26. Jūnijs 2009, 10:25
26. Jūnijs 2009, 17:46
16. Jūlijs 2009, 16:35
26 June 2009 18:46:52 Diferenciālis rakstīja:
Viss manam KE-jetronicam pieteikta nāve.... noravēts viss liekais.
Radās pāris jautājumi...
Kur atrast vadus tahometram vai arī viņš ņem informāciju no indukcijas spoles?
Kāpēc tagad nedeg pretbuksēšanas lampa(noteikti tagad neies ABS) droši vien vaina tajā ka pie iesmidzes vadiem nāca klāt vadi pie tā releja kam divi drošinātāji virsū.
Būs jāizrevidē tā orģinālā iesmidzes pravodka varbūt atrodu kādu sakarību.
Apgriezienu devēja ripa arī savirpota... domāju ka līdz pirmdienas vakaram būs darbināms.
20. Jūlijs 2010, 16:55
20 July 2010 12:27:07 Jazznfunk rakstīja:19 July 2010 22:10:40 Ugis rakstīja:19 July 2010 16:01:35 MBex rakstīja:
Elektroniskā iešprice un dzinēja vadība. Nāk no Krievijas kā vesela kaudze dažādu ražotāju loriņi, bet pareizi uzstādīta dod ārā visādus brīnumus (arī manuāli vadāmus). jauda, patēriņš utt.
Udritis tādu ir sev uzlicis uz w124, un kaut kur jābūt pilnam aprakstam kas un kā.
Šis ir tas ""janvāris""? Cik tas viss maksā,cik uzstādīšana? A patēriņš samazinās vai palielinās?
Un kāpēc janvāris,nevis februāris vai marts?
Ar nelieli cerību, ka mūs aizspamos uz citu tēmu, mazliet paskaidrošu.
Ūdrītim ir "Mikas", "Janvāris" ir man un Bpa4`am. "Mikas" tika uzlikts pirmais, tad nāca mans "Janvāris" (pirms gada) un tagad nesen, Bpa4 attīsta teoriju praksē![]()
Šausmīgi jau interesē, bet par cik mans trīsstaru zvaigznes nesējs stāv garāžā un gaida kad man būs finansiāli labāki laiki, bet Audīsimts ir 5podnieks (*) mana interese par šo visu ir pasīva. Bra4 un Ūdrītis ir aktīvisti.
Par "Janvāri" to sauc apmēram tāpēc, ka Tu esi Uģis![]()
"Janvāris" nāk Žiguļveidīgo saimei (VAZ)
"Mikas" nāk Volg un bobikveidīgo saimei (GAZ)
Principā Motronic kopijas ar ne mazāk variantiem kā pašam Motronikam![]()
Plusi:
*) Detaļu cenas, pieejamība (Janvāra 1.5.4 bloks Kaļinai jauns, Rīgā, veikalā maksā 140 Ls.)
*) Relatīvi laba konfigurējamo softu pieejamība. Protams, ja gribās pavisam kruta, jāpērk. Ir brīvie un "ar zālītēm" brīvie softi. Protams, krieviski.
*) Informācija par uzstādīšanu, FAQ, parametri - pilns internets, saprotams, krieviski. (Pat detalizēta uzstādīšana W123, W124)
Mīnusi:
*) (*) "Mikas" un "Janvāris" ir uzstādāms TIKAI 4podu dzinējiem. Ja ir vēlēšanās pa dārgo, tad jāpērk arī dārgais sporta ECU "Abit" vai "Korvet", tur kaut vai uz 12 podiem, bet tas attiecīgi maksā.
*) Nezinu vai īsti mīnuss. Ir trūkumi regulēšanas ziņā salīdzinot ar augstāk minētajiem sporta ECU. Bet ne letāli. Katram ECU mazliet sava filosofija/algoritmi.
*) Šis nav īsti mīnuss, bet, es teiktu, pieredze. Ja nu gadījumā cilvēks nobriest šai pārbūvei, tehniskā, prakstiskā puse ir sīkums salīdzinot ar teorētiski, softisko pusi uzstādītā pieregulešanai, piedzīšanai.
Ja sper šādu soli, 7x jānomēra, jāizlasa daudz, daudz info krivu valodā, jāuzsauc Ūdrim polšs par konsultāciju un tad var ķerties klāt. Viss ir izdarāms, jābūt entuziasmam
Te kaut kur jābūt linkiem uz mūsu pārbūvēm.
20 July 2010 15:32:13 Jazznfunk rakstīja:
Bpa4, Tavs aizdedzes bloks karst?
