Publicēt atbildi

Re: Kultūras pasākumi, teātri u.t.t.

21. Jūlijs 2014, 15:26

Mizx rakstīja:
vw26 rakstīja:Tā saucās kaverversija, un tādu ir ļoti daudz, gan pie mums, gan Krievijā gan citur

Tā gluži nebūs. Kaverversija — Izpildītājs cits, bet norāda oriģinālos autorus, lai cik stipri izpildītājs dziesmu nepārveidotu. Plaģiāts — izpildītājs sevi sauc par dziesmas autoru(-iem) (Šai Bet Bet dziesmai kā autori tiek norādīti Račs un Muktupāvels).

Kaverversijas nereti kļūst populārākas par oriģināliem, bet plagiāts ir un paliek plaģiāts.
Attēls

Pēc visa spriežot tev trūkst muzikālās izpratnes, klausīties un saprast ir divas dažādas lietas :offtopic:

21. Jūlijs 2014, 16:24

Ko nozīmē "muzikālā izpratne" Tavā interpretācijā? Googlējot atrodas tikai kaut kas ar gaumi saistīts. Savukārt es ne par gaumi, bet likumiem, kas ir pietiekami konkrēti.

21. Jūlijs 2014, 16:39

Nu vot kad pārstāsi izmantot googli tad sapratīsi

21. Jūlijs 2014, 16:52

vw26 rakstīja:Nu vot kad pārstāsi izmantot googli tad sapratīsi

Nav dīvaini, kad tikai Tu saproti, par ko runā?

21. Jūlijs 2014, 19:28

Cik vispār ir notis? Tu salīdzināji akordus? Tu spēlē kādu mūzikas instrumentu?

21. Jūlijs 2014, 22:53

vw26 rakstīja:Cik vispār ir notis? Tu salīdzināji akordus? Tu spēlē kādu mūzikas instrumentu?

Mana mugura:
Attēls
Un nē, es viņus negaismoju, skatuves konstrukcijas nebūvēju — tie parasti staigā savos firmas kreklos.

22. Jūlijs 2014, 07:21

Mizx rakstīja:
vw26 rakstīja:Cik vispār ir notis? Tu salīdzināji akordus? Tu spēlē kādu mūzikas instrumentu?

Mana mugura:
Attēls
Un nē, es viņus negaismoju, skatuves konstrukcijas nebūvēju — tie parasti staigā savos firmas kreklos.

Un?

22. Jūlijs 2014, 10:03

vw26 rakstīja:Un?

Ko "un"? Šķiet, ka viena fotogrāfija sniedz labāku atbildi uz Tavu jautājumu kā garš CV ar blablabla kad ko kur un cik ilgi šajā jomā esmu mācījies un darījis. Ar konkrētās komandas cilvēkiem man kopīgas muzikālas gaitas kopš 2000. gada, ja vajag ko vairāk par fotogrāfiju.

22. Jūlijs 2014, 14:22

Kreklu var jebkurā veikalā nopirkt, un to ka 14 gadus nodarbojies un bla bla nenozīmē ka ir reāla saprašana par notiekošo, jo tad Tu zinātu ka tā nav vienīgā šīs dziesmas versija, oriģinājai sākums ir savādāks, kur iespēlē Aivars Gudrais. Kā tu saproti vārdu plaģiāts? Jo pagaidām pēc tevis teiktā viss ir plaģiāts

22. Jūlijs 2014, 15:47

vw26 rakstīja:Kreklu var jebkurā veikalā nopirkt, un to ka 14 gadus nodarbojies un bla bla nenozīmē ka ir reāla saprašana par notiekošo, jo tad Tu zinātu ka tā nav vienīgā šīs dziesmas versija, oriģinājai sākums ir savādāks, kur iespēlē Aivars Gudrais. Kā tu saproti vārdu plaģiāts? Jo pagaidām pēc tevis teiktā viss ir plaģiāts

Es nesaprotu, ko Tu par šo tā ņemies. Paņem rokās to viņu albūmu un konstatēsi, ka tur ir norādītas svešas dziesmas — Boba Geldofa un Boba Dilana. Jo tās kārtīgi "pārspieda". Par "Vakara vējā" šie diezgan ilgi mēģināja taisnoties, ka tomēr pārāk atšķiroties no Kleptona, bet tā kā Račs skaitās lielais autortiesību aizstāvis Latvijā, tā kā viņam jācenšas parādīt pārējiem labo piemēru, tad nu jau viņi ir atzinuši, ka autortiesības pārkāptas un meklējot informāciju internetā par Vakara vējā latviešu versijā kā autorus viņus vairs nenorāda gluži kā par oficiāli pārspiestajām "Man vienalga viss" un "Aizvējā". Apskaties kaut vai dziesmas.lv. Ir visai dīvaini, kā Tu putām uz lūpām aizstāvi dziesmas Vakara vējā oriģinalitāti, ja paši Bet Bet šobrīd ir atzinuši, ka tā nav bijusi gluži viņu dziesma, ka tikai cerējuši izšļūkt ar savu rimeiku. Tad jau, piemēram, The Briefing vai Linda Leen arī ir sacerējuši katrs pa vēl vienai "Come As You Are", kas izklausās daudz citādāk kā Nirvanai, tikai nez kāpēc kautrējušies sevi iecelt autoru godā. Tādu piemēru netrūkst. Tā ka diskusija izsmelta, jo Tu neesi Bet Bet dziesmu autors, viņus nepārstāvi, kamēr Bet Bet ir atdzinuši, ka "Vakara vējā" autori viņi tomēr nav. Par kaverversijām tak nav jākaunas, jo īpaši ja labi sanāk un paši arī ko prot sacerēt.

Publicēt atbildi