Publicēt atbildi

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 16:19

25 July 2011 16:56:51 Ome rakstīja:
Redz kā ir, ka datoram ir īsts eSATA (nevis USB porta atvasinājums), un, piemēram, ārējais cietais disks - tad ārējā cietā diska ātrums ļoti maz atšķirsies no iekšējā cietā diska.

Savukārt visi USB, FireWire krietni atpaliek.

Protams, ja datoram nav iebūvēts eSATA, tad visi risinājumu caur kaut kādu karti vai pāreju - galīgi garām. Ātrums būs kā caur USB (izņemot dažus izņēmumus).

Cik esmu lasījis, tad Apple laikam vispār nav eSATA izvada ? Tikai ir vieta,kur "iespraust" eSATA adapteri.
Savukārt Sony Vaio piedāvā eSATA izejas .

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 16:21

Manam Dell Vostro V13 arī ir eSATA. :)
Pēdējo reizi laboja Ome - 25. Jūlijs 2011, 16:22, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 16:27

25 July 2011 17:21:59 Ome rakstīja:

:super: :)

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 17:33

25 July 2011 17:19:11 Daniels rakstīja:
25 July 2011 16:56:51 Ome rakstīja:
Redz kā ir, ka datoram ir īsts eSATA (nevis USB porta atvasinājums), un, piemēram, ārējais cietais disks - tad ārējā cietā diska ātrums ļoti maz atšķirsies no iekšējā cietā diska.

Savukārt visi USB, FireWire krietni atpaliek.

Protams, ja datoram nav iebūvēts eSATA, tad visi risinājumu caur kaut kādu karti vai pāreju - galīgi garām. Ātrums būs kā caur USB (izņemot dažus izņēmumus).

Cik esmu lasījis, tad Apple laikam vispār nav eSATA izvada ? Tikai ir vieta,kur "iespraust" eSATA adapteri.
Savukārt Sony Vaio piedāvā eSATA izejas .
Ar tiem ātrumiem nav tik viennozīmīgi, pagooglējot atradīsi, ka darbosies ātri tikai, ja saslēdz "pa tiešo" kā 0 disku, vai arī RAIDā. Pārējos risinājumos principā tik pat labi var lietot FireWire800.
Jā, Applam nav un nebūs, kamēr nebūs paredzēta iespēja caur to lietot sistēmas disku, bet tādu iespēju visticamāk veidos tikai tad, kad tiešām būs kādas priekšrocības. Piedevām, FireWire ir viens no Apple kopā (laikam) ar Sony, attiecīgi kā izgudrotājiem šiem gan jau padomā, kā attīstīt / kad pamest to tehnoloģiju. Apple tomēr vienmēr soli priekšā tajā, kad laiks atmest novecojušo — visādas disketes utt.
Mani šobrīd vairāk interesētu tieši viedokļi par tiem konkrētajiem HDD vai kādām pārbaudītām alternatīvām. Izmērs joprojām ir vienaldzīgs, jo neplānoju to īpaši staipīt apkārt.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 18:13

Ja par tiem ātrumiem, tad pagooglēju. Apple nav lielas vajadzības pēc eSata un USB 3 tos tā "piespiedu kārtā" izveidot. Jo Apple jau jaunajos datoros iebūvēta Thunderbolt "sistēma". Full HD filma (pie 20 GB) tiek "pārraidīta" mazāk kā 30 sekundēs. Tā kā šajā gadījumā viss jau vairs ir tikai dzelžos, porti ir darba kārtībā un veikalos.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 19:15

25 July 2011 17:27:45 Daniels rakstīja:
25 July 2011 17:21:59 Ome rakstīja:

:super: :)

aha, esmu sajūsmā par to - viegls (tikai nedaudz virs 1 kilograma), plāns (tik par dažiem mm biezāks par Macbook Air (biju licis blakus). Vienīgais, procesors varētu būs jaudīgāks (bet nu - dēļ knapā proča 4 stundas tur mierīgi), un USB vietu pamaz - tikai 2... :)

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 19:17

Mizx, pārtējā demogoģija - visiem nezkāpēc eSATA patīk, tik tev, ietiepīgak (lasīt kā nozombētam) Apple fanam tas nederot, jo Džobss tā nolēmis - too low cash can be pumped from this stuff (eSATA).

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 20:41

25 July 2011 20:17:10 Ome rakstīja:
Mizx, pārtējā demogoģija - visiem nezkāpēc eSATA patīk, tik tev, ietiepīgak (lasīt kā nozombētam) Apple fanam tas nederot, jo Džobss tā nolēmis - too low cash can be pumped from this stuff (eSATA).
Kur tad es ko sliktu par eSata??? Tas nav nekas nepieejams Applam un iespējams ar max ātrumu. Nopērc un lieto! Tikai lūdzu vienu argumentu, kāpēc lai eSatu ar vai bez USB 3.0 iebūvētu standartā, ja jau ir Thunderbolt? Domāju, ka tā arī ir atbilde visam.

P.S. Informāciju par HDD tā arī neviens nesniedz.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 20:59

Es personīgi nezinu, ko Tev,Mikus, lai iesaka !
Es lietoju divu veidu ārējos HDD.
1. Poin of wiev ražojuma 3,5"
http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=65

2. Samsung ražojuma 2,5" pārnēsāšnai paredzētu HDD. Laikam 250 Gb. USB 2.0 pieslēgums. Abus šos HDD iegādājos ļoti sen (vismaz pirms kādiem 5 gadiem). Neviens vēl nav "nobeidzies" :D Pie zemes tos nemetu, ūdenī neslīcinu un ugunī nededzinu.
Datu glabāšanai, pārrakstīšanai u.tml. pilnīgi viss apmierina.

Ja kāds no šiem "nomirs", tad skatīšos ko jaunāku ar eSATA pieslēgumu :)

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 23:13

kāpēc vienkārši, ja var arī sarežģīti ?

ņem 500 GB LACIE un miers mājās.
Publicēt atbildi