Publicēt atbildi

Re: Ko labu Tu izdarīji savam MB ?

11. Aprīlis 2016, 20:27

Nav tik krasa atkirība oEM un aftermaketam. 10 000 ies tikai tās daļas, kas 50E vietā pirktas par 5. Bet ja nopērk par 15-25, tad atšķirība nebūs mazāka par 50-70% no OEM. Nesen mainīju Honda motociklu flagmanim ''Gold Wing'' divas zobsiksnas. OEM - 80E gabalā. Gates firmas analogs 10E. Sākumā raustījos, bet kad palasīju Gold wing formos, ka moto īpašnieki šīs siksnas liek un citiem iesaka, nopriku un uzliku. Resurss? 100 000 vai 10 gadi. Es savos divos mūžos viņas nenobraukšu. Tad kāda suņa man ši OEM detaļa. Es labāk par to naudu sievu aizvedu uz labu restorānu.
Šādu un līdzīgi piemēru man ir daudz. OEMU var likt tikai tad ja gatavojas braukt vismaz 10 gadus vai taisīt milzīgus noskrējienus vai arī ekspluatēt ekstrēmos apstākļos, vai arī tad ja autiņš ir virzāms uz klasikas statusu. Citos gadījumos, tā ir nevajadzīga resursu izķiešana vai paranoja par to, ka kaut kas kaut kad var aiziet greizi.

11. Aprīlis 2016, 20:55

Es arī esmu par OEM.. Ir redzēti tie analogu detaļu autiņi.. Nekā laba tur nav..

11. Aprīlis 2016, 21:33

Mr Brencis rakstīja:Tūlīt sarastīšu aptuvenās cenas (tirgus) nevis dominiksa.

Aptuveni tā:
Slotiņas 20EUR W211 pat ar atlaidēm maksā 30Eur
SBC bloks OEM (nezinu, bet pieņemu, ka kādi 500)
Piekares remonts (4 amort, 2 atsperes, svira, bukses, apkope) (amortiņi ap 50EUR gab, svira ap 20, bukses 10)
Vējstikls OEM (50 Eiro Spāņu)
Motora spilveni OEM (30)
Kārbas spilvens OEM (40)
Lukturu pulēšana (25)
Vējstikla montāža (30)
Slotiņas OEM (20) OEM Vispār maksā ~50Eur veikalā
slēdzenes atsperes (Hren viņu zina)
Akumulators (80) W211 ir AGM Aķis kurš arī ar atlaidēm maksā ~120Eur
MB zvaigzne (30)
Čipa noņemšana (70)
Akumulators mazais W211 ir specifisks otrais aķis kuru grūti dabūt, aptuvenā cena 50Eur
Akumulatora maiņa (par brīvu, jo pats var ielikt) Mazo pašam nomainīt var sanāk ziepes
Kārbas eļļas maiņa (20) Servisā tas man izmaksāja 150Eur, pašam darot būtu bijis 70
Kompresors (150 EIRO lietots)
Apkope (eļļa, piekare) (70)
Savirze (35)
Pulēšana (100)

Summā te pat štuka nesanāk. te s''skiet, ka cilvēkam nebija kur naudu likt, tāpec maucam visu pēc pillas progarammas.
Un kāda vell pēc jaunam auto mainīt amīšus. Par gumijām piekrītu, citādi salonā būs rezonanse, bet arī tās parastio kalpo ap 20 gadiem. Un kāpēc jāliek OEM stikls? Via viņš labāk gaismu vada? No OEM es liktu tikai ksutīgās daļas, bet statiskās.

Mani komentāri augša, nekad nevajag aizmirst ka W211 nav W124 detaļas ir dārgas un specifiskas.

11. Aprīlis 2016, 21:53

Mr Brencis rakstīja:Nav tik krasa atkirība oEM un aftermaketam. 10 000 ies tikai tās daļas, kas 50E vietā pirktas par 5. Bet ja nopērk par 15-25, tad atšķirība nebūs mazāka par 50-70% no OEM. Nesen mainīju Honda motociklu flagmanim ''Gold Wing'' divas zobsiksnas. OEM - 80E gabalā. Gates firmas analogs 10E. Sākumā raustījos, bet kad palasīju Gold wing formos, ka moto īpašnieki šīs siksnas liek un citiem iesaka, nopriku un uzliku. Resurss? 100 000 vai 10 gadi. Es savos divos mūžos viņas nenobraukšu. Tad kāda suņa man ši OEM detaļa. Es labāk par to naudu sievu aizvedu uz labu restorānu.
Šādu un līdzīgi piemēru man ir daudz. OEMU var likt tikai tad ja gatavojas braukt vismaz 10 gadus vai taisīt milzīgus noskrējienus vai arī ekspluatēt ekstrēmos apstākļos, vai arī tad ja autiņš ir virzāms uz klasikas statusu. Citos gadījumos, tā ir nevajadzīga resursu izķiešana vai paranoja par to, ka kaut kas kaut kad var aiziet greizi.

