Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 20 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2
Autors Ziņojums
 Tēma: Grāmatas...
AtbildeAtbilde saņemta: 26. Septembris 2010, 13:39 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Oktobris 2007, 18:08
Atbildes: 1252
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Audīsimts
Kā ir ar, nu, teiksim, amazon.com dabūnamajiem labumiem? Man viens paziņa tur pasūta specifiskas zinātniskas gramatas, kurām tā iespiedkvalitāte nav "smuka", vairāk prakstiska.

Kvadrātmetru taupības nolūkā esmu elektronisko datu piekritējs, bet saprotu arī Tevi, jo dabūta .pdf un minētā saita saņemtā grāmata paņemta rokās pie paziņas ir kaut kas pavisam cits :)

Kādreiz vienmēr ir bijuši kašķi ar māti par viņas grāmatu kalniem, tiesa, solīdi sakārtotiem sekcijās :) Kad es nomierinos, tad ienāk prātā doma uzdāvināt labu skaneri :) :) Vienreiz viņa man piezvanīja un prasīja kas ta par kastīti ar kaut kādiem dzelžiem, vai man vajag, vai mest ārā. Pēc 15 minūšu sarunas un cītīgas rakāšanās pa pagātni secināju, ka tie ir pilnīgi jaunas bremžu uzlikas, pasen aizķērušās mājās :)

Oriģinalo Audio CD paņemot rokās arī ir cita sajūta, bet uzreiz man kā tehnokrātam viss ir janoripo, jo tā, redz, ir ērtāk un kvalitāte identiska :)

Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 26. Septembris 2010, 13:44, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 31. Augusts 2011, 23:11 
Grīnšnābels
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Jūlijs 2011, 22:42
Atbildes: 27
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: 190E
Par aliņu atdošu Vidusskolas Algebras grāmatas Vitanda sakse Algebra 10-12 klasei Visas trīs daļas un Inese Lude gjeometrija vidusolā, - pamatkurss planimetrija, 10. klase.
Ja nu kādam ir kāds jaunāks rada gabals kam vaig padod ziņu...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 21:27 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Deniss Hanovs, Valdis Tēraudkalns, "Laiks, kultūra, Vadonis: autoritārisma kultūra Latvijā 1934-1940", Rīga, Zinātne, 2011.
Zinātnisks pētījums par Ulmaņa režīmu un tā ietekmi uz kultūru.
Grāmata ir patīkams pārsteigums. Neskatoties uz to, ka tā ir zinātniska grāmata (balstās uz avotiem, tur ir daudz atsauču utt. ), tā ar interesi ir izlasāma vienā vakarā. Patiešām aizraujoša, runā par daudzām mūsu vēstures tabu tēmām, patīkami atšķiras no ierastā (ideoloģiskā) skatījuma. Grāmatā daudz pārsteidzošu, nekur vēl neredzētu attēlu un fotogrāfiju.
Sen neesmu lasījis ko tik interesantu, tik labā valodā.

Pēters Hēgs, "Klusā meitene".
Vēl labāks par "Smillas jaunkundzes sniega sajūtu". Augsta līmeņa paspēlēšanās ar naiva lasītāja apziņu (nav tik augstprātīgi, kā Borhesa gadījumā, kur lasītāja a priori uzskatīšana par muļķi ir tik klaja un sāk jau kaitināt). Lasāma dažādos līmeņos, īpaši interesanta būs tiem, kam interesē 20. gs. filosofija un vispār viesiem tiem, kas labprāt lasa.

Pēdējo reizi laboja Versipellis - 19. Decembris 2011, 21:41, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 21:50 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 01. Maijs 2010, 10:02
Atbildes: 1161
Mašīna: 29
Jau neskaitāmu reizi iesaku Selindžeru "Uz kraujas rudzu laukā". Diemžēl pašam vairs nav laika lasīt vairāk grāmatas...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 21:58 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Citēt:
19 December 2011 21:50:14 Tomzs rakstīja:
Jau neskaitāmu reizi iesaku Selindžeru "Uz kraujas rudzu laukā". Diemžēl pašam vairs nav laika lasīt vairāk grāmatas...
`
Tā jau ir vecu vecā klasika. To lasījām 80-to gadu vidū tīņu un vēlāk panku grūtā vecuma periodā, lai gan minētā grāmata Latvijā parādījās jau tad, kad es biju galīgi sīks (60-to gadu beigās / 70-to sākumā).
Jā, tā ir laba grāmata, kuru var lasīt dažādos laikos un režīmos, vienīgi diskurss jau pārāk nodeldēts.

Pēdējo reizi laboja Versipellis - 19. Decembris 2011, 21:59, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 22:04 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Man arī ļoti patīk "Uz kraujas rudzu laukā", es pat varbūt priecājos, ka to izlasīju relatīvi vēlu, stipri pēc skolas laiku beigām, kaut kā bija paslīdējusi garām. Tas motīvs par rudziem uz kraujas vispār kaut kā mani pašu saista.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 22:09 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Padomju skolās par to likumsakarīgi nemācīja. Un diezin vai arī tagadējo skolu programmās tā ir. Patiešām labu un interesantu darbu vietā kā obligāto literatūru jālasa daudz marasmu.
Tāpēc jau daudziem cilvēkiem iedzīts tāds riebums pret lasīšanu.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 19. Decembris 2011, 22:18 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Citēt:
19 December 2011 22:09:56 Versipellis rakstīja:
Padomju skolās par to likumsakarīgi nemācīja. Un diezin vai arī tagadējo skolu programmās tā ir. Patiešām labu un interesantu darbu vietā kā obligāto literatūru jālasa daudz marasmu.
Tāpēc jau daudziem cilvēkiem iedzīts tāds riebums pret lasīšanu.
Vispār skolu programmas ir ārkārtīgi atšķirīgas. Es domāju, ka nav vienotu prasību, kādi autori būtu jālasa, varbūt tikai daži. Pārējais ir skolotāju rokās. Man palicis iespaids, ka apmēram pusi no grāmatām, kas man bija skolā jālasa, citiem vienaudžiem nebija, viņi lasīja citas. Tagad diez vai ir citādi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Decembris 2011, 22:47 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Īpaši varu ieteikt brīnišķīgu grāmatu, kas beidzot (!!!) iztulkota arī latviešu valodā:

Sērens Kirkegors, "Bailes un trīsas". No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe, AdVerbum izdevniecība, Rīga, 2010.

1) Viens no izcilākajiem Kirkegora darbiem.
2) Reti labs tulkojums, ļoti labskanīgs, valodu var baudīt.
3) Eksistenciālas pārdomas par cilvēciskās eksistences dziļākajiem jautājumiem.

Pēdējo reizi laboja Versipellis - 22. Decembris 2011, 22:51, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Decembris 2011, 23:40 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Septembris 2010, 18:48
Atbildes: 172
Citēt:
19 December 2011 21:58:40 Versipellis rakstīja:
Citēt:
19 December 2011 21:50:14 Tomzs rakstīja:
`
Tā jau ir vecu vecā klasika. To lasījām 80-to gadu vidū tīņu un vēlāk panku grūtā vecuma periodā, lai gan minētā grāmata Latvijā parādījās jau tad, kad es biju galīgi sīks (60-to gadu beigās / 70-to sākumā).
Jā, tā ir laba grāmata, kuru var lasīt dažādos laikos un režīmos, vienīgi diskurss jau pārāk nodeldēts.

Par kraujam tur gan neka nav.. un ari par rudziem nekaa.. bet teicams klaisks gabals. :turks:

Attēls

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 20 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 2 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012