Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 57 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: E 320 Coupe C124
AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 19:59 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Sveiks, mans mazais draugs :P

Turpinājumā pastāstīšu nedaudz par savu patreizējo Mercedes kupeju, forumā zināmu arī kā „Zaļie RIMI ratiņi”

Attēls

Pirmos gadus tas pavadījis Šveicē, kādas hoteļu ķēdes īpašnieka 4ais auto. Pirkts Šveicē, ekspluatēts un remontēts turpat – parasti tas nozīmē, ka auto ir labi kopts un nebūs žēlota nauda oriģinālām rezerves daļām.
Neticami, bet ejot pirmo šejienes apkopi Domeniksā, Daimler AG sistēmā bija atrodams, kas un kad šim auto ir ticis darīts. Tas it kā nav nekas īpašs, bet tomēr patīkami.

Kad ierados pēc šī auto, tahometrs rādīja 121 Tkm noskrējienu – tam gan īsti neticēju, jo noteikti šis auto pirms pārdošanas bija saskumis taksis ar taukainas aitādas krēsliem, turku paklājiem salonā un aso kebabu mērci bagāžniekā....... taču noskrējiena faktors nebija ļoti svarīgs, jo, kā jau visi zinām, tad, meklējot vecus Mersedesus, domājoši ļaudis nepērk vien tahometra rādījumu (jeb auto noskrējienu), bet gan auto tehnisko stāvokli kā tādu.

Auto ieraudzīju šādā paskatā
Attēls
un no sākuma aizdomājos, vai šāda Mersedesa krāsa man vispār patīk, jo visi mani iepriekšējie MB bija sudraba krāsā. Sudrabs - slinkiem cilvēkiem ļoti vēlama auto krāsa- jāmazgā reizi gadā :)

Tomēr, redzot to, ka šī ir toņmaiņas krāsa (saulē zilgans, apmācies laiks- melns, normāli- tumši zaļš, domas pamazām mainījās, jo kam gan nav melna vai sudraba C124 kupeja ?

Šī krāsa savulaik nebija standarta komplektācija un šādu krāsojumu W124 modeļiem varēja dabūt tikai salīdzinoši īsu laiku. Kopā ar Almadinrot un Azuritblau, Turmalin Green skaitījās no sevišķajām virsbūves krāsām.

Jo ilgāk es uz viņu skatījos, jo vairāk man iepatikās šis tomēr interesantais tonis, kur no parastās zaļās krāsas nav ne vēsts.Un, ticiet man - es tiešām ilgi skatījos un pētīju savu ere...atvainojos, reakciju uz šādas krāsas C124.

Lielu lomu kopainā nospēlēja arī gaišās ādas salons pēc toreiz jaunā salona apdares parauga. Salons radīja pat tīrības un sterilitātes sajūtu.

Attēls

Bija redzams arī beidzot mani apmierinošs aprīkojums.Kā jau vecs, purpinošs un .......opis, vēlējos sev pēc iespējas vairāk dažādu pogu un opciju, lai man mazāk jāpiepūlē savs alus vēders.

