Publicēt atbildi

PC padomi

09. Februāris 2011, 18:59

Man tagad ir DELL Latitude E6400, kas jau ir nedaudz vecs modelis. Ir ļoti labs.
Beidzot šiem ir atrisināta bateriju problēma. Iepriekšējiem bija tādas, kas pēc gada bija metamas ārā.

PC padomi

09. Februāris 2011, 19:15

ja uz galda, tad jāņem labākais price/performance :shura:

es stingri ieteiktu skatīties tādu un tur, kur būs max ātra garantijas apkope.. portatīvie tomēr biežāk lūzt un gaidīt 1-2 mēnešus neviens nevēlas.
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 09. Februāris 2011, 19:16, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

09. Februāris 2011, 19:19

09 February 2011 18:41:11 AS rakstīja:
Vēršos vēlreiz pie Jums cienītie MBisti :)

Ja teiksim varētu runāt par plašo portatīvo datoru klāstu, laikam diennakts būtu par īsu, tad nu pēc laba laika apdomāšanās esmu samazinājis potenciālo PC izvēli līdz 2 ražotājiem-

1.Dell-konkrēti kurš būtu labāks Jūsu prāt? Pats pagaidām esmu apstājies uz šo---- http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_n7010_black_ru/5186034/

2. Sony Vaio- cena krietni augstāka nekā Dell modelim, bet vai tehniski un veiktspēja tam ir tik pat ļoti labāka?
http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/sony_vaio_y21se/4151761/

Tāks varēšu tev palīzēt šinī jautājumā.
Par DELL tiek šāds modelis lietots tik ar i5 procesoru (+/-) tas pats kas šis tik mans ir jaudīgāks un ar integrated intel videocard.
Pa šiem pāris mēnešiem nav bijušas nekādas problēmas.
1)Labs ekrāns arī no vairākiem skatu leņkiem ir ok.
2)forši ka it kā no metāla ir tā virsma kas pie klavas (personīgi man patīk)
3)Ērti rakstīt +PILNA KLAVIATŪRA
4)Solīds samērā PC nav Acer, Asus utt lētais mēsls kas katram.
Ieteikums ja ņem DELL ņem ar I5 vai I7 CPU! Par ATi notebookos integrated video VISI notebook kas ir bijuši darbā vai paziņām kam ir bijušas Ati kartes tās tikušas mainītas no 1 līdz 4 reizēm (ap 20notebook). Tāpēc es ņēmtu labāk ar intel gma.
5) Kvalitatīva sborka.
6) Ļoti labs price performance pirms 4mēnešiem vislabākais.
-Nepatīk tas ka battareikai ir 1gads garantija, pašam note 3gadi (HP Acer uut 1gads)!
-Manuprāt neerts barošanas bloka vada attiecība
-Pastulbi ar "FN taustiņiem" enable disable Wifi tas man nepatika...
-Man cena ko es izvēlējos bez windows sanāca ap ~700Ls (pliks notebook)

Par Sony

Šis Sony notebook būs mazjaudīgāks par DELL, lēnāks CPU, RAM, šinas ātrumi utt.
Šo Sony mans uzskats nav vērts ņēmt.
Turklāt LV parasti ir veci Sony modeļi pārdošanā vai ar vairāku mēnešu aizkavēšanos kā USA. Sony ir par 30-40% dārgāks par DELL in LV.
Ak jā Sony ja pirkt ir jēga skatīt no USA vai DE tur ir krietni lētāk.Vēl mīnuss Sony LV ir servisa centri (NAV LV notebooks).
Pats lietoju Sony tik cits modelis (priekš mājām) arī daudziem paziņām ir sony (šos notebook nepērk kā lēto notebook, ja pērk Sony ir svarīgs kvalitāte un izturība un protams brands)
PS. Tiek skatīts ka notebook tiek izmantots uzņēmumā! Un šie notebook netiek skatīti vispār lai spēlētu spēles! Es apskatu no darba viedokļa.
PS.
AK jā iesaku aizbraukt uz Elkor brīvības 204 un iziet apskatīt uz vietas un pačamdīt pc redzēt kādi, lai saprastu vai tev būs ērti un vai patīk tas modelis.
Pēdējo reizi laboja DEALER - 09. Februāris 2011, 19:20, kopā labots 1 reizi.

