Citas ar MB tūningu saistītās lietas, attēli, diskusijas, utt.
Tēma slēgta

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:33

Uzjautrina lasīt šo - viena tante teica... :shura:

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:36

Tādā līmenī jau visa šī tēma grozās.
Ja teica, ka ir direktīva, tad to būs viegli atrast.

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:37

16 June 2010 00:33:01 Ome rakstīja:
Uzjautrina lasīt šo - viena tante teica... :shura:

Ja to saki par mani, tad labi, varu tevi nomierināt, to teica jurists un nevis pagrīdes, bet tiesu procesos pazīstams :)

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:37

16 June 2010 00:36:51 MBex rakstīja:

Ja jūs zinātu direktīvas nozīmi, tad tā jau būtu puse no atbildes... :)

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:39

PAr to direktīvu- jā es meklēju netā, protams pie google tantes, taču ši man precīzu neuzrāda, bet gan tās pārlasot un saliekot izdotos likumus, sanāk, ka var veikt mērījumus.
Labi, viss miers, līdz brīdim, kamēr kādam pašam nesanāks personīga lieta ar šo procesu un nevarēs ko konkrētu uzrādīt ;)

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:40

16 June 2010 00:37:37 Ome rakstīja:

Ja jūs zinātu direktīvas nozīmi, tad tā jau būtu puse no atbildes... :)

Paskaidro tādā gadījumā direktīvas nozīmi

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:42

Direktīva ir normatīvs tiesību akts, kas ir jāiestrādā nacionālās tiesību normās līdz noteiktam laikam. Ja termiņš vēl nav beidzies, tā nav tieši piemērojama (sīki izņēmumi), līdz ar to uz to atsaukties nevar.

Par juristiem, spriedumiem utt. Juristu aprindās ir pieņemts respektēt tikai AT spriedumus, tikai zinātnieku viedokļus. Un arī ne vienmēr. Tāpēc klausīt parastus juristus atvērtu muti neiesaku. :)

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:44

16 June 2010 00:42:46 Ome rakstīja:
Direktīva ir normatīvs tiesību akts, kas ir jāiestrādā nacionālās tiesību normās līdz noteiktam laikam. Ja termiņš vēl nav beidzies, tā nav tieši piemērojama (sīki izņēmumi), līdz ar to uz to atsaukties nevar.

Par juristiem, spriedumiem utt. Juristu aprindās ir pieņemts respektēt tikai AT spriedumus, tikai zinātnieku viedokļus. Un arī ne vienmēr. Tāpēc klausīt parastus juristus atvērtu muti neiesaku. :)

Bet ja direktīva ir izdota no ES, vaitad tā nav augstāka par LR likumdošanu? Kā piemēram, tas pats noteikums ar tumšajiem logiem, to jau izdeva ES, nevis LR? :)
Pēdējo reizi laboja AS - 15. Jūnijs 2010, 23:46, kopā labots 1 reizi.

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:47

Direktīvas izdot tikai ES institūcijas. Bet! Direktīva rada pienākumus un tiesības ne indivīdiem, bet gan valstij - šajā gadījumā Latvijai. Pretstats - regula. Tas ir normatīvs tiesību akts, kas ir saistošs mums ikvienam, pie tam, tam ir augstāks juridiskas spēks. Bet! Ne visi zinātnieki arī piekrīt šādam viedoklim.

Stiklu tonēšana

15. Jūnijs 2010, 23:48

Vispārīga tiesību normu hierarhija Latvijā:

Starptautiskās tiesību normas - > Satversme -> likumi -> MK noteikumi -> pašvaldības saistošie noteikumi
Pēdējo reizi laboja Ome - 15. Jūnijs 2010, 23:48, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta