Publicēt atbildi

Re: IAA auto izstāde Frankfurtē - Mercedes Welt

28. Septembris 2015, 11:50

Foto ir līdzīgi gan. Uz vietas man jauna C Coupe vairāk atgādināja dažus Porsche modeļus, no BMW tur tikai ļoti nedaudz. Bet tas redzot auto dzīvē. Salonā atkal ir kosmoss un pilnīgs :love: jauno MB (arī C klases) saloni paliek ļoti izsmalcināti.

28. Septembris 2015, 16:25

Man vizuālais jaunais eksterjers nu ļoti nepatīk... Piedodiet par atklātību, bet no aizmugures jaunie mersedesi atgādina korejas pakaļdarinājumus... Tagad no aizmugures jaunos auto var atpazīt tīri pēc markas logo, visi tik līdzīgi, ka vemt gribas... Vispār eiropā paskatoties to jauno auto ir tik daudz, ka ieraugot kko klasisku 15-20 gadus vecu, tu saproti kur ir īstās dizaina vērtības... Agrāk auto tik ļoti nelīdzinājās cita citam...

Re: IAA Frankfurte 2013 - iespaidi

28. Septembris 2015, 19:39

Misters X rakstīja:Jaunais S Class Cabriolet.....A217. Konkrēts luksusa un super komforta apvienojums. Visas līnijas, viss auto kopskats, pat visas mazākās salona detaļas izskatās pārdomātas un ļoti dārgas :) Auto uztaisīts perfekti un jau šīs izstādes laikā vadošie Vācijas auto eksperti šo auto novērtējuši kā nākotnes klasiku.

Attēls

Attēls

Par nākotnes klasiku loģiski. Pasaulē vēl nav bijis lielizmēra (kaut vai vidēji smalks) kabriolets, kas nebūtu kļuvis par klasiku. Skaisti, protams!

28. Septembris 2015, 19:55

C-klases kupeja. Ar BMW gan tur maz līdzīga, BMW vēl dzīvo dizaina pagājušajā gadsimtā, MB iekāpuši Paupes kritizētajā jaunajā. Jā, protams, tās jaunās dizaina līnijas visiem modeļiem kopumā pirmajā brīdī grūti pieņemt. Lai teiktu, ka atgādina korejiešus, tas būtu par traku. Jā, tajā galā arī ir trakāks eksperimentāls dizains, piemēram:
Attēls
Bet tie tādi atsevišķi eksperimenti, kas nav pierādījuši sevi ilgtermiņā konkrētai auto markai. Domāju, ka tā kā 70-tos gados ieviestais dizains palika MB firmas zīme uz vismaz 20-25 gadiem, tā tagad ir mēģinājums to pašu atkārtot šajā gadsimtā. Atceros Rīga Retro 2006. gadā pasākumu, auto izvietoti Doma laukumā un pie W107 pienākusi ģimene apsprieda, ka ko tad tas tur darot, ka tas ir pārāk jauns. Kad uzzināja, ka konkrētais eksemplārs ir 1971. gada, viņu acis iepletās un tāpat līdz galam nenoticējuši gāja projām runādami, ka tā nevarot būt. Ja iesāktais dizaina virziens izturēs un citi ražotāji arī sāks veidot līdzīgas līnijas, tad tas būs izdevies. Savukārt piekasīšanās lukturu formām un tādām lietām man šķiet mūsdienās visai muļķīgi. Viens tas, ka senāk, piemēram, visiem auto lukturi bija pilnīgi apaļi apļi. Cits — gan jau mūsdienās arī lukturu ražotāju tehnoloģiskās prasības mazliet ierobežo to dizaina iespējas. Diodes ir daudz mainījušas, bet tāpat vizuālajiem risinājumiem parasti jāpakļaujas saprātīgu izmaksu tehnoloģiskajām iespējām, ko unikālu var meklēt luksus klasē, sporta automašīnās.
Jau iepriekšējā C-klases kupeja bija domāta diviem braucējiem un sunim. Es nezinu, kāpēc to sauca par 5-vietīgu auto. W107 kupeja tika pozicionēta kā 2+2, tajā C-klasē vietas bija mazāk, bet varēja tāpat saukt 2+2, kas attiecīgi piedotu savu sportiskuma imidžu, ka braukt var četratā, bet vispār jau auto vislabāk izbaudāms divatā. Par šo nezinu, ja vietas maz, tad gan jau taisnība ir, bet tad ražotājs varētu parūpēties par MB lietotāju komfortu un nestāstīt, ka tur aizmugurē ir paredzēts braukāt 3 pasažieriem.

29. Septembris 2015, 01:59

Attēls

Attēls

29. Septembris 2015, 08:09

Paupe, manā skatījumā starp šiem abiem auto nav nekādas līdzības, piedevām, tas Korejā ražotais tagad ir amerikāņu dizains. MB ir ļoti izteikts reljefs, visas tās līnijas pa sāniem, kontūras, liekumi un šķietamās deformācijas. Kamēr otrs ir parasts, gluds "burbulis" bez kādām liekām līnijām, kādi dominējuši pēdējos 20-mit gados. Vienīgais kopīgais — hečbeka virsbūves līnijas.

29. Septembris 2015, 08:35

Negribu jau neko sliktu teikt, bet attīecībā uz Ķīnisko izskatu, tad daudzu jauno MB aizmugure un aizmugurējie lukturi ir īstā Chaitauna. :hvz: Bet tas laikam gaumes jautājums! :P

29. Septembris 2015, 10:55

Mizx, tu saki ka bmw ir vecais dizains, kamēr MB ir jaunais mani kritizētais.. Argumentē! Bmw x6 un MB gle coupe! Totāls copy paste! Es tev vēl šo to pameklēšu. Attiecībā uz foto.. Protams ir detaļas kas atšķirās, bet pa gabalu viņus nav tik viegli atšķirt, dizaina koncepcija ir viena un tā pati...

29. Septembris 2015, 13:36

Paupe rakstīja:Attiecībā uz foto.. Protams ir detaļas kas atšķirās, bet pa gabalu viņus nav tik viegli atšķirt, dizaina koncepcija ir viena un tā pati...

Tieši dizaina koncepcijas šīm a/m ir dažādas.

Tas, kas padara fotogrāfijās līdzīgus:
1) tie abi ir hečbeki ar 5 durvīm;
2) līdzīgi skatupunkti;

29. Septembris 2015, 19:45

Ko var ņemties un slavināt tos vecos lūžņus? Jauni auto, mūsdienu tendences e.t.c un e.t.c te viens vispār salīdzināja Zapiņu ar Volgu kas ir divas dažādas pasaules.

Man patīk jauni auto jaunas tehnoloģijas, neesmu nekāds pensis...
Publicēt atbildi