PC padomi

20. Februāris 2011, 22:30

Esmu ticis pie interesanta verķa - HD Media Playera.
Attēls
Nav ne jausmas ko īsti ar viņu iesākt. Saprotu ka viņš pamatā domāts sasaistei ar TV, bet vai ar PC arī viņu var savienot? Interesē, vai šos aparātus ir iespējams izmantot kā ārējos HDD?

PC padomi

20. Februāris 2011, 23:04

viņš ir ,kā DVD pleieris, tik atskaņo filmas no ārējā(ielikta ieksējā) hdd..

PC padomi

03. Aprīlis 2011, 10:53

Līdz šim esmu bijis "nelabojams" PC lietotājs un piekritējs.
Pēdējos 7 gadus lietoju SONY VAIO markas portatīvos datorus.
Esmu apsvēris domu,ka vajadzētu pāriet uz Apple markas datoriem.
Gribu jautāt speciālistiem un vēlos dzirdēt Apple datoru lietotāju viedokli par Apple plusiem/mīnusiem attiecībā pret PC.
Vai ar Apple var rasties būtiskas izmaiņas/problēmas ,salīdziājumā ar līdz šim lietojamo PC programmatūru?
Ikdienā izmantoju Windows programmas:autocad, photoshop,adobe acrobat professional,office (pats par sevi),daudz darbojos ar power point. Tāpat ļoti svarīgs ir printservera pielietojums kopējā sistēmā.
Pašreiz lietoju Sony Vaio VGN-sz, 13".
Noskatījis esmu Apple Mackbook pro 13".

PC padomi

03. Aprīlis 2011, 11:01

Neskaitot nejēdzīgo cenu āboliem Latvijā, neko tādu precīzu nepateikšu. Zinu tikai daži IT profi atzīst, ka čaiņikiem ir vienalga, ar ko strādāt, un ābols ir ļoti labs.
Ja neesi čaiņiks, tad visdrīzāk ātri uzzināsi pats, kādi trūkumi/nesavietojamība ir MacOS. Es sāktu ar to, ka uzzinātu, vai visām man svarīgākajām programmām ir versijas priekš MacOS.
(un es jau esmu uzzinājis, ka man nav).

PC padomi

03. Aprīlis 2011, 11:04

20 February 2011 22:30:45 MBex rakstīja:
Esmu ticis pie interesanta verķa - HD Media Playera.
Attēls
Nav ne jausmas ko īsti ar viņu iesākt. Saprotu ka viņš pamatā domāts sasaistei ar TV, bet vai ar PC arī viņu var savienot? Interesē, vai šos aparātus ir iespējams izmantot kā ārējos HDD?

tas ir WD Live ?

labs verķis :super:

PC padomi

03. Aprīlis 2011, 12:42

03 April 2011 11:53:17 Daniels rakstīja:
Līdz šim esmu bijis "nelabojams" PC lietotājs un piekritējs.
Pēdējos 7 gadus lietoju SONY VAIO markas portatīvos datorus.
Esmu apsvēris domu,ka vajadzētu pāriet uz Apple markas datoriem.
Gribu jautāt speciālistiem un vēlos dzirdēt Apple datoru lietotāju viedokli par Apple plusiem/mīnusiem attiecībā pret PC.
Vai ar Apple var rasties būtiskas izmaiņas/problēmas ,salīdziājumā ar līdz šim lietojamo PC programmatūru?
Ikdienā izmantoju Windows programmas:autocad, photoshop,adobe acrobat professional,office (pats par sevi),daudz darbojos ar power point. Tāpat ļoti svarīgs ir printservera pielietojums kopējā sistēmā.
Pašreiz lietoju Sony Vaio VGN-sz, 13".
Noskatījis esmu Apple Mackbook pro 13".