Attēls

Tātad, aprīkojums, uz ko skopais Šveices pilsonis tomēr nenoskopojās

-5 pakāpju aut. kārba: pārslēgšanās tik maiga kā ar pirkstu braukāt saulē izkusušā Milkas šokolādē)
-kruīza kontrole: tagad var „babelēt” ar pasažieriem, žestikulējot arī ar kājām,
-lampu augstuma korektors: ļoti ļoti svarīga opcija, 1000 EUR vērta
-kondicionieris: nepilošs un strādājošs, braucot salst pirksti, jāved līdzi ziemas cimdi
-el. lūka, regulāri var ķert vēju
-apsildāmie, el. regulējami spoguļi,
-mazā ādas stūre, jauna domubiedru grupa draudzīgajos -nē trolejbusu stūrēm!
-visi 4 el. logi : perfekta extra, kas ir must have kupejām
-sēdekļu apsilde 2 režīmos: rieksti svīst ne pa jokam;
-riekstkoka apdare salonā: sajūtas kā lazdu mežā;
-gaišais ādas salons pēc toreiz jaunā apdares stila ( saulē tomēr uzsilst mazāk kā melnā āda, tātad ciskas un rieksti vēl veseli),
-abi priekšējie el. regulējami krēsli un el. galvas balsti
-el. aizmugures galvas balsti
-el. aizskars aizmugures logam:
-papildus logu nolaišanas pogas aizmugurē sēdošajiem
-Mercedes Infrasarkanā atslēga durvīm un bagāžniekam, nav atslēgu caurumu
-oriģinālie gaišie Mercedes Benz auduma paklājiņi
-pret izbuksēšanas sistēma ASR: arī pēc 4 gadiem joprojām domāju, kas tas vispār ir par brīnumu
-17 collu AMG vasaras lietie diski: bez tiem diskiem jūtos augumā kā Semīrs no Kobras 11
-R15 8 lohu Mercedes „Pelmeņi” kā ziemas diski

Attēls

No trūkumiem pie auto stāvokļa bija jāmin mazas netīkamas buktītes 3 vietās aizmugurē. Izrādījās, ka 1. braucējs bija ap 140 Kg dzīvsvarā un ar bifeļa izmēru cienīgu kaklu, parkojoties viņam esot pietrūcis parkošanās sensoru.... tomēr pārējais auto stāvoklis liecināja par to, ka tehniski tam viss ir ļoti labi. Ir utopija un sevis mānīšana, gaidīt no 13 gadīgas automašīnas stāvokli kā tikko no rūpnīcas...vai kā tikko no Vācijas ? :P
Attēls

Latvijā auto uzreiz tika darīti darbi, kas būtu jādara visiem auto, kurus tikko nopērkam - samainīti visi atrodamie filtri, eļļas, bremžu šķidrumi un citi ikdienišķi sīkumi. Nomainīts dzesēšana šķidrums, izskalots radiators, pārbaudīta kondicioniera darbība, uzpildīts freons utt.

Remontos arī ir nācies ieguldīt līdzekļus, 13 gadīgam auto tas ir pašsaprotams – 4 gadu laikā nomainīts ūdenssūknis, uzpildīts kondišs, mainītas spuldzes lampās un arī pat krāsots tika. Diemžēl. Jo Latvijas braucēju liela daļa parkingā nejēdz attaisīt durvis saviem auto. Vajag plaši un ar visu spēku. Un, ja kāds redz skādes taisīšanu un piedāvā uzrakstīt saskaņoto- seko lielas acis un spārnotas frāzes - jums taču tikai izlikās vai ja ņičevo ņipoņimaju.

Protams, visas švīkas un buktītes izvilktas, optika sakārtota un tiek regulāri uzmanīta

Attēls
Piekarē ieguldīts salīdzinoši maz, nomainīti aizmugures amartizatori, stūres pirksti, pāris bukses un veikta savirze pāris reizes. Nav arī bijusi vajadzība, piekari skatos un pārbaudu diezgan regulāri. Latvijas Ceļš ir neparedzams apstāklis.
Attēls

Lielākais remonts – izrādījās M104 motora standarta kaite- motora galvas blīve, kura nedaudz, bet tomēr suloja. Pēc izpētes servisos nāca slēdziens, ka "šis ir sīkums un citi vispār ar tādu niecīgu noplūdi neuztraucoties un tik braucot tālāk".

Attēls

Šāda noplūde man tomēr nepatika un liku mainīt, pie reizes nomainot arī visas vārstu gumijas, vārstu vāku blīves un visu citu, kas piederās pie šādiem remontiem. Ieguvums bija jūtams, motors darbojās klusi un stabili, vidējais patēriņš vasarā, mērenā laikā samazinājās uz 11L vidēji pat īpaši nesēņojot.

