Publicēt atbildi

Re: Mobilo telefonu tēma

01. Oktobris 2012, 14:43

Misters X rakstīja:ir tik traki ar to WM 8 ? :(

Apzvērēt nevaru, bet neesmu dzirdējis, ka būtu kaut kas labs radīts. Es ar Windows Mobile 6.5 jutos ļoti apdalīts, jo tam bija pieejami pārsvarā tikai arhaiski un nevajadzīgi softi. Tas pats Waze tam bija daudz vecāka versija un to updeitoja daudz retāk kā Androidam un iPhone. WM versijai pat nebija auto rotate. Gāja tikai portretā, kaut gan aparāts ļoti labi atbalsta visa veida rotācijas. Neviens necentās neko tur uzlabot.
Ja paskatās waze.com šodien, tad pie lejuplādēm windows phone pat nav minēts. Ir tikai vecās versijas, kas noteikti arī iet uz WP, bet tādā pašā knapā stilā. Windows ir zaudējis vietu mobilo ierīču tirgū un nespēj to atgūt nekādīgi.
Tā kā No KIA pats būdams milzīgs lūzeris ir sasējies ar vēl vienu citu lūzeri. Sazin, vai tas ir ceļš uz tirgus atgūšanu.

01. Oktobris 2012, 15:33

Kádas jaunas opcija sir HTC Sense ?

tad sanāk, ja ignorējam Iphone 5, tad atliek atkal tikai Samsung un HTC. :ninja:

01. Oktobris 2012, 16:38

Misters X rakstīja:Kádas jaunas opcija sir HTC Sense ?

tad sanāk, ja ignorējam Iphone 5, tad atliek atkal tikai Samsung un HTC. :ninja:

Divas lietas:
1) Labāk nogaidīt, kamēr Samsung sakārto autortiesību jautājumus, citādi tas viss sāk izskatīties pēc milzīga ķīniešu pakaļdarinājuma, tur vēl visādi brīnumi var uzpeldēt, ka nepiegriež tiem aparātiem visu pēc kārtas.
2) HTC baterijas var izmest miskastē — tie jau kļūst par stacionārajiem telefoniem uz vada. Tiesa, man zināmie Samsung arī pēc gada lietošanas ir jālādē biežāk kā reizi diennaktī.

P.S. Par iPhone5 kādu laiku var nesapņot, jo mēs esam valstiņa, kurā izmet tikai to, kas citiem paliek pāri, attiecīgi līdz oficiāliem 5 vēl kāds laiks bus jāgaida.

01. Oktobris 2012, 17:27

Mizx rakstīja:2) HTC baterijas var izmest miskastē — tie jau kļūst par stacionārajiem telefoniem uz vada. Tiesa, man zināmie Samsung arī pēc gada lietošanas ir jālādē biežāk kā reizi diennaktī.

Nevaru piekrist bateriju švakumam. Mans HD2 vēl pēc 2 gadiem turās samērā braši. Jāatzīst, ka ar Androidu sanāk ātrāk bateriju izrīt tukšu kā iepriekš ar Windows. Tomēr nekas slikts tai noticis vēl nav. Manuprāt, pat īpaši īsāka tā palikusi nav. Just nevar. Es jau arī tos devaisus lietoju to tā, ka nevar smagi neēst. Waze, iGo, torrenti, endomondo, citreiz video, bieži foto, auto sync ar google, u.c. Ja pirmos četrus neaiztiek, tad One X arī man iet gandrīz trīs dienas. Ja vēl atslēdz auto sync, tad vēl varētu šo to iegūt, bet es jau to aparātu nepirku, lai lietotu kā Just 5.

Cilvēki, kuriem ir iPhone mūsu birojā, tomēr dažādi atsaucas par bateriju ilgumu. Ar garu bateriju lielās tikai tie, kas to aparātu vienkārši tur uz galda vai kabatā. Un tas arī ir līdzīgi ar Samsunga 3. galaktiku.
Kas dara visu ko, neko dižoties nevar - viena vai divas dienas max.

01. Oktobris 2012, 17:33

Misters X rakstīja:Kádas jaunas opcija sir HTC Sense ?