tev jāsaprot, ko tu darīsi uz tā portabļa, ja words,filmas,web lūrēšana, tad poo, ņem kas smukāks, tikai pirmā nedēļa būs grūta uz maka, jo tur viss savādāks. pilnīgam čaiņikam maks ir labāks, kā win, jo vieglāk saprotams u.t.t.

Sliktākajā gadijumā nogāzīsi OSX un uzliksi windu uz Maka:shura:

PC padomi

03. Aprīlis 2011, 14:04

Daniel, mūsdienās uz Apple pilnīgi viss ir savietojams, uz pirkstiem skaitāmu programmu nav, bet parasti ir kādi analogi. Pašam Apple mājās ir jau vairāk kā 20 gadus. Visas no uzskaitītajām programmām iet. Vienīgais mīnuss MS programmu ziņā — nav nekādu bonusu pērkot licenzētu versiju jaunam datoram, vienmēr ir pilnā maksimālā cena. Tā kā pašam tas ir arī darba dators un tādos gadījumos labāk lai ir visas licences kārtībā, tad lietoju NeoOffice — bezmaksas versija kā StarOffice. Bet ja gribētos — viss tāpat pieejams pirātisks. Strādā labi, nesūdzos, tik cik tipiskā problēma (arī PC) par tabulu izmēru nobīdēm un mazliet kaitina lēna Excel tabulu ielādēšanās. Principā nopērkot jaunu Apple jau pēc 30 min dators ir pilnā darba kārtībā, jo visas programmas ir virsū. Pats pirmajās dienās uzliku tikai to Offisu un VLC pleijeri, nekas vairāk netrūka. Noteikti ir ietaupījums uz to, ka nevajag nekādus antivīrusus, normāli arī nebūs nekādu apkopju vismaz pāris gadus (OS pietiekami stabila, lai strādātu gadiem nepārinstalēta, dators nebremzēs un gļuku nebūs), jebko uzinstalēt un noinstalēt varēs tiešām jebkurš čaiņiks.

Kopumā Amakatanav taisnība, ja baigi gribēsies, uzliksi Windows emulatoru un strādāsi kā ar Windows. Tad gan dators būs mazliet bremzīgāks un gļukaināks. Par pierašanu — visās funkcijās parasti Apple gājis soli pa priekšu un MS pēc tam špikojuši un taisījuši līdzīgu savu. Kaut vai "logu" princips, ko izdomāja Apple un tirgū palaida jau 1984. gadā, kamēr uz PC pirmais Windows bija stipri vēlāk. Attiecīgi pieradīsi ļoti ātri, ja nu kaut ko uzreiz nesapratīsi, tad atradīsi papildfunkcijas, kas tās aizvieto. Piemēram, es nekad nevaru saprast, kāpēc Windows joprojām ir tāds akmens laikmeta touchpads peles darbībai. Ja tajā laukumiņā var ielikt visas pārvietošanās pa lapu visos virzienos, zoomošanas funkcijas un arī ielikt otra taustiņa piespiešanas iespēju (uz datora maldīgi redzēsi tikai vienu taustiņu, peles tagad ir vispār bez taustiņiem, to skaits jau būs atkarīgs no sensoru programmēšanas). Tā kā nav nekāda stresa, ja vien tiešām nav ikdienā jālieto kaut kādas ārkārtīgi specifiskas programmas. Nu, jā, elektronisko parastu nevarēsi izmantot, bet tā kā LP to vispār caur pakaļu Latvijai uzprogrammējis, tad būsi jau saskāries, ka tiklīdz ir kaut kas neMS, tā tas nedarbojas arī uz PC.
Publicēt atbildi