20 July 2010 15:33:34 Bpa4 rakstīja:20 July 2010 15:32:13 Jazznfunk rakstīja:
Bpa4, Tavs aizdedzes bloks karst?
itkā ekrāns ir (bet smieklīgs)silts tur pamatīgi - it sevišķi pēdējā laikā, tāpēc labāk pārlikt.
20 July 2010 16:31:10 Bpa4 rakstīja:
teikšu tā, ka 4 cil motoram jāņem Janvāris, 5 līdz 12 abits/ korvets. Tīrs Mikas(kautgan Abits un korvets ir tas pats Mikas), jebkurā gadījumā NĒ!
20 July 2010 17:12:50 Jazznfunk rakstīja:
Jā, Janvārim ir vairāk "sagataves", prošivkas, rasējumi, parametri pieejami. Par cik MIKAS ir GAZ`am paredzēts, tas ir nedaudz dārgāks. Krievu MB tomēr un tā, you know
MIKAS`am atkal pluss, ka vieglāk piedzīt, jo GAZ motori pārsvarā ir tie paši ļoti izplatītie MB 2.3l pēc darbības tilpuma.
Par MIKASIEM sāls podu ir izēdis un zinās pastāstīt Ūdrītis.
Šiem diviem principi ir ļoti līdzīgi, bet atšķirās daži izpildmehānismi, piemēram, GMM vienam ar 5, otram ar 6 vadiem, "raspirovkas", īsāk sakot, nianses.
Janvāra standartprošivka ir rēķināta 1.5 žigiņam. bet par brīnumu (pēc pašu pieredzes) svaigi uzstādīts uz mana 2.3 MB rūc un griežas (gan jau viss pēc teorētiskajām/avārijas līknēm gan iet) ar ŽIGUĻA droseli (54mm, mazāka nekā MB OEM), ŽIGUĻA forsunkām (paredzētas 1.5 motoram).
Protams, tas nav "OK", bet pabraukt var. Lec ļoti labi jau uzreiz. Pedālis grīdā ir līdzīgs, ja ne pat labāks par KE. Jau uzreiz mierīgāka brīvgaita, patēriņš pat nedaudz mazāks. Bija tā, ka uzlikām janvāri un bija uzreiz pēc 2 dienām uz Rīgu jāskrien, tāpēc varēju salīdzināt KE ar Janvāri uz karstām pēdām.
Nav šaubu, ka vajag ražīgākas forsunkas vismaz. Gan jau, ka droseli arī. (žiguļniecei ļoti ērts brīvgaitas vārsta risinājums)
Un tad finetuning, finetuning, finetuning
Es arī balsoju par Janvāri.
ABIT's, KORVET's - viss forši, bet dārgi (vienkārši tā tas maksā) + lauzto softu nav. Jāpērk. Ja var atļauties - tad vareni.
20. Jūlijs 2010, 17:11
20 July 2010 18:03:02 Udritis rakstīja:
Ja nav normālu kalibrēšanas programmu ar wide band utt, tad 4 cilindriem viennozīmīgi Mikas, viņam ir loģiskākas un + - precīzas teorētiskās līknes, atšķirībā no janvāra, kuram ir vesala kaudze ar ntām korekcijām, Janvārim vienīgais pluss ir tas, ka netā vairāk informācijas un vairāk pieejamas zagtās programmas.
Esmu izbūries ar ar abiem, Mikas patīk viennozīmīgi labāk, bet tas ir arī dārgāk un diezgan...
20. Jūlijs 2010, 20:13
20 July 2010 18:11:53 vabo rakstīja:20 July 2010 18:03:02 Udritis rakstīja:
Ja nav normālu kalibrēšanas programmu ar wide band utt, tad 4 cilindriem viennozīmīgi Mikas, viņam ir loģiskākas un + - precīzas teorētiskās līknes, atšķirībā no janvāra, kuram ir vesala kaudze ar ntām korekcijām, Janvārim vienīgais pluss ir tas, ka netā vairāk informācijas un vairāk pieejamas zagtās programmas.
Esmu izbūries ar ar abiem, Mikas patīk viennozīmīgi labāk, bet tas ir arī dārgāk un diezgan...
20. Jūlijs 2010, 20:33
20. Jūlijs 2010, 20:33
20. Jūlijs 2010, 21:10
20 July 2010 21:33:44 Udritis rakstīja:
Bra4 Tu esi atpalicis no dzīves, viņam jau sen ir tipa tāds kā Matrix, bet protams dārgāks.
+ es dabūju lauzto versiju, neesmu gan izmēģinājis, jo jāpieprērk pāris lietiņas.
20. Jūlijs 2010, 21:14
20 July 2010 21:33:08 Mizx rakstīja:
Nu, sameklējiet ko interesantu R6 motoram un ņemšu vēl un pienākšu...