Switch to full style
Mūsu pašu meistarojumi, attēli, jautājumi, utt.
Tēma slēgta

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 16:12

Sakiet ludzu Mb lietotaji,kadas diodes ir jaliek sledzos lai butu sadas te ka bilde.Kadas diodes,kur var iegadaties vinas?Varbut jau kads ir sev ta salicis?
Attēls
Attēls

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 17:35

Stulbums, saliksi visādus mēslus saks kust varēsi braukāt ar smirdošu salonu un līkām pogām! Aizmirsti!

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 17:45

Es sev W201 esmu salicis baltas diodes.
Plaщ, diodes nesilst.

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 20:01

Kaut kādas zili baltās var likt, ja gribas kā bildē (bet tīri baltās būs smukāk imho), ar strāvu nedaudz zem nomināla, lai nedarbojas uz max jaudu un ātri nenobeidzas.
argus.lv vai elfa.lv var iegādāt gan diodes gan rezistorus- abi veikali ir gan internetā, gan Rīgā :D

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 20:54

03 January 2011 17:45:55 Roma rakstīja:
Es sev W201 esmu salicis baltas diodes.
Plaщ, diodes nesilst.

Apciemo savu fizikas skolotāju jaunajā gadā.

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 21:02

Roma gribēja teikt, ka gaismas diodes nekarst tik ļoti.

Jā, tā ir. Nedrīkst likt spuldzes no benzīntanka, kurām ir 1.2W jauda. Oriģinālām ir 0.4W.

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 21:33

03 January 2011 21:02:32 Ome rakstīja:
Roma gribēja teikt, ka gaismas diodes nekarst tik ļoti.

Jā, tā ir. Nedrīkst likt spuldzes no benzīntanka, kurām ir 1.2W jauda. Oriģinālām ir 0.4W.

Vai tad oriģinālajām tomēr nav 1.2W?
Vismaz W140 es te nesen mainīju, benzīntankā nepirku...

Diemžēl ir arī "diodes", kuras karst, bet tās nemaz nav diodes, tur nav pusvadītāju princips.
Cits jautājums ir par Mercedes sākotnējo, nesabojāto oriģinalitāti un estētisko pusi.
Esmu jau izteicies, ka diode pret kvēldiega spuldzīti ir kā ķīniešu elektroniskais pulkstenis pret mehānisko (automātisko) Breguet.
Bet nu tas tā - subjektīvi, esmu "patieso" (lasi - 19. gadsimta mehānikas) vērtību fans.
Kvēldiegu spuldzītes pavisam drīz būs neiedomājams luksus un ekskluzivitāte, jo tādu vairs pavisam vienkārši nebūs - mēs to pagaidām vēl neapzināmies...

Salona gaisminas pogas.

03. Janvāris 2011, 22:00

Oriģinālajām tiešām ir 0,4W, benzīntanku varianti neder, arī diodes bieži būs par karstu, jo arī izmērs nesakrīt. Un, diodes der tiem, kam interesē salonā max spilgtums, pilsētā tas der, bet man labāk patīk nogriezt visu tumšu, neesmu sastapis diodes, kurām tas izdotos.

Par kvēlspuldžu īpašumu ir taisnība, arī zinu profesionālus gaismotājus, kas saka — mēs vēl neesam novērtējuši kvēlspuldžu būtību, tagad tikai modē satraukties par elektroenerģijas patēriņu, vabo tak šodien par to anekdoti ielika. Un fakts — diožu ražošana ir ķīmiski ārkārtīgi kaitīga, nezinu, vai iegūtais elektroenerģijas ietaupījums atsvērs citādi nodarīto kaitējumu, domāju, ka ieguvumu nejutīsim, būs tikai nākotnē citas problēmas dabā, ar ko cīnīties.
Tēma slēgta