Switch to full style
Mūsu pašu meistarojumi, attēli, jautājumi, utt.
Tēma slēgta

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 19:12

Varētu te uzdot jautājumus, kuri ir saistīti ar tūningu.

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 19:14

Un re kur arī pirmais jautājums:
Kāds nav mainījis MB W201 gaisa filtru uz "0" filtru? Vai viņš Mersim kaut ko dod? (papildus jaudu) Vai tā tikai smukuma pēc? :) Vai varbūt ar tādu Mersim "sliktāk paliek"? :) Ja kāds var atbildēt uz šo jautājumu, lūdzu, palīdziet! :)

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 19:52

...nezinu kaa ar MB, bet tie kas ir likusi saka, ka jaudu pacel lidz 1,5 zirgam +auto kluust skalaaks un tas troksnis ir taads sportiskaaks!!!dzineejs elpojot briivaak!!!

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 21:14

Aaa, vinjsh pat skaljaaks paliek?! Forshi! Bljin, tad laba lieta tas filtrs!!! Buus jaaliek! Bet kaadas firmas vinji liek? Kaadu labaak panjemt?

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 22:21

PIPERCROSS VAI RIDE....zini es neesmu baigais spec ...tik pacik kaads bija licis un es pie lietas paintereseejos!!

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 22:23

Es tiem filtriem ne pārāk ticu... Cik papētīju forumos vismaz par W107, "sporta filtri" labāki noteikti nav par oriģinālajiem, toties lētāk gan var tikt cauri... Nu, vispār ir atsauksmes par galīgi nepareizi uzliktiem šitiem filtriem tepat Latvijā, bet ar pirkstiem nebakstīsim un pieņemsim, ka viss tiek izdarīts kā pieklājas. Kopumā mans spriedums tāds, ka 75% gadījumu ir izrādīšanās, 25% varētu būt simbolisks efekts. Sorry -- skeptiķis...

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 22:29

...agstaak mineeetajiem filtriem nav vainas(taas ir vienas no labaakajaam firmaam ...cik zinu) tacu ari piekriitu MIZX.. originaaals ir originaals ...a tas sporta efekts ir taa tik....just funny!!! ;)

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 22:40

Par visām šādām tūninga padarīšanām atceros, kad pētīju te vienas ASV firmas piedāvātos kompresorus, tos oriģināli izmantojot MB un Jaguar. Un bija tipisks jautājums, vai tajā sistēmā vēl ko var uzlabot, pieslīpēt, papildināt ar citiem uzlabojumiem un tā, bet atbilde vienkārša, ka viss cits neko labāku nedos, bet var tikai kaut ko bojāt t.sk. motoru. Tā jau ir, ka inženieri sēdēja, rēķināja un mērīja, testēja un pieredzi krāja, bet tagad izlīdīs viens gudrinieks, kurš vienu pēcpusdienu paķimerēsies un izdarīs labāk... 1 gadījumā no ļoti liela skaitļa tā būs, bet pārējos tomēr jāpaļaujas uz oriģinālajiem aprēķiniem. OK, būs automašīnas, kurās šos uzlabojumus vieglāk veikt, tā sakot -- nav lieki tērēts laiks, bet likts vienkāršākais un stabilākais risinājums, bet sporta auto... Mēdz taisīt Ferrari tūningu, bet, ja pēc tam pārdodot grib dabūt sakarīgu naudu par to, visas oriģinālās detaļas jādod līdzi, jo tajā gadījumā visi "uzlabojumi" būtiski samazina auto vērtību un ne jau tāpēc, ka uz detaļām būtu kāds maģisks nosaukums... Tā jau vienkāršiem auto ir daudz ko uzlabot, tam varu piekrist, bet vai tas atmaksājas? Var nenormālu naudu salikt Golfā un pataisīt to par kaut ko vairāk, bet tas tik un tā paliks Golfs. Nu, uzskatāmais piemērs noteikti ir jau izdiskutētā auto pārbūve par modeli jaunāku...

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 23:19

Nu jā, es jums visiem piekritu!!! Vienkarši gribēju uzzīnāt, vai var tos filtrus likt, vai labāk nevajag!? Gribās uztaisīt tūningu, protams neviss tādu kā kādam Golf`am, bet zolīdu, ar gaumi, nevis salikt visu kopā kas tik ir ražots!!! Gribās arī vairāk jaudas, bet cik zinu, 1. motora forsēšanas solis ir - filtru maiņa! Nu varbūt tā arī nav, nezinu, neesmu nekāds speciālists!!! Tāpēc arī prasu citiem padomu!!! :) Bet beigu beigās tomēr izdomāšu, vai tas ir vajadzīgs, vai nav!!! :)

Jautājumi par tūningu

14. Decembris 2004, 23:34

Mizx pateica, ko es domāju - ka MB inženieri ir visu mērījuši, aprēķinājuši, pētījuši utt - tas arī ir labākais tai mašīnai.
Kaut vai riepu un disku izmērs - uzmaukt jau var daudz ko, bet kā tas īstenībā iespaido auto?? Pat spiediens riepās +/- 0.2 izmaina auto gaitas īpašības...
MB ir bīstami pārtaisīt - īpaši jau uz ātro - lai tikai būtu lielāka jauda vai kas cits uz kādu brīdi. (varbūt i visi 10 000 km), bet kas tad?
Tāpat var braukt bez LAMBDA zondes, bet kāda vella pēc tad konstruktori ir to tur ielikuši, ja "var braukt" bez?
Nevar klausīt šādiem tautas daiļamata meistariem, kas domā, ka ir gudrāki par MB inženieriem.
Tēma slēgta