11. Aprīlis 2016, 09:45
Ok, biški ir.... vismaz vari mierīgi gulēt zinot, ka viss ir kārtībā.
11. Aprīlis 2016, 13:48
Richy rakstīja:Piekare savesta ideālā kārtībā. Nopulēta virsbūve un lukturi.
Gada laikā mans w211 ir apēdis 3700 eur apkopēs un remontos... Var būt Renuāram bija taisnība?
Tu jau esi palicis kā MIZIKS, kurš pamanās mašīnā ''iegrūst'' lielas naudas. Es nesaprotu, ko un pie kā var mašīnai remontēt par 3.7 tukstošiem. Laikam moldingus apzeltīji un salonu izrotāji ar dārgakmeņiem.
Man gadā pie sliktākā scenārija gadā var aiziet 370EUR. Parasti ir mazāk. Tu laikam tai summā ielikiki benzīnu, nodokļus, skati.
11. Aprīlis 2016, 14:31
3.7K ???
11. Aprīlis 2016, 14:45
Tikai tīrie remonti un detaļas.
Aptuveni tā:
Slotiņas
SBC bloks OEM
Piekares remonts (4 amort, 2 atsperes, svira, bukses, apkope)
Vējstikls OEM
Motora spilveni OEM
Kārbas spilvens OEM
Lukturu pulēšana
Vējstikla montāža
Slotiņas OEM
slēdzenes atsperes
Akumulators
MB zvaigzne
Čipa noņemšana
Akumulators mazais
Akumulatora maiņa
Kārbas eļļas maiņa
Kompresors
Apkope (eļļa, piekare)
Savirze
Pulēšana
Sāpīgakais bija pirkt amortizatorus, SBC un vējstiklu. Pārējais pa sīkumiem, bet savācas.
11. Aprīlis 2016, 15:03
Richy rakstīja:Čipa noņemšana
?
11. Aprīlis 2016, 15:54
Tūlīt sarastīšu aptuvenās cenas (tirgus) nevis dominiksa.
Aptuveni tā:
Slotiņas 20EUR
SBC bloks OEM (nezinu, bet pieņemu, ka kādi 500)
Piekares remonts (4 amort, 2 atsperes, svira, bukses, apkope) (amortiņi ap 50EUR gab, svira ap 20, bukses 10)
Vējstikls OEM (50 Eiro Spāņu)
Motora spilveni OEM (30)
Kārbas spilvens OEM (40)
Lukturu pulēšana (25)
Vējstikla montāža (30)
Slotiņas OEM (20)
slēdzenes atsperes (Hren viņu zina)
Akumulators (80)
MB zvaigzne (30)
Čipa noņemšana (70)
Akumulators mazais
Akumulatora maiņa (par brīvu, jo pats var ielikt)
Kārbas eļļas maiņa (20)
Kompresors (150 EIRO lietots)
Apkope (eļļa, piekare) (70)
Savirze (35)
Pulēšana (100)
Summā te pat štuka nesanāk. te s''skiet, ka cilvēkam nebija kur naudu likt, tāpec maucam visu pēc pillas progarammas.
Un kāda vell pēc jaunam auto mainīt amīšus. Par gumijām piekrītu, citādi salonā būs rezonanse, bet arī tās parastio kalpo ap 20 gadiem. Un kāpēc jāliek OEM stikls? Via viņš labāk gaismu vada? No OEM es liktu tikai ksutīgās daļas, bet statiskās.
11. Aprīlis 2016, 16:11
Brenci, W211 vairs nu gan nevar uzskatīt par jaunu auto, tomēr savi 8 gadi tam modelim te ir.....
Un tāpēc jau mēs te esam MB fani, kas (kā Tu mēdz pieminēt) MIZIKA stilā krīt un ceļas par OEM detaļām un to kvalitāti. Arī Dominikā bieži var ātrāk un lētāk atrast īsto risinājumu nekā svaidīties ar puspatiesībām un minējumiem no Oļega garāžas Vecmīlgrāvja masīva pie Aloiza sētu jaudas stendiem Āgenskalnā priedēs. Abos gadījumos, kur neviens nekādu čeku neizsniedz un kur tu saņem naida pilnu skatienu, kad ierunājies par tādu necivilizētu bezkaunību, kā tad būs ar darbu garantiju.....