Par sense laikam nevarēšu neko daudz pateikt, jo nezinu, ko tu zini. Laikam jādod kādreiz pašam skatīties.

iPhone tu vienmēr vari nopirkt Vācijā kādu unlocked par kādiem 600-800ls, ja vēlies. Pieļauju, ka tas ir iespējams, ja nu vienīgi tur tādi paši nozombēti āksti ir pilns kā ASV un par tiem aparātiem kaujas. Domāju, ka savu veselību tu tomēr vērtē augstāk par iPhone 5. :D

01. Oktobris 2012, 19:41

WM8.5 ir domāti emm... binam.... :pn:

01. Oktobris 2012, 21:31

Renoir rakstīja:
Mizx rakstīja:2) HTC baterijas var izmest miskastē — tie jau kļūst par stacionārajiem telefoniem uz vada. Tiesa, man zināmie Samsung arī pēc gada lietošanas ir jālādē biežāk kā reizi diennaktī.

Nevaru piekrist bateriju švakumam. Mans HD2 vēl pēc 2 gadiem turās samērā braši. Jāatzīst, ka ar Androidu sanāk ātrāk bateriju izrīt tukšu kā iepriekš ar Windows. Tomēr nekas slikts tai noticis vēl nav. Manuprāt, pat īpaši īsāka tā palikusi nav. Just nevar. Es jau arī tos devaisus lietoju to tā, ka nevar smagi neēst. Waze, iGo, torrenti, endomondo, citreiz video, bieži foto, auto sync ar google, u.c. Ja pirmos četrus neaiztiek, tad One X arī man iet gandrīz trīs dienas. Ja vēl atslēdz auto sync, tad vēl varētu šo to iegūt, bet es jau to aparātu nepirku, lai lietotu kā Just 5.

Cilvēki, kuriem ir iPhone mūsu birojā, tomēr dažādi atsaucas par bateriju ilgumu. Ar garu bateriju lielās tikai tie, kas to aparātu vienkārši tur uz galda vai kabatā. Un tas arī ir līdzīgi ar Samsunga 3. galaktiku.
Kas dara visu ko, neko dižoties nevar - viena vai divas dienas max.

Lietojot auto jau to parasti uzsprauž uz vada, lai gan varbūt, ja braukātu īsos gabalus... — es tikai ārpus Rīgas lietoju "autoprogrammas". Pārējais jau ir plika statistika, atverot telefonu vismaz āboliem melns uz balta viss uzskaitīts, piemēram, man vairāk kā gadu vecam šobrīd baterijas atlikums 60%; Standby 3 dienas, 1 stunda; Usage 2 stundas, 49 minūtes (tajā ietilpst viss Tevis minētais, lai gan diez vai e-pastu sinhronizācija būtu tā rijīgākā, mazs datu apjoms). Ā, viena no manis aktīvi lietotām funkcijām ir lukturītis, kas noteikti bateriju nesaudzē (laikam vazājos pa tumšiem nostūriem). Tā ka intereses pēc var papētīt, kas Taviem kolēģiem šajā statistikā, protams, ja pētījuma sākumā baterija ir pielādēta pilna un pa vidu neveic lādēšanu.

