Publicēt atbildi

Re: Spams: Radzes tumsā spīd V2

07. Janvāris 2019, 23:29

Nu jā, jo man drīz jau 400k bet vēl oriģinālas sprauslas stāv.... laiks gan būtu viņas mainīt.... vismaz dažas... :hmz:

08. Janvāris 2019, 02:36

BenZ rakstīja:Zinot pēc drauga 211 un otra 203 tad varētu pastrīdēties, divi gadi pēc kārtas 2k eiro gadā :D Bmw man tik daudz nav pa 4 noēdis :D

Jau kaut kad apspriedām, ka tas konkrētais W203 ir lūznis un tur neko nevar darīt. Man bijusi saskarsme ar 2 gab., kas abi pirkti jauni. Pirmais bija ~2001-ā gada, viens no pirmajiem. Tā bija bēdu ieleja — tipisks Chrysler. Norūsēja un likvidēja. Tēvs paņēma jaunu 2007. gada — joprojām brauc bēdu nezinādams, viss tam auto ideāli, nekādu īpašo remontu, rūsa netraucē. Tā ka tas brīdis ar kvalitātes prasību pārskatīšanu un virsbūvju apstrādes pilnīgu nomaiņu tiešām ir kritisks. Citādi ir viena tante teica, ka viss ir slikti, jo viņas pirmais kucēns bija brāķis. MB vidēji vienu modeli ražo ~10 gadus, bet pa tiem 10 gadiem ir gan motoru paaudžu nomaiņas, gan citas elektronikas un neelektronikas nomaiņas, auto pēc feislifta mūsdienās tikai vizuāli atgādina iepriekšējo, tāpēc nevar spriest par modeli kopumā paņemot vienu gadu, kur nu vēl paņemot atsevišķus eksemplārus par piemēru.

08. Janvāris 2019, 02:44

KristapsKD rakstīja:
Mizx rakstīja:
KristapsKD rakstīja:MB forums ļoti neaktīvs salīdzinot ar bmw, kaut vai pirkt/pārdot sadaļa. Ko tā..?

Kāds BMW? BMWpower tak pakāpeniski pārņēmuši lielu daļu iAuto publikas un ar BMW tam portālam saistība principā tik cik nosaukumā. Runā par visu pēc kārtas.

e30.lv
3er.lv
e-36.lv
e46.lv

Kur ir w201/w202/w203 entuziasti? Ja arī viņi ir, tad ļoti maz uz bmw 3er fona
Es pieļauaju ka nevienam citam auto nav tik daudz tehniskā informācija LV valodā kā bmw 3er :hmz:

Labs rakstīja:MB nelūzt tik bieži un tur attiecīgi nav ko daudz tirgoties :)
Ka tikai ne arī :mhihi: Vnk MB braucēji spiesti meklēt detaļas paši pa šrotiem vai caur ss.lv, jo forumā nekā nav.

Pirmais jautājums — priekš kam vajag LV valodā? Jautājot latviski dabūsi par katru problēmu labi ja 5 atbildes, no kurām 3 būs bezjēdzigas un stulbas (ari par BMW). Pajautājot ārvalstu forumā var dabūt visas 50 atbildes, no kā ~10 tikai būs garām. Tā ka nav jēgas.

Par šrotiem. Bija mums te pats savs "iekšējais" biedru šrots. Droši vien bankrotēja pieprasījuma trūkuma dēļ Es vispār neatceros, pirms cik gadiem pats biju kādā vietējā šrotā — tas bija šausmīgi sen. Pērku vai nu jaunas OEM detaļas, vai, ja ļoti vajag, par labākām cenām kā mūsu šrotos pērku eBay.de. Lietas risinās neizejot no mājas, nevis vazājoties pa kaut kādiem netīriem šķūņiem un diskutējot ar pārdevēju, kas prasa 5 EUR par lietotu detaļu, kas jauna OEM maksā 1 EUR. Zinu, ka ļoti daudzi šeit pērk jaunas OEM detaļas, nevis krāmējas ar lietotām. Šrotiem Latvijā būtu jāmirst dabīgā nāvē, jo šobrīd tie te sevi neattaisno. Atdzims citā formā — varbūt radīsies pēc tiem vajadzība.

08. Janvāris 2019, 02:54

SWAT`s rakstīja:Nu jā, jo man drīz jau 400k bet vēl oriģinālas sprauslas stāv.... laiks gan būtu viņas mainīt.... vismaz dažas... :hmz:

Man slikta pieredze ar laicīgu sprauslu netaisīšanu — tās parauj līdzi visādus citus elementus un beigās defekti jau izmaksā dārgi. Tā ka tas nav remonts, ko moderniem auto var "atlikt". Dīzeļi uz to nenormāli jūtīgi. Tā ka iesaku neatlikt!

