Publicēt atbildi

PC padomi

31. Marts 2012, 17:55

31 March 2012 17:55:14 Daniels rakstīja:
Pirms tam gan biju "nelabojami pārliecināts" PC lietotājs (tāda kaudzīte datoru no lētā un dārgā gala) :) Uz šo dienu negrasos lietot PC. Manā skatījumā tas ir līdzvērtīgi kā,piemēram, visu laiku būtu braucis ar BMW, bet tagad kādu laiku ir lietots Mercedes-Benz. Tad šinī manā gadījumā vair nekad atpakaļ uz BMW. Bet tas ir mans viedoklis

Man patīk maka kvalitāte, bet viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc es to nepērku, ir tā mega cena. Otrs ir tas, ka viena no svarīgākajām programmām manā dzīvē, Trados, nav pieejama MacOS versijā. To uz Maka varot palaist tikai kaut kā transrektāli (laikam uzliekot Windows kā otru OS).
Arī visa mana lielā organizācija strādā ar mazā mīkstā produktiem. Laikam tāpēc, ka šāds risinājums ir lētāks nekā Apple.

Man arī baigi patīk iPhone pēc skata. Kvalitatīvs, maita. Bet es secināju, ka šāds aparāts kaut kādā ziņā būtu "apvainojums manam intelektam", jo tajā ir maz iespēju kaut ko mainīt iestatījumos (kaut vai tā pati kamera). Tas tāds blondīņu vai baisi aizņemtu cilvēku aparāts. Cilvēku, kuriem nav intereses un vēlēšanās apgūt kaut ko jaunu šajā jomā. Man vienmēr ir.
Arī maka kopējā "all you`ll ever need" attieksme sķiet tāda kā snobiska.

PC padomi

31. Marts 2012, 18:00

31 March 2012 18:52:23 Daniels rakstīja:
31 March 2012 18:07:48 Mizx rakstīja:
Daniel, kā jau tikko rakstīju, manam MacBook arī jau vairs bateriju nevar nomainīt neizjaucot korpusu. Bet iepriekšējam ar pietiekamu roku veiklību gadījās mainīt baterijas iemidzinātā režīmā — izdevās, tas tikai nonāca tajā "dziļajā" iemigšanas stadijā.

Skaidrs! Es gan domāju,ka Tu lieto to iepr. modeļa MPB, kas Tev bija. Manam ipr. MBP arī varēja bateriju nomainīt ,vāku neatskrūvējot. Manam pašreizējam MPB arī nevar bateriju nomainīt bez skrūvēšanas. Tāda ir Apple politika :)

p.s. vecajam MBP es gan neņēmu nost bateriju ,ja dators ir "sleep" režīmā. Varbūt tā var darīt, bet "berežonnogo bog berežot" :)
Bija kaut kāda situācija, kur laikam vajadzēja pacensties saglabāt atvērtas interneta lapas vietā, kur nav interneta. Šķiet, ka tas viens tāds man gadījums, tā jau normāli tiešām ir jāizslēdz, ko var zināt, kas atgadās.

Divas baterijas man bija tāpēc, ka viena vairs neturēja tik, cik man vajadzēja, tad eBay veiksmīgi nopirku otru. LV cena bija 104 Ls, tur atradu oriģinālo no skatloga izpārdošanas par 40EUR + pasts. Tiesa, šī iemesla dēļ es nepriecājos, ka tagad bateriju nevaru pats viegli nomainīt.

iPhone var uztaisīt lielo restartu, ja ilgi tur abas pogas reizē nospiestas. Tas tāpat kā portatīvo izslēgt piespiedu kārtā. Nezinu, vai vajag vēl ko vairāk, tad jau var atstāt izlādējušos uz kādu laiku uz kādu laiku, efekts būs vēl drošāks.

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 09:39

Man MAC slavētajā vienkāršumā un loģiskumā absolūti neloģiska šķļiet USB zibatmiņas OBLIGĀTĀ atvienošana drag`n`iedropojot miskastē! Tas nu galīgi nav "less is more"

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 10:32

01 April 2012 10:39:04 Jazznfunk rakstīja:
Man MAC slavētajā vienkāršumā un loģiskumā absolūti neloģiska šķļiet USB zibatmiņas OBLIGĀTĀ atvienošana drag`n`iedropojot miskastē! Tas nu galīgi nav "less is more"

Bet tas jau arī Windovsos ir jādara ar Eject,ja grib,lai zibatmiņa ilgāk kalpo.

