Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 31 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Вечный вопрос-Что делать?
AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 09:42 
Lietotāja avatārs
Допустим, что есть 116, который сейчас как раз попадает в олдтаймеры. Его можно купить, поставить в гараж, попробовать отремонтировать.
Что с ним делать дальше? Каждый день по рабочим делам на нем ездить жалко, неудобно и дорого. Можно брать на выходные, но куда на нем ехать на выходные? В Rimi за продуктами :D ? Или в старый город, чтобы все пили пиво, водку, а я сидел трезвый и думал никто еще не зацепил мой 116 :D ?
Что еще можно придумать? Что народ делает с олдтаймерами?

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 09:44 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

restavrirujut i jedjat na vistavki, sborischa...na tusovku MB-Club..? ;)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 10:06 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:14
Atbildes: 745
Atrašanās vietas: Riga
Сначало надо хорошо подумать. 116-й действительно скоро станет машиной редкой, тем более, что общий объем их выпуска был не велик. Реставрация займет не мало времени и истощит карман, если это действительно реставрация, а не замазывание дыр. Затем, при стоянии машины в гараже, ее надо переодически выводить, заволдить, делать пробные поездки, после чего ее надо полностью и тщательно вымыть и вычистить. Вылизывать все колесные арки и прочие скрытые полости, ибо в противном случае неменуемо начнется гниение. Да и сам гараж должен быть не тем местом в нашем советском понимании, а внем должен быть определенный микроклимат. Сохранение раритета требует не меньших вложений, времени и сил, чем повседневная эксплуатация машины. Иначе со временем он постепенно придет в дореставрационное состояние. Но игра стоит свеч. т.к. через десяток лет его цена неизменно будет расти.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 10:16 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Es latviski rakstīšu, jo man garāks tas sakāmais un tā būs ātrāk. Viss atkarīgs no tā, kurš W116 tas ir un kāds ir tā stāvoklis (oriģinālo detaļu "%" un aprīkojums), patiesībā tur daudzi dažādi faktori. W116 kā visi MB limuzīni tomēr ir diezgan populārs modelis, attiecīgi nezinu, vai ar to vēlāk varēs daudz nopelnīt, ja, teiksim, domā pēc gadiem to pārdot, bet tam jau daudz nianšu -- man kaut kur bija MB modeļu saraksts ar gadiem un to nākotnes cenu pieauguma prognozēm. Var restaurēt un visu atstāt max oriģinālu, var paņemt un iebūvēt iekšā jebko, iespējas ir neierobežotas, kaut vai motoru un visas pārējās iekšas salikt pilnīgi jaunas... (otra galējība), attiecīgi var mainīties arī lietošanas biežums. Tepat jau Bauskā tirgoja labu restaurētu 450 SE, 10000EUR (vai vairāk) maksāja, bet tam visas ekstras u.t.t.. Ja ir gatavs pats piedalīties remontos, tad šobrīd ir īstais brīdis -- pagaidām vēl šur tur un šad tad lietotas detaļas atrodamas, bet to būs arvien mazāk un mazāk. Skaidrs, ka pirkt MB bēdīgā stāvoklī var neatmaksāties, tā sakot, nedrīkst meklēt pašu lētāko -- jādomā ar prātu. Un, ja grib pēc iespējas restaurēt, tad pats, pats grūtākais ir dabūt visādus salona sīkumiņus, jo to nolietotām mašīnām kā likums nav, pašam pieredze, ka tie retie W107, ko Latvijā redzam, vizuāli varbūt ir labā stāvoklī, bet vismaz 50% var uzskatīt, ka nav W107 salona, bet kaut kas pašdarināts + sliktā kvalitātē, vēl 25% vienkārši trūks daļa detaļu u.t.t., noteikti, ka līdzīgi ir ar W116. Domāju, ka, ja nepaņem ko retu, izcilā stāvoklī ar papīriem un vēl nez ko, tad tādi MB, kas vēl nav pārsnieguši 30 gadu vecumu, var droši tikt lietoti ikdienā -- komforts, klusums salonā, pietiekami labais aprīkojums u.t.t. auto sniegtās iespējas... tas ir jāizbauda. Nu, otrs ir nopirkt tādu un pēc tam pa vasarām braukāt ceļojumos -- patiesībā tas ir ļoti populāri paņemt ko tādu un apbraukāt, piemēram, Eiropu. Var painteresēties un noteikti pievienoties kādam no pietiekami daudzajiem kolektīvajiem "oldtaimeru" ceļojumiem, kas šķiet piemērotākais. Pats ar savu veco auto es vēl noteikti izbraukāšos pietiekami daudz arī ikdienā, jo tas tiešām ir kaifs +, ja auto ir labā stāvoklī, tas izmaksā maz -- pagājušajā gadā nobraucu 1300 km mēnesī un gada laikā izdevu 100Ls t.sk. apdrošināšana, eļļas u.t.t., t.i. par remontiem neizdevu faktiski neko. Zinu gadījumu, kad cilvēks iegādājās ļoti neekonomisku ikdienas auto -- 500SEC un vēl pirms pāris gadiem pa vecajām cenām pamanījās ik mēnesi degvielā nobraukt pie 200 Ls... bet viņš pats bija pārsteigts, ka ģimenes budžetā tas izrādījās ietaupījums -- šim iepriekš patika pa klubiem tusēties u.t.t., tagad lielākais prieks bija izbraukt kādu līkumu ar auto. Kopsummā krogos šis pamanījās atstāt daudz vairāk naudas, kā salikt mašīnā... ir vērts to ņemt vērā...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 12:10 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2004, 13:41
Atbildes: 2544
...manas domas ir taadas ...ka cilveekam ir jaaanobriest saadai lietai ...ja cilveeks jau tagad jautaa ko man ar vinu dariit ?...tas tik noziimee ka iisti nav gatavs nemties ,uztureet oldtimeru....kas attiecas par taada tipa masiinas uztureesanu un vajadziibu tad piemeeram es skatos jau tagad uz w111 tacu man vairaak sii masiina fascinee tiesi no dizaina viedokla nevis veesturiskaa....man piemeeram nav iisti svariigi vai salons buus 100% ar visaam detalaam ...vai ieksaa buus originaalais dzineejs un vai ar to masiinu ir braucis kaads zinaams cilveeks...kaa jau teicu mani fascinee kuzova liinijas...un doma ir savest to masiinu labaa tehniskaa staavoklii....ja finansiaali buus iespeejams ...nomainiit dzineeju ,ielikt jaunu salonu...principaa atstaat originaalu tikkai kuzovu un ieksaa paneli...un braukt ar to masiinu katru dienu...vieniigais to dariit tikkai vasaraa ..ziemaa likt ieziemot...vienkaarsi man gribaa jaunu masiinu ar veclaiciigu kuzovu!!! :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 12:21 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Re, kā jau teicu, ir tāds viedoklis -- galvenais ir "kaste", bet uz autentiskumu nemaz nemēģināt pretendēt. Un kādas problēmas ar to ripināt ikdienā -- skatoties no mūsdienu viedokļa, tur viss ir vienkāršs un elementārs, tātad, tehniski vienkārši uzturāms kārtībā!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 13:57 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2004, 13:41
Atbildes: 2544
...patiesiibaa es piekriitu MIZX....ja tu gribi oldtimeru ir jaabuut masiinai originaalai visos jautaajumos ....gan siikumos gan lielaas lietaas...es tik pateicu savas veelmes par oltimeru ...ja dziivee sanaaks es kaadreiz noteikti iegaadaasos oltimeru 100% autentisku...var buut pat taadu kas ir piedereejis kaadai zinaamai personai ...restaureesu(tiesajaa noziimee) bet neko taadam auto nemainiisu pat izseedeetos benkus nee...jo tas jau buus veestures gabals ...un tad noliksu auto vinam veltiitaa darbniicaa un buusu laimiigs ka tas man pieder,,,bet pagaidaam tie ir sapni ...un vieniigais ko varu tas ir nopirkt w111 un uz taisiit to braucamu,jo iista oltimera uztureesana maksaa daudz daargaak nekaa `` kastes`` uzmonteesana un lietosana :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 14:09 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:23
Atbildes: 4263
Atrašanās vietas: Mārupe, Latvija
Peec manaam domaam, W116 veel nav tas, ko vajadzeetu nopietni restaureet. Paaraak svaigs veel. Protams, ja perfekti restauree tad ir super, bet shaubos, vai shitik saliidzinoshu jaunai mashiinai pietiks gribasspeeks lai to uzceltu. Ja kautko tik relatiivi svaigu, tad tikai 450SEL 6.9 vai 350SEL 6.3, kas tieshaam ir reti, un, ja paskataas, arii saliidzinoshi leeti.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 15:43 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Peugeot 508

