Dažāda informācija un noderīgi materiāli par dzinējiem
Tēma slēgta

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:34

На турбодизеле надо, после быстрой езды поработать на холостых? Чтобы турбина остыла?

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:37

Ne tikai diizeliem!!!! jeb kurai turbo mashiinai peec aatras braukshanas nedriikst uzreiz slaapeet dzineeju!!! 8)

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:45

Man jau šķiet, ka tur viss izdomāts jau rūpnīcā -- kam dzesēšana vajadzīga, tam tā notiek automātiski, kam ne, tam nekas piespiedu kārtā nav dzesējams. Nevienā pamācībā MB šādu lietu neesmu redzējis, tāpat kā arī ar motora sildīšanu aizrauties neesot lielas jēgas. Vienīgais -- automātiskajām kārbām nepatīk pēc stāvēšanas uzreiz 100 km/h un vairāk un tāpat pretējais -- no 100 km/h līdz 0 km/h un turpat atstāt, vajagot tomēr kādu kilometru nobraukt, lai paeļļojas visos režīmos.

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:53

Motora sildīšanai ar iešprici jēgas nav. Jo kādēļ tad to silda? Lai eļļa paliktu sķidrāka un varētu pilnvērtīgi saeļļot visas vietas. Eļļas spiediens MB paceļas uz 3 pēc kādas sekundes pēc iedarbināšanas ziemā vai vasarā. Tātad viss jau notiek uzreiz.
.
Bet par automātiem - ir tā, ka viņš tāds kūtrs ziemā, ja nav sasilis. Tā īsti negrib slēgties pāri - ilgāk turās vienā robā kamēr auksts. Nav patīkami...

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:53

Вот и я не видел ни в одной инструкции, что мотор нельзя сразу остановить. Может производители хотят, чтобы турбины покупали новые вместо убитых :) ?

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:55

Желательно. Когда на стоянку приехал, то дай минуту потарахтеть на ХХ.

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 09:57

Ты так делаешь? Особенно когда торопишся? :)

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 10:03

Стараюсь. По крайней мере вечером перед походом домой обязательно...:)

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 10:03

Kad sāku barukāt uz Sprintera 2.9TD man teica, ka pēc braukšanas vajag kādu minūti brīvgaitā padarbināt. Nezinu, vai tas tiešām jādara, bet tā man teica.

Турбину надо охлаждать?

29. Jūnijs 2004, 10:08

Es esmu dzirdeejis no sportistiem kas gaaz ne pa detski kad turbiina ir nedaudz jaadzesee peec lielas slodzes!!!! 8)
Tēma slēgta