Publicēt atbildi

PC padomi

31. Marts 2012, 13:20

Tev taisnība par Skype. Tas "noēd" daudz RAM. Man,piemēram, uz doto brīdi programmas RAM "apēd sekojošā secībā: Aperture (298 MB), Safari (178 Mb), Photoshop (148 Mb), Skype ( 134 Mb), MAIL (67 Mb), Ichat (32 Mb), u.tt.
Pēdējo reizi laboja Daniels - 31. Marts 2012, 13:25, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

31. Marts 2012, 14:35

Skaips ir parazītprogramma - bija raksts ziņās.Ja tas atvērts,tad izmanto pēc vajadzības tava datora resursus citu klientu apkalpošnai,pat ja tu pats nečato.

P.S.

Vai Macam lai apskatītu RAM šībrīža procentuālo noslodzi ir pašam kāda programmiņa-opcija ,vai vajadzīga cita no "ārpuses"?

PC padomi

31. Marts 2012, 15:05

31 March 2012 15:35:54 Ugis rakstīja:
Skaips ir parazītprogramma - bija raksts ziņās.Ja tas atvērts,tad izmanto pēc vajadzības tava datora resursus citu klientu apkalpošnai,pat ja tu pats nečato.

P.S.

Vai Macam lai apskatītu RAM šībrīža procentuālo noslodzi ir pašam kāda programmiņa-opcija ,vai vajadzīga cita no "ārpuses"?

Diemžēl par Skype tā ir. Pat smartfonā gaidīšanas režīmā tas noslogo 16-18 Mb no RAM :(

MAC RAM ifo, piemēram : ej uz GO- Aplications- Utilities-Activity Monitor app- system memory
Apakšā būs redzams ,kas un kā ( pat krāsains :) ).

Es lietoju arī Istat Pro ( izauc ar FN+F12 , vai tā saucamo Dashboard,, kur redzams Istat pro panelis ( izskatās,kā manis iepr. liktajos foto).

PC padomi

31. Marts 2012, 15:57

Daniel, atceries, ka "Inactive" ir jāuzskata par "Free", jo nav aizņemta. Tikai pierezervēta nesen lietotu programmu ātrdarbībai. Bet varbūt tas ir kāds konkrētas versijas / atjauninājuma gļuks — vēsturiski ir gadījušies tādi.

PC padomi

31. Marts 2012, 16:16

Dīvaini skan tās jūsu ābola problēmas.
RAM aizdir$#nos neesmu pieredzējis pēdējos n-tos gadus ar Windows. Un man nekur nav vairāk par 4GB.

Tādam makam var RAMu apgreidot? Pats? Vai vispār var?
Man ir priekšstats, ka tie aparāti tiek taisīti kā "extra fool proof" un "hands off, bugger" stilā. iPhone taču nevar pat atvērt, lai resetotu, izņemot bateriju, ne?

PC padomi

31. Marts 2012, 16:55

31 March 2012 17:16:27 Renoir rakstīja:
RAM aizdir$#nos neesmu pieredzējis pēdējos n-tos gadus ar Windows. Un man nekur nav vairāk par 4GB.

Man ir priekšstats, ka tie aparāti tiek taisīti kā "extra fool proof" un "hands off, bugger" stilā. iPhone taču nevar pat atvērt, lai resetotu, izņemot bateriju, ne?

Šeit bija runa par to,ka MAC ir tāda specifika, RAM "piesārņojas" , kas PC nenotiek. MAC notiek RAM pašattīrīšanās, bet man patīk datoru reizēm pārstartēt. Tad negaidod RAM pašattīrīšanos,dators darbojas ātrāk. Ja saka ,ka viņš datoru nerestartē, tad tā ir viņa darīšana :) (interesanti, kā samaina savam MBP baterijas bez datora izslēgšanas :D ) Ar MAC viss ir vislābakajā kārtībā :) Esmu ļoti apmierināts. Pirms tam gan biju "nelabojami pārliecināts" PC lietotājs (tāda kaudzīte datoru no lētā un dārgā gala) :) Uz šo dienu negrasos lietot PC. Manā skatījumā tas ir līdzvērtīgi kā,piemēram, visu laiku būtu braucis ar BMW, bet tagad kādu laiku ir lietots Mercedes-Benz. Tad šinī manā gadījumā vair nekad atpakaļ uz BMW. Bet tas ir mans viedoklis ( vienam māte-otram meita) :). MAC RAM var upgreidot (nomainot RAM), tāpat,kā PC, tikai MAC šīs upgreid iespējas ir plašākas. Par Iphone jau ir pilnīgi cits stāsts :) . Jauna tēma, jaunas aplēses ..... :)

PC padomi

31. Marts 2012, 17:04

31 March 2012 17:16:27 Renoir rakstīja:

Datorus var atskrūvēt, bet viss tiešām salikts iekšā, pat baterija nomaināma tikai visu izjaucot. Atmiņas kartēm būtu jābūt tādām pašām kā PC.

Re, kā šobrīd iskatās mans RAM: Attēls
Apple RAMu aizņem tāpat kā interneta pārlūkprogrammas sakrāj informāciju par vecajām lapām, lai ja nu vēlreiz atver, tās strādātu ātrāk. tas arī viss noslēpums. Ja pārlukprogrammām ļautu, tās tāpat visu cieto disku aizņemtu. Nezinu, vai PC to prot, bet šo neaktīvo informāciju Apple prot saglabāt arī cietajā diskā, tā ka reāli ar mazāku RAM tiek panākts lielāka iespaids, tikai cietais disks vairāk noslogots.

PC padomi

31. Marts 2012, 17:07

Daniel, kā jau tikko rakstīju, manam MacBook arī jau vairs bateriju nevar nomainīt neizjaucot korpusu. Bet iepriekšējam ar pietiekamu roku veiklību gadījās mainīt baterijas iemidzinātā režīmā — izdevās, tas tikai nonāca tajā "dziļajā" iemigšanas stadijā.

PC padomi

31. Marts 2012, 17:38

31 March 2012 18:07:48 Mizx rakstīja:
Bet iepriekšējam ar pietiekamu roku veiklību gadījās mainīt baterijas iemidzinātā režīmā — izdevās, tas tikai nonāca tajā "dziļajā" iemigšanas stadijā.

Kāpēc ne shut down?
+
Neredzu nekādu iemeslu mainīt baterijas. Tev ir divas baterijas?

Telefonam arī vienīgais iemesls baterijas izņemšanai ir uztaisīt super hard resetu, ja viss ir pilnīgā frīzā. Esmu dzirdējis, ka arī iPhone tādos var nonākt.

PC padomi

31. Marts 2012, 17:52

31 March 2012 18:07:48 Mizx rakstīja:
Daniel, kā jau tikko rakstīju, manam MacBook arī jau vairs bateriju nevar nomainīt neizjaucot korpusu. Bet iepriekšējam ar pietiekamu roku veiklību gadījās mainīt baterijas iemidzinātā režīmā — izdevās, tas tikai nonāca tajā "dziļajā" iemigšanas stadijā.

Skaidrs! Es gan domāju,ka Tu lieto to iepr. modeļa MPB, kas Tev bija. Manam ipr. MBP arī varēja bateriju nomainīt ,vāku neatskrūvējot. Manam pašreizējam MPB arī nevar bateriju nomainīt bez skrūvēšanas. Tāda ir Apple politika :)

p.s. vecajam MBP es gan neņēmu nost bateriju ,ja dators ir "sleep" režīmā. Varbūt tā var darīt, bet "berežonnogo bog berežot" :)
Publicēt atbildi