No cita veida problēmām pasargāts nav neviens, 2 reizes pēc maziem kontaktiem ir nācies ņemt nost un labot ieplaisājušās bampera/pampera plastmasas daļas, jo ne visi Latvijas autovadītāji ievēro distanci. Kāpēc gan ievērot, ja tiesības iegūstamas par LVL 250 un 2 mēnešu laikā pat bez aploksnēm ?

Papildus uzlabojumi :

-Avantgarde formas reste no Vācijas ar 5 spraišļiem
-Kaut ko pagarinoši AMG diski, sākumā standarta 225/45, vēlāk ar plauktiņu 245/40
-US Style pagriezienu rādītāji ar gabarītgaismu funkciju- eleganti un pat nedaudz atsvaidzina kopējo izskatu.
Attēls

Rezumē: perfekts un attiecīgā (koptā) izskatā joprojām diezgan izskatīgs auto vasarai un siltajam laika periodam. Kopā ar 4x el. logiem un lūku tas rada neatkārtojamo braukšanas baudu, citi kupeju braucēji mani sapratīs. Jaudas pietiek mēnešiem 4, pēc tam nāk Pieraduma kungs. Detaļu pieejamība un uzbūves/remontu vienkāršums vēļ ļauj apskatīt šo auto kā attaisnojamu izmaksu objektu. Bagāžnieka ietilpība arī patīkami pārsteidz, pat grills ir vests. Par degvielas patēriņi runāt ir lieki, 2 tonnas, 220 PS un ražošanas gads laikos, kur benzīns maksāja vienā cenā ar minerālūdeni - vai vēl ir kādi jautājumi ?

Attēls

Pēdējo reizi laboja ZV - 19. Marts 2011, 14:53, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 20:06 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Novembris 2007, 22:43
Atbildes: 5184
Atrašanās vietas: ba-na-na-land
Mašīna: NO-KIA

ar trešo piegājienu ieliki..

Nu smuks, smuks auto :super:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 20:28 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

ačiū :super:

cenšamies :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 22:27 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Februāris 2008, 20:53
Atbildes: 480
Atrašanās vietas: LV
Mašīna: Das Auto
:super:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 22:28 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Oktobris 2007, 18:08
Atbildes: 1252
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: Audīsimts
Es arī neticētu tahometra rādījumam 121 kkm, bet tas ta humoram! :)

:super: Kopts uz goda, cieņā. Mazā balta skaudība ir pie manis :) Galvenais, nebrauc ziemā un nepārdod! Noīrē citu auto, pavizinies, un secini, ka šis ir labāks! :)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 22:48 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2010, 16:54
Atbildes: 1912
Atrašanās vietas: Liepāja
Mašīna: W126 SEL & Mazo Zaļo
AttēlsZigi, kad vedīšu savus mazbērnus uz Luxury of Mercede-Benz Coupes 2040, izvizināsi sīčus ?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 22. Februāris 2011, 23:54 
Grīnšnābels
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Februāris 2011, 19:58
Atbildes: 30
Mašīna: 300CE AMG
Cepuri nost! Manam talu lidz tadam stavoklim vel.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2011, 09:17 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Aprīlis 2008, 15:15
Atbildes: 265
Mašīna: MB R129
Ljoti smuki un attieksme pareiza! :super:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2011, 09:18 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 15. Decembris 2010, 10:17
Atbildes: 1738
Mašīna: Ford Galaxy

Citēt:
22 February 2011 23:54:03 zvaigzne rakstīja:
Cepuri nost! Manam talu lidz tadam stavoklim vel.

Drīzāk otrādi - Misters X kupejai līdz vairumam LV esošo kupeju vēl tāls ceļš ejams :) Tādu stāvokli kā Misters X kupejai nevar dabūt, jo viņa bija praktiski jauna. Šrotu par jaunu mašīnu nekad nepacelt...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 23. Februāris 2011, 09:29 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:35
Atbildes: 5262
Mašīna: Peugeot 508

Wunderbar!

Jā, un tas viss var aiziet pie vabo par cik nu tur viņš sola.
tas ir, ja viņš neņems Romas C klasi par 400 EUR.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 57 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012