Publicēt atbildi

PC padomi

18. Jūlijs 2011, 13:52

Es ieteiktu arī iemest aci 1a.lv veikalā Akciju sadaļā. Parasti tur laptopus var dabūt zem vidējās tirgus cenas.

PC padomi

18. Jūlijs 2011, 13:55

18 July 2011 14:49:03 Misters X rakstīja:
nebūsim tik kategoriski, AMAK :)

Es te nerunāju par gatavajām štrunta mājas kinozālēm, pie tam, tevis nosauktā konfigurācija jau velk uz kaut cik labu resīveri :)

nu nu... ņemam kaut vai studenta variantu Logitech Z-5500, kas filmām ir vienkārši baiss aparāts par savu cenu. tālāk jau bez 300-400Ls i nemaz nedomāt...

Un es neesmu kategorisks, esmu reālists.

Rič, ko klepo, es, kad pirku sev portatīvos man galvenais bija garantijas ātrums, tā kā zināms, ka bez 2 nedēļām parastos veikalos nav ko gaidīt, tad pirku caur paziņu (jau iemetu viņa piedāvāto lētāko PC pa 200Ls) tā, kā garanta papīrīts nāk arī līdzi (LTC)+ remonts notiek ātri (tik cik atnāk detaļas, jo tagad visi pasūta detaļas uz vietas neko īpaši netura)

Lai gan šis variants liekas tā neko zvērs par 249Ls...
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 18. Jūlijs 2011, 13:58, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

18. Jūlijs 2011, 13:57

Amak, ciešama akustika, kas derīga gan filmām, gan mūzikai, sākas no 1000 LVL.

PC padomi

18. Jūlijs 2011, 13:59

18 July 2011 14:57:54 Misters X rakstīja:
Amak, ciešama akustika, kas derīga gan filmām, gan mūzikai, sākas no 1000 LVL.

nevar būt derīgs gan filmām, gan mūzikai. mūzikai vajag labu 2.0 bet filmām 5.1 ar kārtīgu subi, kas rībina māju. tāpat resīveri, ir,kas domāti mūzikai ir, kas domāti filmām.

PC padomi

18. Jūlijs 2011, 14:06

18 July 2011 14:55:47 Amakatanav rakstīja:
Lai gan šis variants liekas tā neko zvērs par 249Ls...

Man ir mājās viens no šīs sērijas, tikai mazliet vājāks.
Nekāda vaina, izņemot skaņa viņam ir noskopota. Viens tizls skaļrunītis vienā stūrī. Ja grib gultā paskatīties filmas, tad jāklausā ļoti uzmanīgi - skaļums līdz galam un tad vēl ne visu var saklausīt. Ja slikts video fails, tad vispār "čau". Labām filmām vēl pietiek.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 14:35

27 June 2011 00:43:33 zubex rakstīja:
pats dažas nedēļas atpakaļ iepirku un galvenie parametri kuriem es pievērsu uzmanību, lai strādātu ātri un datu pārraide liela. video montējas tagad uz urrā :D

- 7200 rpm

- usb 3.0

p.s nopirku Samsung Story 2TB
Tātad, gan pakonsultējos, gan pagooglēju un rezultātā ir man pāris secinājumi, kurus vēl te ar jūsu palīdzību gribētos mazliet apmuļļāt — plusi un mīnusi dažādiem risinājumiem.

1) USB 3.0 esot muļķības un reklāmas triks. Jo reāli pārējie dzelži neturot līdzi, attiecīgi no tā priekš HDD esot maza jēga, tas der ārējām video kartēm un tādām lietām.

2) Man tomēr ieteica ātrumam un visam citam izvēlēties FireWire, kas kaut teorētiski ir mazliet mazāks, tomēr visa profesionālā aparatūra izmanto un vēl kādu laiku noteikti izmantos šo standartu. USB lielākais mīnuss pret FireWire ir tas, ka dati tiek nosūtīti pa paketēm, ar apstiprinājumu par katras saņemšanu. Reizē sistēma it kā stabilāka, salīdzinājumā ar FireWire, tomēr nepārtraukta datu plūsma ir nepārtraukta datu plūsma ar saviem ieguvumiem, kas dažreiz ir neaizvietojama.

Morāle — uz ārējiem HDD gandrīz vai var tos ātruma parametrus neskatīties, vismaz USB 3.0 esot tam gandrīz bezjēdzīgs. Bet mani vēl var pārliecināt par pretējo. Tagad esmu nonācis līdz izvēlei starp trim modeļiem:
A) WD PASSPORT STUDIO
B) WD PASSPORT ESSENTIAL
C) WD MY BOOK STUDIO

Vai varbūt ir jāapskata vēl kāds variants? Viena būtiska lieta, ka tā kā man ir Apple, es gribēšu lietot Time Machine, attiecīgi nebūtu forši nopirkt disku, kam kaut kādu iemeslu dēļ nav kādas savietojamības ar šo back-up sistēmu.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 15:21

FireWire salīdzinot ar eSata nervozi pīpē stūrītī...

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 15:29

18 July 2011 15:06:57 Renoir rakstīja:
Ja grib gultā paskatīties filmas, tad jāklausā ļoti uzmanīgi - skaļums līdz galam un tad vēl ne visu var saklausīt. Ja slikts video fails, tad vispār "čau". Labām filmām vēl pietiek.

Nedaudz līdzēs VLC, viņam skaņu var uztaisīt skaļāku nekā standartā. Software volume.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 15:42

25 July 2011 16:21:22 Ome rakstīja:
FireWire salīdzinot ar eSata nervozi pīpē stūrītī...
Nu, ja ir kur eSata pieslēgt, tas viens. Manam datoram bez papildu kartes ne. Ja vispārīgāk, tad tas eSata nemaz tai profesionālajai aparatūrai tā nav pieejams. Skaidrs, ka FireWire principā jau ir tehnoloģija ar mazu bārdu, bet ja runājam par "šodien", tad kritika pagaidām vēl nevietā.

Piedevām ir arī mīnusi: "You should realize that in many cases, Firewire 800 is going to deliver the same punch.

eSATA can support transfer rates up to 3 Gbps, but these rates will only be realized from a device that delivers those speeds. Almost all will not.

The only devices that will deliver these speeds are RAIDed, multiple drive solutions.

Single drives, however, don`t approach the speeds that would make eSATA an attractive proposition. In fact, the maximum transfer rates of almost all "fast," off the shelf drives matches that of Firewire 800 pretty conveniently.

Nākamais mīnuss — man eSata nekādi nevar derēt par sistēmas disku, USB / FireWire var. Tā kā lai runātu par eSata kā pilnvērtīgu FireWire aizvietotāju (? ja nu), tad arī vēl laikam jāpaiet.

PC padomi

25. Jūlijs 2011, 15:56

Redz kā ir, ka datoram ir īsts eSATA (nevis USB porta atvasinājums), un, piemēram, ārējais cietais disks - tad ārējā cietā diska ātrums ļoti maz atšķirsies no iekšējā cietā diska.

Savukārt visi USB, FireWire krietni atpaliek.

Protams, ja datoram nav iebūvēts eSATA, tad visi risinājumu caur kaut kādu karti vai pāreju - galīgi garām. Ātrums būs kā caur USB (izņemot dažus izņēmumus).
Publicēt atbildi