Publicēt atbildi

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 16:52

a jēga no telefona, kuru jāuzmana kā portatīvo datoru?

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 17:07

11 January 2011 16:52:26 Amakatanav rakstīja:
a jēga no telefona, kuru jāuzmana kā portatīvo datoru?

Jedem Das Seine.
Visam ir trūkumi un plusi.
Visas izvēles ir plus/mīnus nevis melns vai balts.
gribi ērti lasīt e-pastus un to pielikumus jebkurā vietā valstī, tad tev ir telefons, kas jāuzmana kā laptops. Ja gribi tikai zvanīt ar telefonu, ko var arī mētāt apkārt un taisīt vaļā pudeles, tad ir kāds cits modelis. Tā ir kapitālisma priekšrocība - konkurence un dažādo prasību apmierināšana.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 17:18

Tas jau skan labāk, jo pirmas tavs apgalvojums, ka labs sākas no 300Ls ir aplams:)

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 17:38

11 January 2011 17:18:40 Amakatanav rakstīja:
Tas jau skan labāk, jo pirmas tavs apgalvojums, ka labs sākas no 300Ls ir aplams:)

Kāpēc tad aplams? Tas, ka lētu telefonu kāds grib savu subjektīvi-objektīvu iemeslu dēļ, lēto par labu nepadara. Lētais vienkārši kādam ir derīgs kaut vai tāpēc, ka ir lēts. Te nekā nosodāma nav. Derīgs nenozīmē labs.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 17:40

Renoir, nebrien semantikā- Makanaffam sāks buksēt RAMs :P
Pēdējo reizi laboja ZV - 11. Janvāris 2011, 17:41, kopā labots 1 reizi.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 18:04

11 January 2011 17:40:38 Misters X rakstīja:
Renoir, nebrien semantikā- Makanaffam sāks buksēt RAMs :P

Viņš jau divreiz ir veicis Restart... :D

PS Jā, jā, zinu, spams.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 18:09

11 January 2011 17:38:28 Renoir rakstīja:
11 January 2011 17:18:40 Amakatanav rakstīja:

Kāpēc tad aplams? Tas, ka lētu telefonu kāds grib savu subjektīvi-objektīvu iemeslu dēļ, lēto par labu nepadara. Lētais vienkārši kādam ir derīgs kaut vai tāpēc, ka ir lēts. Te nekā nosodāma nav. Derīgs nenozīmē labs.

Tāpēc, ka piemēram pašizmaksa tam pašam iphone 4g ir kādi 200Ls, ņemot vērā visu ražošanu,patentus,izstrādi u.t.t. a pērk pa 600Ls, ja pārdotu pa 200, neviens nepirktu, jo lēts nevar būt labs. tas pats ar citām precēm, kautvai kad ienāk jauns telefons tirgū, pusgada laikā cena nokrīt par 20-30% no sākotnējās cenas, tad tie, kas tika pārdoti ar 30% lielāku uzcenojumu ir labāki, kā tie, kas pārdoti vēlāk bez tā uzcenojuma?

Prece maksā tik, par cik kāds ir gatavs pirkt, nevis tik ,cik viņa reāli maksā. dažreiz pārdod arī zem pašizmaksas, jo vajag naudu jaunam produktam,atbrīvot noliktavas, uzdzīt apgrozijumu,citus rādītājus u.t.t.

Dārgi nopirkt nav māksla.

P.s. lētie telefoni vizuāli,uz tausti un salikšanas kvalitāti neatko nav sliktāki par dārgajiem, jo cenu veido tyehnoloģijas, kas iekšā. Protams pērkot ķinas mēslu, būs viss slikti, bet normālu, viss būs o.k. ar 300Ls tu samaksā nevis par izskatu (dārgāk izmaksā uzražot,izdizainēt izsaktīgu smartfonu, kā parastu nokiju pa 50Ls), jo smārtā jāieliek 100 un 1 detaļa, kamēr lētucim, plate,bača un pārējais brīvs.

+ ir nosakāms viduspunkts, kur kval/cena ejot uz vienu vai otru pusi nav lineāra. t.i. 2x dārgāk nav 2x kvalitatīvāk, bet 1.2x kvalitatīvāk, kā arī 2x lētāk, nav 2x sliktāka kvalitāte, bet 4x sliktāka.

Labs nenozīmē dārgs.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 18:28

Tīri empīriska pieredze man ir radījusi secinājumu, ka lētie telefoni tomēr atšķiras no dārgākiem ne tikai ar funkcijām. Varbūt esmu vērīgāks, pieredzējušāks vai vienkārši - piekasīgāks? Jo vairāk es zinu, jo lielākas man prasības.

Noteikti svarīgs ir pircēju slaukšanas princips, jeb - kamēr kāds maksās augstu cenu, tikmēr par augstu cenu tirgos. Arī tam ir būtiska vieta mūsu sabiedrībā.
Man nav vajadzības maksāt ap 800 lati par iPhone 4G. Kādam citam tāda vajadzība ir. Tas kāds cits man var likties dumjš, ja es nezinātu, ka par tādu cenu viņš pērk vēl kaut ko citu, bez kā es varu iztikt. Tas cits var būt sajūta, ka piederi pie kādas krutas cilvēku grupas vai kas tamlīdzīgs, ko daži var uzskatīt par ļoti svarīgu lietu.
Tāpat kā mēs šeit braucam ar veciem meršiem, nevis ar jaunākiem japāņu aparātiem, kuri varbūt no mums prasītu mazākus ieguldījumus. Tā ir izvēle, kuras pamatā nav tikai pliks materiāls aprēķins.
Pēdējo reizi laboja Renoir - 11. Janvāris 2011, 18:29, kopā labots 1 reizi.

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 18:32

11 January 2011 18:09:21 Amakatanav rakstīja:

Tāpēc, ka piemēram pašizmaksa tam pašam iphone 4g ir kādi 200Ls, ņemot vērā visu ražošanu,patentus,izstrādi u.t.t. a pērk pa 600Ls, ja pārdotu pa 200, neviens nepirktu, jo lēts nevar būt labs.

Nepieklājīgs jautājums: ja tu tik daudz un tik labi visu zini, kāpēc neesi ļoti bagāts? :cool:

Mobilo telefonu tēma

11. Janvāris 2011, 18:35

Atceramies Rolls-Royce dibinātāja teikto: Cenu aizmirst, kvalitāti — nekad...
Publicēt atbildi