16. Novembris 2017, 15:07
Par pašu motora likšanu nav īsti daudz ko rakstīt, iesēdināts savā vietā viņš tika Juglā pie šajā forumā daudziem zināmiem darboņiem, kur viss ievilkās līdz vēlam Augustam, kad es auto no turienes savācu daļēji braucošā stāvoklī un pārvedu uz citu darbnīcu. Ļaunu prātu ne uz vienu tur neturu, bet man vienkārši zuda ticība, ka šis projekts vispār tiks pabeigts, ja es turpināšu to auto tur pie viņiem marinēt. Otrā darbnīcā tad pabeidzām visu kas bija atlicis lai auto būtu braucams un sekoja brauciens uz TA.
Te sākas interesantā daļa

TA inspektors, nebija pārliecināms par faktu, ka W201 ir pieejams arī ar 6 cilindru motoru, jo pēc viņa domām W201 esot tikai un vienīgi 4cyl. Arguments par 2.6L 6cyl netika ņemts vērā un lejā tika nosaukts maiņas vecākais. Tajā brīdī kad atnāca maiņas vecākais, auto jau bija uz pacēlāja. Maiņas vecākais uzmeta ātru skatienu auto no apakšas, nosauca inspektoru par ne pārāk gudru

, paskaidroja, ka M103 ir pieejams W201 un tam ir 6 cilindri. Tomēr pie viena ja jau atnācis, palūdza atvērt arī motora pārsegu, kad auto jau bija nolaists lejā.
Citēju maiņas vecāko: "Sveikiīī" tur pretī sēž M104
Tā kā viss bija izdarīts korekti, saņēmu 2 divniekus
2 Nereģistrēta atļauta pārbūve
2 Nenostiprināts motors labajā pusē. <- šis ir vēlais sveiciens no Juglas, kur motora spilvena skrūve bija pievilkta ar pirkstiem. Nekad nebūtu iedomājies, ka to skrūvi var aizmirst pieskrūvēt, bet nu labi. Nav liela bēda, pāris vēzieni ar atslēgu un problēma atrisināta.
Pēc tam jau atkārtotā skate, kurā motora spilvena skrūve ir pievilkta, un pie viena arī pārbūves reģistrācija, kas risinās ļoti ātri un vienkārši, kasē jānomaksā ap 40eur, un tālāk uz boksiem, tad nonāk lejā maiņas vecākais, ātri uzmet aci, vai viss ir kārtībā un nofotografē auto motortelpu, kā arī auto 45 grādos no priekšas un aizmugures. Tad īsa vizīte maiņas vecākā kabinetā, tiek iedota izziņa ka pārbūve ir akceptēta, un jāiet pēc jaunas tehniskās apliecības. Tehniskajā parādās maģiskā piezīme A4 un dodos atpakaļ uz TA boksiem, kur man logā tiek ielīmēta uzlīme uz gadu
.gif)
Viss gan vēl nav beidzies, jo pagaidām man nezināmu iemeslu dēļ ir grūti piestartēt, lec negribīgi pēc ilgas zāģēšanas un sākumā tā kā neiet uz visiem cilindriem. Pēc dažām sekundēm motora darbība nostabilizējas un viss darbojas perfekti, teju bez skaņas un nekādām vibrācijām, tālāk darbībā nekādu problēmu nav. Šeit es ceru, ka diagnostika man kautko varēs pateikt, jo tā vēl nav veikta. Pirmais aizdomās turamais, gaisa masas mērītājs ir uzlikts jauns un oriģināls.
Un pēdējā, klasiskā problēma swapojot M104 iekš W201, motora vadība neredz, ka auto ir kustībā un tādēļ ierobežo apgriezienus pie 4k rpm. Dinamikas ziņā, pārvietojoties satiksmē, tā absolūti nav problēma, jo auto arī šobrīd ir ļoti ātrs, salīdzinot ar 2.6 M103, bet krustojumu cīņās, žurkām likt trūkties es droši vien vēl nevaru. Neesmu gan arī mēģinājis

Bet jau šobrīd ir skaidrs, ka jāmeklē bloķējošais reduktors, savādāk pārāk bieži spolē.
Pie apgriezienu problēmas šobrīd jau strādā elektriķis un domāju, ka risinājums tuvākajā laikā arī tiks atrasts, viņš mēģinās pielāgot BMW emulatoru, jo ceļot M54 iekš e30 ir tieši šī pati problēma. Bet tā kā BMW ir daudz populārāks auto, tiem ir nopērkami jau gatavi emulatori, motora vadības "piemānīšanai". Darbības princips ir ļoti līdzīgs tāpēc cerams, ka varēs pielāgot.
Nu kautkā tā