Ievilkšana miskastē ir vienkāršāk,kā: "labais taustiņš,izvēlies Eject un nospied".

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 10:47

Man patīk maka kvalitāte, bet viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc es to nepērku, ir tā mega cena.

Es uz Mac pārgāju tieši tāpēc,ka mana darba programma Logic9 ir tikai Macam.

Un par izmaksām runājot,man visu laiku bija sakarīgs pīslis,kuru aizvedu datorpaziņam,kurš nomainīja mātes plati(lietota 30Ls) un proci(lietots 30Ls) un uztaisīja iHack ar Sniega Leopardu 10.6.8. Pārējais derēja tāpat(Cd kaste,video karte,RAM utt).
Tātad tiku pie Mac par 60Ls.Un visi tālākie dzelži,ja grib nomainīt,ir pīšļu:tātad par pīšļu cenām.

Pats makintošu ražotājs oficiāli atļauj likt uz pīšļiem Mac OS ,piebilstot,ka tad tikai vajag uz kastes sāna uzlīmēt ābolīti. :)

Mašīna iet stabili,viss darbojas,vienīgi Sleep nefunkcionē,bez kura var arī iztikt.

Man datorā ir arī HDD ar WindovsXP,un pārstartējot var palaist un darboties arī logu vidē(lieti noderēja,kamēr tiku ar visiem datiem skaidrībā),bet to uzstartēju ar vien retāk,un šķiet ,ka beigās vispār ņemšu ārā.
Jo Mac vide ir daudz jaukāka.

Kā saka : kas braucis ar mersi,uz citām markām vairs pārkāpt negrib!:D
Un domāju,ka ja padarbojas kādu laiciņu Mac vidē,Windovsi liekas kā ar cirvi iztēsti!:mhihi:

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 10:55

01 April 2012 11:47:36 Ugis rakstīja:

Kā saka : kas braucis ar mersi,uz citām markām vairs pārkāpt negrib!:D
Un domāju,ka ja padarbojas kādu laiciņu Mac vidē,Windovsi liekas kā ar cirvi iztēsti!:mhihi:

:super: :sveiks: :super:

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 11:09

Bet tas jau arī Windovsos ir jādara ar Eject,ja grib,lai zibatmiņa ilgāk kalpo.
Ievilkšana miskastē ir vienkāršāk,kā: "labais taustiņš,izvēlies Eject un nospied".

Nav starpības, ja PC ņem ārā laikā, kad netiek rakstīti dati. Ā, ir MAC`am eject? Tad OK! Tas, ka pievienotās ierīces rādās uz desktop, tas gan labi. Unix.

Par to cirvi man ir pilnīgi pretējs viedoklis :)

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 11:25

Uz MAC ja arī var ņemt ārā,piemēram,USB disku bez komandas "eject". Nekas slikts tur nenotiks, tikai ""lamās" ka tā darīt nevajag, jo ierakstītie dati var tikt sabojāti :) Lielos (sākot no 8 GB) USB vispār neiesaka izņemt bez comandas "eject". Pretēji var būt kā tanī filmā (nacionālās makšķerēšanas īpatnības): "a tam možet slučitsa vsjakoje " :)

Bet uz MAC "eject disc" var veikt ļoti vienkārši un ērti,piemēram, divos variantos:
1. labis peles ( trackpad) taustiņš - un "eject disc"
2. CMD ( comand) + E
Pēdējo reizi laboja Daniels - 01. Aprīlis 2012, 11:26, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

01. Aprīlis 2012, 12:04

Par to cirvi man ir pilnīgi pretējs viedoklis :)

Es jau neko nesaku-cik cilvēku,tik gaumes un viedokļu protams. :) Par cirvi gan man personīgi salikās attiecībā uz XP,uz kura biju darbojies visus gadus-un nekāda vaina,un kas starp citu ir ļoti laba Win OS.Bet pēc darbošanās Mac OS ,uzstartējoties iekš XP, pēkšņi salikās,ka esmu aizceļojis laikā par gadiem 15 atpakaļ. :)))
Win7 man šķiet smukāki un patīkamāki-pie dizaina piestrādāts.Tikai nez kāpēc,dizaina novirziens dikti velk Mac estētikas virzienā? :shura:

PC padomi

07. Aprīlis 2012, 13:15

4tobi nesazdovatj novuju temu-podskažite kto poļzujetsa aļternativu iPadu.+/-.
Publicēt atbildi