Publicēt atbildi

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:27

Es atļaušos atkal "pacepties" par fotoradariem.
Pēdējā laikā to patiesi parādījies ļoti daudz, nu jau arī visādās nomalēs, mazās ieliņās, aiz konteineriem, kokiem un vispār kaut kur krūmos.
Pēdējās nedēļās redzētais radaru izvietojums liek man izdarīt secinājumu, ka visai šai afērai NAV NEKĀDA SAKARA AR RŪPĒM PAR SATIKSMES DROŠĪBU.
Kārtējais dažu purnu privātais biznesiņš, kas nodrošināts ar valsts likumu un valsts infrastruktūras palīdzību. Arī nauda, ko iegūst valsts, ir smieklīgi maza, lai runātu par kādu izdevīgumu.
Tiešā tekstā - tas ir bezkaunīga un legāla autobraucēju reketa paveids, esmu pārliecināts, ka pret to vajag kaut kā cīnīties.
Zinu, ka arī ārzemēs ir gana daudz radaru, bet atšķirība ir gravitējoša: ārzemēs radari ir patiešām labi pārdomātās vietās un tur, kur patiešām notiek daudz negadījumu un kur ir bīstami - piem, pie skolām, bērnudārziem, pansionātiem, bērnu rotaļu laukumiem, sporta klubiem, utt. Piedevām vēl radaru skaits ir ierobežots ar likumu, jo to starojums tomēr ir kaitīgs cilvēka acij.
Pie mums ir pilnīgi pretēji - kāreiz mēdzam bļaut, ka Krievijā cilvēka veselībai/dzīvībai nav nekādas lielas vērtības - bet kā ir mūsu valstiņā? Pie mums tam visam vienkārši/ciniski uzspļauj! Rīgā vien būs simtiem fotoradaru, faktiski katrā iespējamajā maršrutā tev vairākas reizes dienā acs dibena tīkleni pāris reizes pacepinās ar lāzera staru!
Piedevām vēl šis acīm redzamais radaru izvietojums (pēc paša radzētā) - tikai un vienīgi, lai maksimāli daudz noķertu, tikai vietās, kur nekāda apdraudējuma nav. Piem., dažus metrus aiz zīmes 30, kādus 100 metrus aiz zīmes "Rīga" beigām (!!!!), kaut kādā pilnīgi vientuļā vietā, mežā aiz koka, kur nemitīgi mainās zīmes 70 un 50, tāpat arī kādos 50-100metros tiek uzstādīti veseli 2 radairi tūlīt viens pēc otra, lai pārkāpumu fiksētu 2 reizes (vakar uz Vienības gatves)!!!
Varbūt kluba juristiem ir kāda ideja, kā pret šo bezkaunību/visatļautību (faktiski korupcijas rezultātā legalizēto reketu) varētu cīnīties?
Es neticu, ka demokrātiskā valstī (par to arī ir šaubas, vai esam demokrātiska valsts) neko nevarētu darīt, vispirms jau autoklubi?
Varbūt autoklubi var mesties uz vienu roku un kaut ko jēdzīgu panākt?

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:32

Bet vienkārši ievērot atļauto ātrumu nevar?
Pēdējo reizi laboja Richy - 08. Novembris 2011, 11:33, kopā labots 1 reizi.

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:35

08 November 2011 11:32:58 Richy rakstīja:

+1

Bet godīgi sakot, es nevaru psiholoģiski atļauties braukt 50 km/h pilsētā. Ja atļautu 60 km/h - nebūtu problēmu.

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:37

Brauc uz 55 vai 59. Spidometrs tā pat melo un rāda vairāk, cik nu esmu salīdzinājis daudzām mašīnām.
Radaram arī ir kļuda +/- 2 km/h un sāk fiksēt viņi no +5 km/h?

Uzskatu, ka nav pamata stresam. Par +9 pēc spidometra, vēl neviens nav lāgā sodīts...

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:39

08 November 2011 11:37:26 Richy rakstīja:
Brauc uz 55 vai 59. Spidometrs tā pat melo un rāda vairāk, cik nu esmu salīdzinājis daudzām mašīnām.
Radaram arī ir kļuda +/- 2 km/h un sāk fiksēt viņi no +5 km/h?

Uzskatu, ka nav pamata stresam. Par +9 pēc spidometra, vēl neviens nav lāgā sodīts...

it kā dzirdēts, ka skolu tuvumā jau ķers pie +1, bet nu atceroties MK noteikumus, šķiet jocīgi šādi paziņojumi.

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:41

Biedēšana. Bet skolu tuvumā jau būtu prātīgi vispār braukt ar -5 vai pat -10. Pašam sirds mierīgāka un moš izglābsi kādam dzīvību.

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:43

Runa ir par ko citu - par legālu laupīšanu.
Ja runa patiešām būtu par satiksmes drošību, tad būtu pilnīgi citāda attieksme un motivācija. Cilvēki taču nav stulbi! Paskatieties - pilns internets ir ar ieteikumiem, kā pret tiem cīnīties, kā likuma robežās "nejauši" aizsmērēt nummurus (kaut vai ar palielu kļavas lapu), utt. Pret godīgām un labām lietām cīnās tikai kaut kādi pusaudži.
Runa ir par to, kā mūs te kāš un aplaupa, apgalvojot pavisam ko citu.
Pirmajā laikā iekritīs baigi daudz. Un maksās arī dubultus sodus, jo bieži tie radari ir salikti 2 gab. viens aiz otra. Bet kaut kad tas beigsies, naudiņa vairs nenāks kā par reni!
Es varu saderēt, ka pēc kāda laika valsts no privātajiem bandītiem šos radarus atpirks par milzu naudām, lai tik privātie neciestu kādus zaudējumus!
Vai esat braukuši pa Igauniju? Tur ir vairāki stacionārie radari posmā līdz Tallinai un vismaz kādi 6 posmā līdz Tartu. Atšķirībā no Latvijas - kā pie cilvēkiem. Pilsētās pie skolām, gājēju pārejām, ja uz šosejām, tad pirms tam labi saskatāmas zīmes gan pie stabiem, gan arī uz asfalta, utt.
Attieksme veido attieksmi un nosaka motivāciju!!!

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:44

Kolēģei ir atsūtīta skaista vēstulīte, kurā ir sods par ātrumu 55km/h atļauto 50 vietā....

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:48

08 November 2011 11:44:44 Versipellis rakstīja:
Kolēģei ir atsūtīta skaista vēstulīte, kurā ir sods par ātrumu 55km/h atļauto 50 vietā....

Tas gan ir zemiski...

Quo Vadis, Lettonie?

08. Novembris 2011, 11:49

08 November 2011 11:32:58 Richy rakstīja:

Tu pats vari? Nē: tu tā dari?
Publicēt atbildi