Vēl jāsaprot, ka ja neesi Plašs vai Benzmans, padziļinātu zināšanu un tehniķa dotību standarta foruma jūzerim nav...kaut kā tā
P.S. Visi vārdi ir izdomāti un kalpo kā ilustrācija.
11. Aprīlis 2016, 16:42
Čips bija ar pirkstiem pietīts imobilaizers, kas sāka dīvaini uzvesties. Palūdzu noņemt. Un laicīgi, jo atklājās daudzi pliki vadi.
Par oem stiklu. Jāatzīst, ka tas bija pretrunīgākais pirkums. Drīzāk tāds, kā eksperiments. Pēc pāris gadiem varēsim salīdzīnāt rezultātus.
Brenci, amīši sen vairs nemaksā 50 eur gb

Šitam ir savādāki par w124. Un oem motora spilveni arī maksā 2gb.166 eur.
Kopumā par darbu neesmu daudz atdevis. Cik varēju, darīju pats. Tomēr w211 nav tas autiņš, kuram dikti daudz var pats izdarīt.
Es tikai gribēju parādīt, cik maksā uzturēt mašīnu labā stāvoklī. Ne ideālā. Es tikai remontēju tās lietas, kas bija beigtas vai tuvu tam. Vecs ir vecs.
11. Aprīlis 2016, 19:13
Slotiņas 20EUR (17 EUR maksā tirgū bez nodokļiem...)
Piekares remonts (4 amort, 2 atsperes, svira, bukses, apkope) (amortiņi ap 50EUR gab, svira ap 20, bukses 10 — par šīm cenām pirktas detaļas kalpos 10000 km max šim auto)
Vējstikls OEM (50 Eiro Spāņu — viena vasara un sajūta, ka stiklam jau 20-mit gadi))
Motora spilveni OEM (30 — tādu cenu nav. MB nav iespējams nopirkt lētus funkcionējošus motora spilvenus, kas vairs nav tikai gumijas klucis)
Akumulators (80 — tas, kas ziemā sasalstot sasprāgst gabalos? Ir redzēts, paldies, nevajag mūsu klimatam)
Kārbas eļļas maiņa (20 — 20 būs principā par filtru vien, parēķini, cik izmaksā eļļa vien. Tagad te sludinājumos viens piedāvā nevajadzīgu pa 7-8 EUR litrā, bet jāņem 8 litri, lai droši, ka pietiks.)
Jā, OEM vējstikls ir pretrunīgs pirkums. Pats veicu šo eksperimentu un ieliku W210 oriģinālo, kamēr ar pāris mēnešu intervālu vēl diviem auto Nordglas un Pilkington (piemēram, Škodai, ar ko savulaik šur tur biju redzams). Pēc gada jau nožēloju neoriģinālo stiklu pirkšanu, jo tie bija ļoti matēti — virsma neiztur akmeņu triecienus. Nākamā problēma, kas mani kaitināja — attēla deformācija gar stikla malām. Neprot tie neoriģinālie ražotāji uztaisīt neoptisku (nepalielinošu / samazinošu) stiklu. Ņirbēja gar acīm tie efekti. Protams, žēl tad pirkt OEM, ja stikla maiņa gadās ik pa pāris gadiem. Tikai iespējams, ka neoriģinālos ir vieglāk lidojošam akmenim izsist, ja ir daudz vieglāk sabojāt virsmu. Vējstiklam tomēr īpašas izturības prasības, atšķirībā no pārējiem stikliem. Tā ka es pats noteikti esmu apmierināts ar OEM izvēli, zinu, ka pēdējā laikā bez Richy arī NormundsK domāja par OEM vējstiklu — tad jau jāpagaida atsauksmes no lietošanas ilgtermiņā.