02. Decembris 2008, 10:20
Vakar biju uz Tenesija Viljamsa Ilgu tramvaju Teātra observatorijā.
Observatorija atrodas Tērbatas ielā 28, blakus kafijas iestādei (double coffee vai tas otrs). Jauna vieta.
Teātra ietilpība ir 60 skatītāji. Tāpēc arī izrāde ir ļoti personiska, jo viss notiek tālākais 2 metrus no skatītāju 1. rindas. Es tieši arī sēdēju pirmajā rindā... Tuvākais actions notika rokas stiepiena attālumā. Tās gan bija tikai dejas... Intīmākas lietas notika tālākā attālumā. Bet kopējais iespaids nedaudz atgādina sēdēšanu kino pirmajā rindā, jo visu darbību redzes laukā ietvert nevar. Atsevišķas daļas jāskatās ar stipri pagrieztu galvu. Citas atkal tādā zoom-in, kas uzliek diezgan smagu pārbaudījumu aktieru meistarībai, jo redzams ir pilnīgi katrs sīkums - acu izteiksme un grima kārtas, utt. Pamēģini nu kaut nedaudz nejusties tā, kā tavam tēlam būtu jājūtas...
Aktieri: Rēzija Kalniņa, Andris Bulis, Zane Dombrovska un citi.
Tenesijs Viljams nav nekāds Benijs Hils, - tas jāsaka uzreiz. Luga ir smaga un pilna intensīvu emociju. Protams, ir arī mazie smieklīgie brīži, kas nedaudz atšķaida kopējo noskaņu. Jāsaka - par laimi ir.
Citādi pasmaga luga, kopā 3 stundu garumā. Man par smagu. Tagad mana teatra gribēšana būs apmierināta uz kādu gadu