30. Marts 2012, 21:09
30. Marts 2012, 23:56
Dažādas pieredzes. Man draugs Apple portatīvo 6 gadu laikā esot izslēdzis / restartējis tikai dažas reizes, ar kaut kādām šādām tīrīšanām / apkopšanām nenodarbojas. Bet viņš ar to pat video montēja. Nekad nekas nekārās, nebremzēja, sistēma pati sevi sakārtoja (Apple tak nav pat vajadzīgs diska defragmenteris, to sistēma pati fonā "nokārto"). Tiesa, man iepriekšējam gadījās kaut kāda problēma ar log failu audzēšanu lielumā, pusi diska ar tiem aizņēma, jo tos gan sistēma nedzēš. Tiesa, normāli tiem būtu jābūt sīciņiem, bet man daži nez kāpēc bija mērāmi gigabaitos. Datora darbību tas neietekmēja, tikai pēkšņi cietais disks sāka šķist maziņš.30 March 2012 20:24:03 Daniels rakstīja:30 March 2012 19:46:24 Mizx rakstīja:
Nu jau mazliet kā spams, bet vispār Apple forumos iesaka neaiztikt RAMu ar tiem tīrītājiem. Ka viss ir saregulēts normāli un RAMam ir jābūt pilnam, sistēma pati dzēsīs lieko. Jā, Apple specifika, bet kaut vai tāpēc arī programmu izmēri atšķiras — jaunais Fotošops Applam nepilns GB, priekš PC 1,7 GB. RAMa lielāka noslogošana ir Apple jājamzirdziņš kopš senseniem laikiem, senākām versijām bija iespēja uzstādīt programmu, kas virtuāļi dubultoja RAMu, pasīvo daļu pārrakstot uz cieto disku. Bet būtība viena — RAMam ir jābūt "pilnam", par pilnu tas nebūs, sistēma pati attīrīs!
Pārkopēju,lai nebūtu spams nevietā un ne par tēmu!
Par Apple forumos ir tā: cik lietotāju, tik domasKatrs dara kā grib. Es piemēram ar tā saucamo baterijas "trenēšanu" īstajā vārda nozīmē "nokāvu" vienu bateriju
Tāpēc neiesaku veikt kaut kādas tur datora baterijas "kalibrēšanas". Citi atkal to stingri iesaka (pat pats Apple). Kas nu kuram patīk, tā arī rīkojas
Par RAM- es gan tīru RAM, gan ar "restart" vai arī ar programmiski. Man nepatīk, ka dienas beigās atverot programmas, griežas "vēja dzirnaviņas". Pēc RAM iztīrīšanas viss darbojas straujāk. Paskaties pats ( FN+ F12), ko un kad rāda Istat Pro.
p.s. MAC OS Fotošops CS6 patiešām "sver" tikai 755 MB
31. Marts 2012, 07:35
W7 skedulerī ir skripts, kas idlē šad tad fragmentē. Bet cik tas daudz ir vajadzīgs, ja nav kaudze ar sīkiem failiem un HDD nav pilns.
31. Marts 2012, 09:03
Pat pie zināmiem "update" dators automātiski restartējas .gif)
. Pēc RAM attīrīšanas viss atkal darbojas cik ne cik normāli ( cik tas varēja būt ar 2 GB RAM). Uz otra MBP 8.1 , Core I 5, 4 GB RAM (standarts), tur notiek tieši tāpat- vismaz reizi 2-ās dienās vēlams datoru "restartēt". Uz IMAC ar Core i 7 , RAM 16 GB (standartā), RAM "piesārņojas" drusku lēnāk. Bet vienalga,lai varētu normāli izmantot datora resursus, to reizēm vajag restartēt.
31. Marts 2012, 09:13
.gif)
31. Marts 2012, 09:21
31 March 2012 10:13:56 Jazznfunk rakstīja:
Labāk nediskutēt, tas ļoti ātri pārvēršas fleimošanā un vienas vai otras reliģijas zaimošanā
Bet par to pārstartēšanu jocīgi. Tā gan nevajadzētu būt. Vai tad programmu aizverot ciet RAM`s netiek atbrīvots? Vai nu gļuks, vai nu nepareizi uzkodēts softs, vai nu kaut kā neatbilstība.
Esmu MAC jūzeros novērojis fīču turēt vaļā n-tās programmas. Tas gan var iebremzēt sistēmu. Varbūt tāpēc, ka tas launch bar ir auto-hide un tam nepievērš pietiekamu uzmanību.
Tas ir tāpat,kā auto ar adaptīvajām pārnesumkārbām. Pēc ilgstošas lēnas braukšanas,šad tad vajag uzspiest pedālīti "līdz grīdai" ,lai kārba nestrādātu komforta braukšanas režīmā.
31. Marts 2012, 12:01
31 March 2012 08:35:27 Jazznfunk rakstīja:
Tieši tie sīkie faili visvairāk salēnina HDD. Par SSD nezinu.
31. Marts 2012, 12:25
31. Marts 2012, 12:51
31 March 2012 13:25:49 Mizx rakstīja:
Daniel, ko Tu tiem Apple dari, ja tā aizaudzē atmiņu??? Vai arī ko dari, ka tā neatbrīvojas? Man šobrīd vaļā 10 programmas, iet filma, no 4GB aizņemti ir 2,05GB, bet 0,5GB gaida rindā uz dzēšanu no iepriekš darbinātām lietām. Varbūt esi par daudz tās sīkās programmiņas sainstalējis (disk tīrītāji, RAMa tīrītāji), pēc pieredzes tie katrs arī piecūko un nobremzē kopējo padarīšanu... Un es arī datoru restartēju apmēram reizi mēnesī, tagad pēdējais update tika veikts šonedēļ, bet par datora darbības palēnināšanos neko nevaru teikt. Bet nav arī tā, ka to update būtu tik daudz, kaut kā nemanu. Reizi pāris mēnešos un viss. Draugam tas bija vecāks MacBooks, vecāka sistēma, tur vairs daudz atjauninājumu nenāca, tāpēc šis dzīvoja mierīgi neko nerestartējot.
labs jautājums, ko es ar tiem Apple daru
Laikam kaut ko Apple nepieņemamu
Bet ja nopietni ,tos darbinu ar ,piemēram, photshop, final cut, Mac Ms word, MAC MS excel, aperture, u.tml. ,visu laiku aktīvs skype, mail, dropbox,safari,ichat.
. Es pieļauju automātisku Software Update. Pēdējais Update šonedēļ bija ( ja nemaldos) Safari . Vai tad Tu pēc programmas Update nerestartē datoru? Uzinstalējot kaut vai kādu jaunu programmu (app), Tev dators neprasa automātisku "restart" ? Nezinu gan par to ,ka nevajag datoru restartēt,lai atbrīvotu "piesārņoto" RAM. Es restartēju bieži. Reizi mēnesī veicu PRAM un SMC reset. Un man tas patīk

31. Marts 2012, 13:01