08. Janvāris 2019, 06:00

Mizx rakstīja:
BenZ rakstīja:Zinot pēc drauga 211 un otra 203 tad varētu pastrīdēties, divi gadi pēc kārtas 2k eiro gadā :D Bmw man tik daudz nav pa 4 noēdis :D

Jau kaut kad apspriedām, ka tas konkrētais W203 ir lūznis un tur neko nevar darīt. Man bijusi saskarsme ar 2 gab., kas abi pirkti jauni. Pirmais bija ~2001-ā gada, viens no pirmajiem. Tā bija bēdu ieleja — tipisks Chrysler. Norūsēja un likvidēja. Tēvs paņēma jaunu 2007. gada — joprojām brauc bēdu nezinādams, viss tam auto ideāli, nekādu īpašo remontu, rūsa netraucē. Tā ka tas brīdis ar kvalitātes prasību pārskatīšanu un virsbūvju apstrādes pilnīgu nomaiņu tiešām ir kritisks. Citādi ir viena tante teica, ka viss ir slikti, jo viņas pirmais kucēns bija brāķis. MB vidēji vienu modeli ražo ~10 gadus, bet pa tiem 10 gadiem ir gan motoru paaudžu nomaiņas, gan citas elektronikas un neelektronikas nomaiņas, auto pēc feislifta mūsdienās tikai vizuāli atgādina iepriekšējo, tāpēc nevar spriest par modeli kopumā paņemot vienu gadu, kur nu vēl paņemot atsevišķus eksemplārus par piemēru.

Nē, ar 203 viss mazāk problēmu, vnk pamazām pūst. 211 tur pilns komplekts, sbc, sprauslas, sūknis, utt.

08. Janvāris 2019, 13:35

Jebkuram auto pēc n- gadiem un pēc n- K km pienāk laiks mainīt dažādus mezglus un detaļas. Tās ir nolietojušās. Atkarībā no modeļiem, sprauslas rekomendē mainīt jau pēc 120T km, Airmaticam spilveni pie 100 T Km (ar LV sāļiem vēl ātrāk). Termiņus gan var pastiept ar uzmanīgu ekspluatāciju un preventīvu apkopju plānu. Bet, tās ir papildus izmaksas un vismaz LV to 95% nedara.

Cita runa ir ir, ja pērkam auto rumbulās, nepārbaudām tos un pēc tam brīnamies, ka it kā pie 200K km jau kārbas blokam kaut kas vai motorā ķēde izstiepusies. Tas nekas, ka pēdējais ieraksts pie dīlera bijis pirms 5 gadiem un 5 gadu laikā auto veicis tikai nieka 40-50 T km :mhihi:

08. Janvāris 2019, 13:37

KristapsKD rakstīja:MB forums ļoti neaktīvs salīdzinot ar bmw, kaut vai pirkt/pārdot sadaļa. Ko tā..?

Nav laika čatot, jāpelna finanšu resursi detaļām un apkopēm :crazy:

08. Janvāris 2019, 14:33

BenZ rakstīja:
Mizx rakstīja:

Nē, ar 203 viss mazāk problēmu, vnk pamazām pūst. 211 tur pilns komplekts, sbc, sprauslas, sūknis, utt.

Sprauslas, sūknis — tas tak tāds pats "visiem" modeļiem. Re, Swatam kalpo 400000 km. Tā ka tur būs īpašnieku, kopšanas vai patiesā nobraukuma vaina. SBC arī nav nekāda problēma, tā par tādu kļūst tikai ja auto pircējs iedomājās, ka tas viņam nebūs jānomaina vai varēs kaut ko izdarīt "pa lēto".

09. Janvāris 2019, 19:15

211 apkalpojies domeniksā pirms tam, nobraukums īstais, un kāda var būt kopšanas vaina sprauslām ar augstspiediena sūkni? Kā to visu kopj? :D sbc pārplīsa bremžu šļauka, izdzina visu šķidrumu ārā, un sbc gatavs. čomam Francijā divi jauni mb, e klase un v klase, abi pie 150 tūkstošiem plīst vājprātā, v klase tas vispār ir šausmas, es nesaprotu kā tā var ražot auto, vaz līmenis. Abi apkalpojas pie dīlera, pirkti jauni.

09. Janvāris 2019, 21:30

BenZ rakstīja:211 apkalpojies domeniksā pirms tam, nobraukums īstais, un kāda var būt kopšanas vaina sprauslām ar augstspiediena sūkni? Kā to visu kopj? :D sbc pārplīsa bremžu šļauka, izdzina visu šķidrumu ārā, un sbc gatavs. čomam Francijā divi jauni mb, e klase un v klase, abi pie 150 tūkstošiem plīst vājprātā, v klase tas vispār ir šausmas, es nesaprotu kā tā var ražot auto, vaz līmenis. Abi apkalpojas pie dīlera, pirkti jauni.

Tiem elementiem vistiešākā kopšana ir degvielas izvēle + eļļas izvēle un maiņas intervāls. Atceries, ka vēl 2000-šo sākuma galā Krievijā MB oficiāli nepiedāvāja dīzeļus, jo dīzelis neatbilda ražotāja prasībām. Nebija iespējams nopirkt jaunu MB ar dīzeļdzinēju vispār. Bet pie mums to kreiso degvielu lejot bākā iestājas Tevis minētās sekas. Un kreisā degviela, kā labi zināms, bija arī daudzās uzpildes stacijās ar lielāku vai mazāku vārdu, piemēram, lielā afēra ar Dinaz pazudušo veselu vilciena sastāvu.
Publicēt atbildi