Mūsu pašu meistarojumi, attēli, jautājumi, utt.
24. Februāris 2006, 14:03
Kas meklē - tas atrod
.gif)
Kam interesē - man ir CORELa fails. Tikko izprintēju uz līmpapīra - izskatās kvalitatīvi.
[img]http://foto.inbox.lv/albums/birxtc/sportline/pribor_amg.jpg[img]
24. Februāris 2006, 14:38
Izskatās labi, bet mani uztrauc viens - vai šādas lietas var uzlikt, nesačakarējot spidometra rādītāju un pārējos. Es esmu ņēmis nost to lielo bultiņu. Pēc tam viņu pielikt pareizi atpakaļ man neizdevās. Vai nu uz nelīdznumiem vibrēja bultiņa: braucot uz kādiem 60kmh - ātrums no 60 līdz 80 kmh. (besī konkrēti) Vai arī otrs variants - nerādīja ātrumu vispār - biju nospriegojis par daudz...
Varbūt tās plēves tiek uzlīmētas, neko neaiztiekot?
24. Februāris 2006, 14:44
Nezinu, cik esmu lasījis, visi rauj nost tās bultiņas. Vienreiz mēģināju - baigais spēks jāpieliek, tā arī nenorāvu nost, bija bailes salauzt. Nav brīnums ka kautko tādā veidā sačakarē - mehānisms tomēr smalks. Šoreiz mēģināšu kautkā ar fēnu uzsildīt vai kautkā tā.
24. Februāris 2006, 14:51
Es gan esmu samācījies ņemt nost tās bultiņas un likt pareizi atpakaļ! 8)
24. Februāris 2006, 15:01
tu to asīti kautkā pieturi?
24. Februāris 2006, 15:12
Var pieturēt, bet arī raujot nost, nekas ar viņu nenotiks!
24. Februāris 2006, 15:15
Uz asītes ir tāda apaļa atsperīte kā pulksteņos. Tā notur bultiņu nekustīgu un vienā vietā, kad spidometra trose griež mehānismu. Bultiņa tiek spriegota pret to mazo puļķīti spidometra skalas apakšā. Ir tā, ka tā atspere nospiestu bultiņu zemāk, ja nebūtu tā atbalsta. Noraujot bultiņu nost, tās ass pakustas, jo atspere to tur nospriegotu. Tāpēc, pieliekot bultiņu atpakaļ uz ass, kura ir pēc noņemšanas izkustējusies, bultiņa vairs nav pareizi nospriegota un notiek tā "ātruma lēkāšana". To sapratis es nolēmu nospriegot bultiņu - rezultāts bija tāds, ka pārcentos un trose vairs nespēja bultiņu izkustināt vispār nevienā ātrumā (pat uz kādiem 80kmh rādīja 0).
Bultiņa tur stāv virsū ļoti cieši. Domāju pat, ka ir līmēta un precīzi iestatīta savā vietā kā svari.
Noraut var, bet man liekas, ka tā ir droša salaušana.
Man tajā pasākumā negāja vēl vairāk - laikam salaidu kaut ko uz īso un sānāca, ka pazuda eļļas spiediena rādītājs kreisajā pusē un tahometrs - labajā. Sanāca, ka visi trīs pulksteņi aizgāja pie ppp... Tā nu es tiku pie jauna un smuka paneļa ar 190 tkm
24. Februāris 2006, 15:17
Jā, tieši tā! Bet vienalga visu var pareizi uzlikt atpakaļ, un viss rādīs pareizi!
24. Februāris 2006, 15:23
spidometra un citas bultiņas uzmanīgi paliec un pārceļ pāri atbalsta adatām - tad atspere nospiedīs bultiņu kautkādu noteiktu attālumu zem atbalsta adatas - to tad arī jāiegaumē, un liekot kopā jāuzliek turpat un atkal jāpārceļ pāri atbalstam. Spidometram patiesībā ir kontrolatzīme (to redz izjaucot)
24. Februāris 2006, 15:27
Tieši tā!