20. Marts 2014, 13:18
Ņemot vērā, ka nekā daudz šajā forumā par elektroauto nav bijis rakstīts, turpmāk vismaz iesākumā iespēja par to šeit parunāt.
20. Marts 2014, 13:27
Elektro auto priekšrocība, atpakaļgaitā tas var braukt tik pat ātri kā uz priekšu
20. Marts 2014, 13:37
Tātad, šomēnes iespējams pieteikties elektroauto un uzlādes staciju iegādes / uzstādīšanas projektā ar valsts atbalstu.
Biju uz semināru, radās paliela skepse pa to visu.
1) Auto piegādātāji Latvijā uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi, lobēja sevi apgalvojot, ka citi nederot ziemeļvalstīm un lai nemaz neiedomājoties pirkt.
2) Tas pats par uzlādes stacijām.
3) Ja auto kaut kādu iemeslu dēļ garantijas servisos nostāv vairāk kā brauc pa ielām, neveidojas nekāds nobraukums, tad jāatmaksā saņemtais līdzfinansējums. Principā, ja esi iegrābies izvēlotis stap pāris pidāvājumiem, tad pats vainīgs, neviens nekādu atbildību nenes. OK, apdrošināšana pret avārijām / nozagšanu jāsedz pašam un tad jācer, ka neatprasīs līdzfinansējumu.
4) Uzpildes stacijas izbūve. Ņemot vērā, ka no tās nekādu peļņu tuvākos gados nav cerību gūt, jo nav patērētāju, tad tas šobrīd iespējams drīzāk kā labas gribas žests komplektā jau citiem pakalpojumiem. Intereses pēc pajautāju izmaksas stacijas izveidošanai jau gandrīz zem esošas 0,4 kV gaisvadu līnijas. 200 m no tās izmaksas pieslēgumam vien ir vairāk kā 12000 EUR… Labi, to visu daļēji segtu finansējums, bet principā beigās mani izdevumi stacijas izveidei tāpat būtu tuvu pie 9000 EUR. Padārgs labas gribas žests.
Tā ka esmu ļoti skeptisks par reāla tīkla izveidi un reālu elektroauto parādīšanos mūsu ielās. Drīzāk turīgu fanātiķu izklaide. Man sajūta, ka pieejamais finansējums netiks apgūts un būs vēl citas kārtas, ka būs jāpārdomā nosacījumi. Vismaz no Latvenergo un saistīto uzņēmumu puses vajadzēja būt lielākam atbalstam, lielākam ieguldījumam projektā, man radās sajūta, ka viņiem pašiem būtu jāpild valsts pasūtījums un vismaz daļēji jāizveido cik necik sakarīgs uzlādes tīkls kaut vai vietās, kur ir jau pietiekmas jaudas un piemērota vide kopumā.
20. Marts 2014, 13:52
Ir sanācis testēt Nissan Leaf -patika pat ļoti. Bez atbalsta gan joprojām par dārgu un fakts, ka elektrību iegūstam ne īpaši zaļi, padara to visu par ļoti jaunu un dārgu tehnoloģiju.
20. Marts 2014, 14:07
Parunāju novados, pašvaldībām atbalsts ir līdz 85%. Atbildēja, ka esot izpētījuši piedāvājumu, bet tas viņiem neder, jo ja kaut kur jābrauc, tad laukos lielākajā daļā gadījumu attālumi ir virs 100 km un negribas riskēt, ka kaut kur paliek uz ceļa. Ja nav arī uzlādes tīkla, tad pie tā viss apstājas. Ir auto ar normāliem uzlādes intervāliem, piemēram, Tesla, tikai par vienas Teslas cenu sanāk vairāki Leaf un tik lielu atbalsta proporciju nepiešķir, tātad, atgriežamies pie fakta, ka pasākums turīgajiem, nevis valstij kopumā. Ja parametri būtu kā Teslai, teiksim, 450 km ar vienu uzlādi un pieejama cena (ne pie 100000 EUR), tad varētu domāt par tāda auto iegādi.
20. Marts 2014, 15:47
Un kas būs ar elektromobīļiem ziemā? salā?
20. Marts 2014, 16:54
Misters X rakstīja:Ir sanācis testēt Nissan Leaf -patika pat ļoti. Bez atbalsta gan joprojām par dārgu un fakts, ka elektrību iegūstam ne īpaši zaļi, padara to visu par ļoti jaunu un dārgu tehnoloģiju.
Pieskaroties
zaļajai tēmai, es visu laiku domāju par tiem aķīšiem, kas tur iekšā ir ! Liekas, ka gan tas ražošanas process tiem nav nekāda pasaka un tie noteikti kādreiz nobeigsies, tad ko ar viņiem darīs ?
20. Marts 2014, 17:20
Sicram rakstīja:Misters X rakstīja:Ir sanācis testēt Nissan Leaf -patika pat ļoti. Bez atbalsta gan joprojām par dārgu un fakts, ka elektrību iegūstam ne īpaši zaļi, padara to visu par ļoti jaunu un dārgu tehnoloģiju.
Pieskaroties
zaļajai tēmai, es visu laiku domāju par tiem aķīšiem, kas tur iekšā ir ! Liekas, ka gan tas ražošanas process tiem nav nekāda pasaka un tie noteikti kādreiz nobeigsies, tad ko ar viņiem darīs ?
Tā kā nodošanas tomēr kļūst par biznesu, tad gan jau nebūtu tas trakākais, bet kaut kādi pamesti auto gan varētu radīt vides piesārņojumu. Un saražot elektroauto noteikti nav videi draudzīgs pasākums.
20. Marts 2014, 17:26
vw26 rakstīja:Un kas būs ar elektromobīļiem ziemā? salā?
Ziemeļu zemēm domātajiem esot akumulatoru apsilde, lai tie lieki nelādējas ārā. Un 100 km attālums esot sliktais ziemas scenārijs, normālā laikā varot nobraukt vairāk, laikam rekords 222 km. OK, pilsētā ziemā sastrēgumos būs mazāk, kaut kur figurēja 75 km.