Mīlulītis jau te uzrakstīja par reālajām cenām. Starp neOEM un OEM detaļām ir milzīga atšķirība. Klasiskais stāsts par to, ka mašīnām nepatīkot nebraukt. Domāju, ka neOEM detaļas sabojājas no stāvēšanas, atšķirībā no OEM. Citādi jā, man ir diezgan lieli nobraukumi, vēlos garantijas tam, ka vienmēr varu iekāpt auto un aizbraukt jebkur. Pašam piemērs tagad ar W210, kam apdrošinātāji uzlika pilnīgi jaunu visu ritošo daļu, salasīja pilnīgi jaunu priekšējo tiltu. 40000 km un tur vairs nav kreiso detaļu — visas pagalam. Pakaļējā tiltā tam auto ir bijis pirms daudziem gadiem jānomaina pāris buksītes vai kas tāds un viss. Tur visas OEM detaļas un kalpo gan jau varbūt pat 2x ilgāk kā priekšā saliktās neoriģinālās. Cenas atšķirība nav tik būtiska, jo jāatceras arī servisa izmaksas un laiks, kas pavadāms servisā.

Un es neesmu principiāls par OEM vai neOEM — vienkārši ir jāzina, kas ir kas. Piemēram, 104 motora galvas blīves ir problēma kopš pašiem pirmsākumiem un Daimler AG tā arī neiemācījās tās taisīt. AMG versijām tās vispār tagad nodotas pilnībā kaut kādai tūninga firmai, paši vairs nepiedāvā jo zina, ka nav ko piedāvāt. Sprinteriem "no plastilīna" taisīto kardānu problēma. Un šādu piemēru arī pietiek, kad pašas oriģinālās detaļas noteikti nav labas, vienkārši ir jāzina, kas ir kas un kurā brīdī ko izvēlēties. Mani parasti interesē labākā detaļa par saprātīgu cenu, parasti labākās detaļas ir OEM, bet ir arī izņēmumi.

11. Aprīlis 2016, 22:55

Man gada nobraukums ir 10 000 - 15 000. Sievai līdzīgs. Braucam ik dienas vidēji pa 30-50km. Auto ātāk ēd laika zobs nekā kinētika un mehānika. OEM (jaunu) lieku ārkārtīgi reti - atarībā no situācijijas, vai nu lietotu OEM vai jaunu analogu.

Sitiet mani nost, es savos ''late thirties'' jau tagad zinu,ka līdz sava mūža beigām jaunās paaudzes auto (pēc 2000g.) vairs iekšā nesēdīšos. Uzskatu, ka auto industrija savu apgeju jau ir sasniegusi. Pašreiz notiek tikai muļļāšanās, kam pa vidu ir emocionālā pirkuma piedāvājums un mārketings kopumā. Tiek ražotas kartona kastes ar gaismiņām un datoriņiem.
Man ir ļoti lielas antipātijas pret elektroniku, kura nelūst, bet mēdz gļukot. Tas tik ļoti kaitina,ka reiz sieva mani dēļ viņiem gandriz no mājas izdzina. Tāpēc tagad tikai auto, kur visu var izmērīt ar testeri, kur ir nevis elektronika, bet gan elektrika.

Variet mani uzskatīt par atpalikušu no dzīves, bet sacīšu, ka vienas respektabla auto meistara teikais, ka ''ar 124 var braukt mūžu'' mani nomierina. Tāpēc visiem atvainojos par savu subjketīvo viedokli, bet priekš manis tikai ir auto klasika. Pārējais tikai nodzīt, nekādas OEM detalas neliekot, atdot rumbulniekam un aizmirst.

12. Aprīlis 2016, 08:10

Tas jau atkal vecais stāsts :) Pirms w124 pēdejais MB uz psaules bija w123 utt.
Tomēr man ir svarīgas ērtības un komforts, tādēļ esmu gatavs maksāt vairāk par remontiem, bet arī pretī saņemt vairāk komforta.
Kaut vai tas pats distronic ko ir vērts! Bixenon, laba mūzika utt. W124 nekad neuztūnēsi tā, lai viņš būtu tik pat labs kā nākamais modelis. Tāds nu tas MB ir :(

12. Aprīlis 2016, 09:04

Tieši tā. Es arī vecu MB pirktu tikai un vienīgi kā hobija auto vasarām, jo ikdienā nav atspēkojams tas komforts un ērtības , ko dod Pre Safe, AirMatic, Harmann Kardon vai kaut vai MB Command APS tehnoloģijas. :super:

12. Aprīlis 2016, 11:15

10-15k nobraukums gadā, tas ir zem videjā cik cilvēki gadā nobrauc.. Bet par komfortu piekrītu, klasisks auto ir labs kā brīvdienu auto :)

12. Aprīlis 2016, 11:31

Nu tá
1. no mazgáju beidzot visus sodrejus kas bija sakrajusies.
2. izlaiziju (savadak to nosaukt laikam nevar) adas salonu ar Coralux biski atdzivojas ...bet sture laikam bus japarkraso vai japarshuj.
3.savirzi sataisiju
4. diskus vasaras uzliku alja AMG
5. Mizix lampu pasutija
6. Delphi kopiju pasutiju auto skannerim no kinas

....gaidam ziemassvetkus :)

He he emotions ta ari vel eksiste - :vaboplash:

Kur Vabo?

12. Aprīlis 2016, 12:08

Kādas bija izmaksas?
Publicēt atbildi