, lieto piedevas. Šajā ziņā nepārprotams līderis ir vara piedeva.

Merša klakšķēšana

12. Decembris 2011, 22:53

liels paldies par apskaidrošanu, lietas labā kautko darīsim!!!

Merša klakšķēšana

12. Decembris 2011, 23:09

Nu labi, pieņemsim ka pie vainas ir tās sprauslas, kā to risināt?
Tēma slēgta