Switch to full style
Publicēt atbildi

w107 piekare.

20. Marts 2009, 00:30

Man jautājums w107 lietotājiem, īpaši Mizx.

Kur jūs pērkat piekares daļas, domājams, ka apskatē kaut kur varētu piesieties, tāpēc jau laicīgi gribu zināt, kur meklēt vai pasūtīt.
Varbūt kādam ir informācija par vīriņiem, kas restaurē restaurējamās daļas.

w107 piekare.

20. Marts 2009, 00:48

1) Nekad neesmu W107 ritošajai daļai neko mainījis, tikai bremžu klučus... Pat to intensīvi lietojot t.i. kad ar to nobraucu ap 1300 km mēnesī.

2) Tā principā ir unikāla un nav savietojama ar citiem modeļiem.

3) Es rēķinos tikai ar oriģinālām daļām. Ķīniešiem neatmaksājas kopēt detaļas, kuru pieprasījums krītas. Kad mainīju bremžu klučus, tad arī tos parastā vietā nevarēja dabūt. Par bremzēm jāatceras, ka SLC tās no SLa atšķiras, dremū diski citi, daudz dārgāki.

4) Par elementu restaurētājiem nezinu. Kaut vai tāpēc, ka neko neesmu mainījis. Bet labi padomātu, auto tomēr ir tāds, ko kauns pirkt lai pēc tam knapinātos uz detaļām. Ja labotā neklapo ar garantiju daudzus gadus, tad labāk pirkt jaunu. Bet taisnība, detaļas ir dārgas, Radiators bija ap 650 Ls (lētu pakaļdarinājumu nav), pakaļējais logs tāpat, motora pārsegs maksāja pāri tūkstotim, priekšējā zvaigne eBay ap 70 EUR (lietota), visa reste ap 150 EUR (lietota).

w107 piekare.

20. Marts 2009, 02:24

Skaidrs par to, vienkāši meklēju variantus iespējamam piekares remontam, ja apskatē kko izbrāķēs.
Par to, ka detaļas lielākoties var dabūt tikai orģinālās jau zinu, vienkāši pirms ~ gada biju interesējies un atradu kaut kādu uzņēmumu, kas varēja dabūt lētākas daļas orģinālās priekš visādiem veca izlaiduma gada autiņiem, tostarp w107, bet neatceros kā sauca..
ar lētāks biju domājis - lētāk par ~30% ne kā pie domenikss, taču pēc kataloga un orģinālu.

w107 piekare.

20. Marts 2009, 06:13

[user]317085|uldikami|[/user]Skaidrs par to, vienkāši meklēju variantus iespējamam piekares remontam, ja apskatē kko izbrāķēs.
Par to, ka detaļas lielākoties var dabūt tikai orģinālās jau zinu, vienkāši pirms ~ gada biju interesējies un atradu kaut kādu uzņēmumu, kas varēja dabūt lētākas daļas orģinālās priekš visādiem veca izlaiduma gada autiņiem, tostarp w107, bet neatceros kā sauca..
ar lētāks biju domājis - lētāk par ~30% ne kā pie domenikss, taču pēc kataloga un orģinālu.

pamēģini handler.lv

w107 piekare.

20. Marts 2009, 12:08

Mizx, kā ir ar eļļas filtriem un siksnām, esmu dzirdējis, ka grosā mēdz būt eļļas filtrs, bet vai siksnas var tur dabūt?

Un par pašu eļļu arī jautājums kādu labāk 5w40 vai tomēr 10w40, jo auto tomēr vecs un varbūt prasītos viņu biezāku par 5w40. ko pats lieto - kādu marku?

w107 piekare.

20. Marts 2009, 12:17

[user]620486|daudiss|[/user]
[user]317085|uldikami|[/user]Skaidrs par to, vienkāši meklēju variantus iespējamam piekares remontam, ja apskatē kko izbrāķēs.

pamēģini handler.lv

pamēģināju salīdzināt, starpība ir liela šim cenas varētu būt tuvu dominiksa cenām.
Bet paldies tā pat.

w107 piekare.

20. Marts 2009, 13:24

[user]317085|uldikami|[/user]Mizx, kā ir ar eļļas filtriem un siksnām, esmu dzirdējis, ka grosā mēdz būt eļļas filtrs, bet vai siksnas var tur dabūt?

Un par pašu eļļu arī jautājums kādu labāk 5w40 vai tomēr 10w40, jo auto tomēr vecs un varbūt prasītos viņu biezāku par 5w40. ko pats lieto - kādu marku?