02. Oktobris 2012, 08:20

Zigmārs laikam ir nopietnas izvēles priekšā :) Jauna telefona iegāde nav tik elementāra, kā " nopirkt Mercedes-Benz" :D
Par telefonu markām un modeļiem var diskutēt bezjēdzīgi daudz. Katram savi plusi un mīnusi. "Vienam patīk māte, otram meita '':)
Ar "Android" OS aprīkotie telefoni ir labi. Esmu lietojis HTC un Samsung. Jāsaka godīgi- HTC ir "kārtīgs no plastmasas izgatavots riekstu skaldāmais ķieģelis" :) Baterija salīdzinoši HTC tur vismazāk. Samsung šoreiz "uzvar" dizaina ziņā, gan arī baterijas "dzīvotspējā". Par dizainu arī katram būs savs viedoklis. Ja Zigmārs pilnīgi noliedz iPhone izvērtēšanu, tad laikam tas būs tikai stereotips. Es arī ilgi neatzinu iPhone kā tādu, līdz brīdim, kamēr sāku to lietot. Gari nerakstīšu, bet iPhone tomēr ir "galvas tiesu" augstāks par Android un Windows OS operētājsistēmu telefoniem.
Androidam ir iespēja bez maksas iegādāties bezgala daudz bezjēdzīgu programmu. Vai šo "drazu" ikdienā lietojam? Varbūt "tīņiem" tas ir vajadzīgs, bet pieaugušam cilvēkam telefons ir vajadzīgs,lai no tā primāri varētu piezvanīt un saņemt zvanus :) Un vēlams, lai telefons nebūtu vairākas reizes dienā "jārestartē" ,lai tas darbotos vispār. Viss pārējais ir pakārtoti. Ar Andriod OS var spēlēties, ka "maz neliekas" :) Vai tas ir vajadzīgs? iOS arī ir daudz APPS ,ko var instalēt bez maksas un pirkt par ļoti saprātīgu maksu ( 1-2 USD). Palasot forumos, daudz iPhone lietotāji "brēc" par to, ka pēc jaunās iOS atjaunināšanas, baterija vairs netur tik ilgi, cik tas bija iepr. Tas tā var būt, ja vienlaicīgi grib lietot visu uz telefona uzinstalēto "drazu". Pats nesūdzos. Baterija tur labi. 2-3 dienas. Protams viss atkarīgs no telefona lietošanas. Bateriju var "nosēdināt" pat dienas laikā :) Bet pats patīkamākais, ko var gūt no iPhone lietošanas, ir visu Apple ierīču sinhronizācija: telefons-dators-iPad...... nekad netiks palaists garām neviens e-pasts, SMS, MMS, Note, kalendāra ieraksts ,utt. Varētu pat teikt, ka ideāli strādā iCloud + iPhoto automātiski sinhronizēs visas fotogrāfijas ar citām "sapārotām" ierīcēm. Ļoti ērta attālināta piekļūšana datiem. Telefona maiņas gadījumā pat nepazudīs neviens "komats" Apple "backup" sistēma darbojas nevainojami. :) Diemžēl par komfortu ir jāmaksā!
Ja telefonus salīdzina ar auto markām, tad mans personīgs vērtējums būs sekojošs:
1. iPhone= Mercedes-Benz, BMW, AUDI
2. Telefoni ar Android OS = Opel, Renault
3. Telefoni ar Windows OS = KIA ... SsangYong .. :)

02. Oktobris 2012, 09:20

Dainis, protams, krāšņi ir uzrakstījis.
Misters X nav atklājis, kāpēc divus gadus vecs Desire HD ir sācis viņu besīt. Mans 2 gadus vecais HD2 ir vēl ļoti lietojams, un tas tiek lietots ar NexusHD2 Android ROMu. Nekāds besis nav nācis. Biju ļoti priecīgs, ka saņēmos uz tā uzlikt Android 4.0.4. Kas iedeva jaunu dzīvi šim ilgdzīvotājam.

Par Apple aparātiem Dainis pats labi pateica, ka laba ir visu Apple ierīču sinhronizēšana. Viņi jau grib, lai cilvēki sapērk pēc iespējas vairāk to viņu labo, bet nesamērīgi dārgo produktu. Ar tādu vienu daiktu īpašumā cilvēks jūtas nepilnīgs :) Un tad vajag apple tv un ko tur vēl ne.
Beigās skaties, esi iekļuvis tādā kā sektā, kurai tu visu laiku pārmaksā un sāc vēl sludināt viņu taisnību citiem un noliegt citas "reliģijas". Tas laikam ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc man apple nepatīk.
Es vienmēr ar piesardzību izturos pret lietām, kas pasaulē izraisa masu psihozi, piemēram, reliģija un iphone :)
Iesaku to darīt arī citiem.

Runājot par programmām, apple taču arī ir vesels lērums visādu appu. Tikai, cik saprotu, tur vairāk ir pa maksu, jo visa apple filozofija ir naudas kāšana jebkurā iespējamā veidā. Dzirdēju, ka, lai kļūtu par apple app developeri, ir jāmaksā gada maksa, lai tiktu klāt īpašai interneta videi, kurā tu vari kaut ko uztaisīt. Maksa esot diezgan jūtama. Man tas šķiet absurdi.

02. Oktobris 2012, 09:49

Uff, nu gan diskusija :mhihi:

Desire HD man besī ar savu ārkārtīgi slikto zonu, reizēm pat Rīgas centrā, izņemot no kabatas, paiet kādas 30 sek, pirms izdodās noķert zonu un tas nu nav gluži jauki un ērti, kad vajag zvanīt. Variants ir stiept uz LMT remontā, laikam kaut kas tur nav īsti ar dzelžiem?

no OS viedokļā viss ir labi, pirmais OS, kas bija pēc iegādes reizēm restartējās bezjēgā, bet kopš nakamā Update viss strādāja stabili, arī baterija tur vidēji 2 dienas, lai gan visi APPi un Sync funkcijas ir vislaik ieslēgtas.

Tā kā man drīz beidzas līgums ar LMT, sāku skatīties apkārt pamazām.
Publicēt atbildi