Switch to full style
Citas ar MB tūningu saistītās lietas, attēli, diskusijas, utt.
Tēma slēgta

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:31

Gip Gip.
Noteikti, ka lielākai daļai ir sāpīgs šis jautājums un noteikti ir lietas, kuras citiem būtu vērts uzzināt.
TVnet atradu rakstiņu par patēriņa samazināšanu un to kā to samazināt.
Noteikti, ka katram no mums ir šādi knifiņi. ceru, ka padalīsimies ar visiem.

Vairumam autovadītāju degvielas ekonomija beidzas ar dzinēja tilpuma izvēli, iegādājoties auto. Tomēr daudzi zina, ka, arī ikdienā prātīgi braucot, benzīna patēriņu var samazināt. Pēdējā laika straujais degvielas cenu lēciens liek to arī izmantot.

Ievērojot vairākas vienkāršas lietas, degvielas ekonomija var būt ievērojama.

Lai samazinātu degvielas patēriņu, autovadītājiem ir jāmaina paradumi un jābrauc ekonomiski. Svarīgi ir izvērtēt notikumus uz ceļa un adekvāti reaģēt. Tādējādi automašīnas apetīti ir iespējams samazināt pat par 10-15%.

Ir virkne sīkumu, kurus summējot degvielas patēriņš samazinās – pareizi pārnesumi, dzinēja apgriezieni, pat spiediens riepās, jumta bagāžnieks un gaisa kondicionētājs - to visu māca Drošas braukšanas skolā.

Artūrs Priednieks, Drošas braukšanas skolas mācību direktors: "Motora apgriezieni ne vairāk kā 3000 un pēc iespējas izslēgt apstāšanos. Samazināt ātrumu un pieripot, lai nav jāapstājas līdz nullei un atkal jāsāk no jauna."

Ārpus pilsētas, braucot ātrāk par 90 km/h, degvielas patēriņš pieaug īpaši strauji, jo automašīnai ir grūtāk pārvarēt gaisa pretestību. Pēc Priednieka teiktā, mācēt braukt ekonomiski būtu nepieciešams ikvienam. Analizējot savu braukšanas kultūru autovadītājs var ne tikai samazināt degvielas patēriņu, bet arī mazināt auto apkopes izdevumus un paaugstināt drošības līmeni uz ceļa.

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:33

Piemēram es izņemu no D, kad stāvu krustā vai sastrēgumā. uz kopējā fona, esmu ieguvis papildus 100km uz vienu bāku. man jau liekas, ka tas ir daudz.

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:34

maģiskie magnēti var palīdzēt

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:37

[user]387025|Viks|[/user]Piemēram es izņemu no D, kad stāvu krustā vai sastrēgumā. uz kopējā fona, esmu ieguvis papildus 100km uz vienu bāku. man jau liekas, ka tas ir daudz.

Es automātos esmu ka cūku apelsīnos, bet ir dzirdēts ka tāda raušana no D stāvot korķi parasti beidzās ar kārbu remontu... nez cik tas ir bākas? :scratchchin:
P.S. Kāda tad jēga no automāta, vienkāršāk un lētāk pirkt mehāniku....

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:39

[user]198952|AnsisR|[/user]maģiskie magnēti var palīdzēt

:D

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:39

kiegeli palikt zem pedāļa ;)
bet ja nopietni, tad negāzēt tur, kur tas nav nepieciešams... - redzot ka drīz iedegsies sarkanais utt...

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:40

[user]387025|Viks|[/user]Piemēram es izņemu no D, kad stāvu krustā vai sastrēgumā. uz kopējā fona, esmu ieguvis papildus 100km uz vienu bāku. man jau liekas, ka tas ir daudz.

domā tā ir? es par šito raustīšanu vienmēr esmu smīnējis. vai tai brīdī kad liek atpakaļ ātrumā, padotais benzīns neatsver ar uzviju ieekonomēto?

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:40

Kāda starpība, 13 vai 15l uz 100km?! :?

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:41

[user]26014|Roma|[/user]Kāda starpība, 13 vai 15l uz 100km?! :?

Ls 1,50 :P

Kā samazināt patēriņu?

11. Jūnijs 2008, 09:42

domāju vienīgo ekonomiju var iegūt tiešām izjūtot mašīnu un braucot ar pareiziem apgriezieniem. pārējie jau ir grami uz n kilometriem.

bet vispār kad es kādreiz tā prātīgi mēģināju braukt, es ātri sapratu, ka viens kick-down iztērē nedēļu taupītos gramus :D
Tēma slēgta