Vai tad W116 vairs nevar nopirkt oriģinālās MB salona detaļas?!!!
Man domāt, ka var. Tikai noteikti jau maksā nevāji...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 27. Decembris 2004, 16:18 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
[user]398|Renoir|[/user]Vai tad W116 vairs nevar nopirkt oriģinālās MB salona detaļas?!!!
Man domāt, ka var. Tikai noteikti jau maksā nevāji...

Jaunas var nopirkt arī 100-gadīgam MB, bet šrotos W116 praktiski vairs nav sastopams, tur ir jāzina vietas, kur meklēt un jāuztur cieši kontakti. Zinu vienu, kam 450SE vēl ar elektronisko iešprici pilns ar elektroniku no Kremļa garāžām (dāvana nu jau vairs neatceros, kam, bet ka tik ne Brežņevam -- patika jau tādi auto), Latvijā ieveda vienlaicīgi ar Motormuzeja atklāšanu un tajā izstādītajiem eksponātiem no Maskavas, bet ne par to runa. Šim kas tur motoram jāpalabo, it kā nekas liels, bet cena par jaunu, ja nemaldos, ir ar 4 cipariem... Tas pats ir salonam, patiesībā eBay var labas lietas meklēt par izdevīgākām cenām šādām automašīnām, tomēr tās raksturo fakts, ka tur viens vecs lietais disks maksās vairāk, kā pie mums vesels komplekts + iet uz izķeršanu...

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 31 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012