Kādas siksnas? Nezinu, nav bijusi nekāda vajadzība mainīt kādu siksnu. Motoram ķēde utt. Ar gaisa filtru sarežģītāk, to dabūsi reti kur un atkarībā no modeļa tas var izmaksāt pat vairāk kā "tūninga" filtrs. Un tā maksā, jo ir labs. Starp citu, visi tie filtri un regulāri maināmie štrunti arī Domeniksā nav dārgi, nu, varbūt lats vairāk. Un man nav žēl to latu, tad vismaz zinu, ka kāds ķīnietis nav nolēmis ražošanas procesā ietaupīt un kaut ko iekšā neielikt. Tāpēc labāk pirkt mantu ar vārdu, jo šim auto arī motora taisīšana vairs nebūs tā vienkāršākā.

Par eļļu — mans 107 visu savu mūžu ir redzējis tikai ļoti labas eļļas, sintētiku un tā. Reiz nolēmu ietaupīt un ielēju parastāku... kā reizi pēc tam sākās problēmas ar eļļas zudumiem un ko tādu. Tāpēc es neticu stāstiem par to, ka veciem motoriem vajag "sliktāku" eļļu. Tomēr ražotājs tiem bija paredzējis pašu labāko tirgū pieejamo un tā kā vēl labākas nebija, tad katalogos nevarēja ierakstīt. Tas pats par degvielu — tikai 98. Un to lieliem burtiem ražotājs norādījis auto lietošanas pamācībā. Jā, tie motori tur arī 93, ir pārbaudīts, bet stabilai darbībai bez problēmām iesaku aizmirst par visu citu degvielu. Kaut vai tāpēc, ka pie mums degviela kopumā nv tā izcilākā.

w107 piekare.

20. Marts 2009, 13:25

handler.lv tiešām ir labākās cenas. Ja kaut kur vēl daudz lētāk, tad man būtu lielas aizdomas par to izcelsmi. Oriģinālās tās tiešām nebūtu.

w107 piekare.

20. Marts 2009, 13:38

[user]379|Mizx|[/user]
[user]317085|uldikami|[/user]Mizx, kā ir ar eļļas filtriem un siksnām, esmu dzirdējis, ka grosā mēdz būt eļļas filtrs, bet vai siksnas var tur dabūt?

Kādas siksnas? Nezinu, nav bijusi nekāda vajadzība mainīt kādu siksnu. Motoram ķēde utt. Ar gaisa filtru sarežģītāk, to dabūsi reti kur un atkarībā no modeļa tas var izmaksāt pat vairāk kā "tūninga" filtrs. Un tā maksā, jo ir labs. Starp citu, visi tie filtri un regulāri maināmie štrunti arī Domeniksā nav dārgi, nu, varbūt lats vairāk. Un man nav žēl to latu, tad vismaz zinu, ka kāds ķīnietis nav nolēmis ražošanas procesā ietaupīt un kaut ko iekšā neielikt. Tāpēc labāk pirkt mantu ar vārdu, jo šim auto arī motora taisīšana vairs nebūs tā vienkāršākā.

Par eļļu — mans 107 visu savu mūžu ir redzējis tikai ļoti labas eļļas, sintētiku un tā. Reiz nolēmu ietaupīt un ielēju parastāku... kā reizi pēc tam sākās problēmas ar eļļas zudumiem un ko tādu. Tāpēc es neticu stāstiem par to, ka veciem motoriem vajag "sliktāku" eļļu. Tomēr ražotājs tiem bija paredzējis pašu labāko tirgū pieejamo un tā kā vēl labākas nebija, tad katalogos nevarēja ierakstīt. Tas pats par degvielu — tikai 98. Un to lieliem burtiem ražotājs norādījis auto lietošanas pamācībā. Jā, tie motori tur arī 93, ir pārbaudīts, bet stabilai darbībai bez problēmām iesaku aizmirst par visu citu degvielu. Kaut vai tāpēc, ka pie mums degviela kopumā nv tā izcilākā.

Par eļļu taisnība, var jau liet kaut 0W-40 tikai sintētiskā ir neiecietīgāka pret saļņikiem, tas arī viss, ja motors ar viņu nav nopuņķojies, tad viss Ok un pat ļoti.

p.s. starp citu Rīgā taisa zaldātiņus un bukses no tanku gumijas pēc izmēriem, ir pārbaudītas sporta mašīnām, pa ielu viņas ir nenoplēšamas, un retai un dārgai mašinai tas maksās daudz, daudz lētāk nekā orģināls.

w107 piekare.

30. Marts 2009, 09:25

visiem vecajiem meršiem var dabūt detaļas no labām firmām(TRW, BOGE,LEMFORDER,SACHS)par labām cenām un nevajag pārmaksāt par
iepakojumu ar merša zīmi jo tajā būs tie paši ražotāji,ko uzrādiju iepriekš.
Publicēt atbildi