Publicēt atbildi

Re: Spams: Vai lūka ir aizvērta?

15. Februāris 2018, 12:21

Mizx rakstīja: Kādreiz klātienē parādīšu! Tā kā mani ar W107 CP ir stādinājuši tikai lai mašīnu apskatītu (par to godīgi atzinās), tāpat uz šo parasti saradās skatītāji. Nesen vēl publiskajā CSDD datubāzē par LV reģistrētiem ielās braucošiem auto C36 AMG rādījās tikai 2 gabali, pārējie vai nu nokauti, vai "projekta stadijās" un gadiem nav legāli ielās redzēti. Tā ka ir viņiem eksotika tādu sastapt un tad gribas pamatīgi izkratīt. Piekasīšanās lukturiem jau sākās agrāk — ar to, ka oriģināli ir uzstādīti 4 miglas lukturi, kas pēc noteikumiem ir aizliegts visās ANO valstīs, ar izņēmumu Zviedrijā un laikam Norvēģijā. Paskatās iepriekšējo TA vēsturi, kur lukturi ir bijis temats un sāk rūpīgi tos vēlreiz pētīt...

Nja. Mani CP ir vienreiz apturējuši, lai vienkārši apskatītu mašīnu. Tas bija ar Fiatu, kad vēl Līgatnes papīrā strādāju, ceļinieks, no Līgatnes būdams, apturēja mani, lai vienkārši apskatītu un pabrīnītos, vai Līgatnei tagad jaunas mašīnas... :haha:

15. Februāris 2018, 12:39

Kurjers rakstīja:
Mizx rakstīja: Kādreiz klātienē parādīšu! Tā kā mani ar W107 CP ir stādinājuši tikai lai mašīnu apskatītu (par to godīgi atzinās), tāpat uz šo parasti saradās skatītāji. Nesen vēl publiskajā CSDD datubāzē par LV reģistrētiem ielās braucošiem auto C36 AMG rādījās tikai 2 gabali, pārējie vai nu nokauti, vai "projekta stadijās" un gadiem nav legāli ielās redzēti. Tā ka ir viņiem eksotika tādu sastapt un tad gribas pamatīgi izkratīt. Piekasīšanās lukturiem jau sākās agrāk — ar to, ka oriģināli ir uzstādīti 4 miglas lukturi, kas pēc noteikumiem ir aizliegts visās ANO valstīs, ar izņēmumu Zviedrijā un laikam Norvēģijā. Paskatās iepriekšējo TA vēsturi, kur lukturi ir bijis temats un sāk rūpīgi tos vēlreiz pētīt...

Nja. Mani CP ir vienreiz apturējuši, lai vienkārši apskatītu mašīnu. Tas bija ar Fiatu, kad vēl Līgatnes papīrā strādāju, ceļinieks, no Līgatnes būdams, apturēja mani, lai vienkārši apskatītu un pabrīnītos, vai Līgatnei tagad jaunas mašīnas... :haha:

Šajā ziņā var jau arī viņus saprast, galvenais lai par to godīgi atzīstas un negadās reizē, kad pašam kaut kur jāsteidzas. Gan jau mums arī šad tad sagribētos kādu auto apturēt un mierīgi apiet apkārt "apskatei".

15. Februāris 2018, 13:01

Lai noperk savu un tad skataas kamer nelabi paliek:)

15. Februāris 2018, 19:18

Cik no klātesošajiem var nopirkt SLRu? Bet cik gribētu tādu apskatīt klātienē? Tā arī ir atbilde. Un skaistas lietas jāļauj kaut pa gabalu pabaudīt arī citiem!

16. Februāris 2018, 10:14

Attēls

24. Februāris 2018, 11:20

Varbūt kādam ir gali, kur var pa labām naudām iegādāties orģinālās MB daļas. Gribu saprast cik liela starpība no aizvietotājiem, piemēram, lemforder.
Kā piemērs A2032401317
Nezinu vai konkrēti šī būs vajadzīga bet nu tomēr. Tukšgaitā vibrē diezgan.

24. Februāris 2018, 12:29

Vislabāk tādu aptuveno salīdzinājumu, manuprāt, veikt autospares.lv ... Konkrēti tev OEM detaļa ir 99Eur, Lemforder 52 Eur. Bet Lemforder jau ir ļoti ok firma. Un ja vēl pa viena OEM cenu var iegūt divas Lemforder... :hmz:

24. Februāris 2018, 19:28

Turpat arī skatījos. Pēdējā laikā arī itkā labu detaļu ražotājiem/pakotājiem gadās nepārāk labas daļas. Negribu kaut ko divreiz darīt.

24. Februāris 2018, 22:06

elmimotors.lv bet citreiz vajag pacietību :mhihi:

25. Februāris 2018, 00:14

jaaniss rakstīja:Varbūt kādam ir gali, kur var pa labām naudām iegādāties orģinālās MB daļas. Gribu saprast cik liela starpība no aizvietotājiem, piemēram, lemforder.
Kā piemērs A2032401317
Nezinu vai konkrēti šī būs vajadzīga bet nu tomēr. Tukšgaitā vibrē diezgan.

MB servisos par motora spilveniem iesaka tikai oriģinālos.

Ar Lemforder ir tā, ka vecu MB lietotājiem tā detaļas ir labas, bet, piemēram, mēģinājumi likt uz W204 izvērtās pilnīgā katastrofā, Ape Motors sākumā mainīja pēc garantijas, pēc tam jau vienkārši atdeva naudu, jo jaunuzliktās tāpat dažos mēnešos saplīsa. Bet kopumā nav viennozīmīgas atbildes, kad izvēlēties OEM, kad alternatīvu detaļu. Ir detaļas, kas arī neoriģinālas ir labas un kalpos ilgi, jo īpaši ja detaļa ir relatīvi vienkārša. Pieminētais motora spilvens savukārt ir ar diezgan sarežģītu iekšēju konstrukciju, ko "ķīnai" neizdodas atkārtot par konkurētspējīgu cenu. Nākamais pārdomu iemesls ir cik daudz ar konkrēto automašīnu nobrauc gada laikā un cik daudz vispār ir plānots ar to vēl braukt (ja par nākamo īpašnieku un tā problēmām ir vienalga). Jo lielāki nobraukumi un jo ilgāk plāno auto paturēt sev, jo lielāks iemesls likt oriģinālas detaļas, ja mazi nobraukumi un auto plāno nomainīt, tad visu nosaka cena. Man sanāk lētāk braukt ar OEM detaļām, pie tām pieturos, ja vien par konkrētās aizstāšanu ar neoriģinālu mani ar argumentiem no prakses nepārliecina.

OEM un kreisās detaļas pret nobraukumu man ar personisko pieredzi pierādījās, tiesa, ne uz MB, bet VW. Neoriģināls stūres pirksts maksā ~30 EUR un kalpo gadu, OEM ar labām atlaidēm izdevās dabūt ~35 EUR un kalpoja vismaz 3 gadus, Principā OEM pērkot pat pie oficiālā izplatītāja par pilnu cenu tā 3 gadu laikā tāpat atmaksātos, jo bija apmēram 2x dārgāka par neoriģinālo. Rezultātā komerctransportam atmesta neoriģinālo detaļu pirkšana, lai tie pēc iespējas retāk nonāktu servisos.
Publicēt atbildi