23. Jūlijs 2013, 21:10
SWAT`s rakstīja:Mans vakar noskatītais MB no Mobile jau pārdots. Tā laikam ir ja ieliek labu auto pa labu cenu tad tas pazūd ļoti ātri.
Tā diemžēl ir tipiska šodienas situācija gan mobile.de, gan autoscout24.de, gan arī vairumā Vācijas plaču. Papētīju tur situāciju vairākus mēnešus.
Labs auto (runa te tikai par Mercedes, uz citiem neskatos) par atbilstošu cenu nekur nestāv ilgi. Esmu runājies ar plaču cilvēkiem - tos uzreiz uzpērkot austrumnieki (no bijušajām soc. valstīm + RUS). Ļoti daudz pārpircēju, tikpat esot auto pārkomplektētāji (pārsvarā lietuvieši - nopērk labu MB, noņem/samaina detaļas un it kā to pašu "labo" auto laiž otreiz tirgot ar iepriekšējā plača rekomendācijām - faktiski daļēja šrota komplektācijā).
Vispār jau Austrumeiropa un tās morāle/ētika ir kā kauna traips civilizētajai Eiropai.
Var tajos pašos plačos atrast vēl patiešām labus vecos (t.i., "īstos tīrasiņu" ) Meršus, bet jārēķinās ar cenu, kas ir pār pārdesmit procentiem paaugstināta.
Piem., labu W140 Vācijā tagad grūti atrast, ja cena ir zem 10 000 Eur. Tie, kas tur parasti apgrozās +/- 5000EUR robežās), pārsvarā pabijuši turku jauniešu rokās. Ja pavēro labi, tad S-Klases rubrikā tajā pašā mobile.de principā apgrozāš vieni un tie paši auto, kas tiek pirkti, pārpirkti, tālāk pārdoti.
Klasiskie pavecu ļaužu Garagenwagen tirgū nonāk gauži, gauži reti.
Vidusmēra turīgs vācietis domā ļoti pragmatiski - un lielmotoru Mercedes patur vien tālāk garažā, bet jaunu jau nu nekādā ziņā nepirks. Vispār Mercedes noiets Vācijā esot dramatiski zems, galvenais tirgus esot RUS un Ķīna.
Interesanti, ka esmu saticis cilvēkus, kuri iesaka DE pirkt Mercedes ar pārbaudāmu vēsturi, bet ar defektu - un vest tādu ar treili uz LV. Piem, ar to pašu izplatīto ātrumkārbas defektu, kas 90% gadījumos ir rpm sensoru ķīniešveidīgās plastmasas bloka vaina.
Ja mums bloks ar nomaiņu maksās līdz 200 Ls, DE tas pats maksās vairākus tūkstošus EUR, jo tur servisa darbs viens no dārgākajiem pasaulē. Sliktākajā gadījumā te var atrast lietotu kārbu apm. 300-400Ls robežās.
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 23. Jūlijs 2013, 21:44, kopā labots 5 reizes.