Publicēt atbildi

Re: W123 V8

20. Novembris 2013, 16:33

Njaa, ja tie "šķīvji" ir tērauda (smagi), droši vien, ka ir domāti, lai atvieglotu dzīvi reduktoram un pusasīm (inerces spēki).

20. Novembris 2013, 19:50

Piektdien ir doma nomainīt reduktoru, tad jau redzēšu, kas der, kas nē un varbūt nemaz nebūs jāizvēlas ko likt.

23. Novembris 2013, 18:29

Reduktors samainīts, apgriezieni ok pēc sajūtām. Reduktors der, tikai bija jāliek vecās pusasis un tas "fiņķiks", kas nāk starp kardānu un reduktoru. Vēl tik jānočeko ātrums pēc GPS, jo tagad spidometrs rāda nepareizi. Vai ir iespējams kaut kā regulēt to visu?

23. Novembris 2013, 19:15

miza rakstīja:Reduktors samainīts, apgriezieni ok pēc sajūtām. Reduktors der, tikai bija jāliek vecās pusasis un tas "fiņķiks", kas nāk starp kardānu un reduktoru. Vēl tik jānočeko ātrums pēc GPS, jo tagad spidometrs rāda nepareizi. Vai ir iespējams kaut kā regulēt to visu?

Spidometru īsti regulēt nevar, jo pieregulējot vienu ātrumu cits nebūs pareizs. Tas ir komplektā ar kārbu, reduktoru, attiecīgi tam būtu jābūt no tāda paša W126, no kā nāk pārējie mezgli. Neesmu pārlicināts, cik viegli savietot paneli tās vidējās daļas, pašam bija līdzīga situācija, gribējās iegūt pareizus rādījumus, tāpēc iegādājos no ASV tūninga spidometru, tādiem viss OK, klāt dažādas papildu funkcijas kā iespēja fiksēt apļa laikus, paātrinājumu no 0-100 km/h utt. atkaribā no izvēlētā modeļa. Ka smuki iebūvēt panelī, kā saderēs ar esošajiem instrumentiem jau jādomā pašam. Manā gadījumā izvēle tika veidota līdzīgi kā paši Daimler AG izdarīja viņu pārbūvētajā un modernizētajā W201:
Attēls

23. Novembris 2013, 19:28

Kur meklēt ko līdzīgu?
Jo diezvai es dabūšu tieši tādu salikumu kā nāca no rūpnīcas.
Tagad viss ir no w126 - motors, reduktors, kārba. Negribas pirkt vēl citas kārbas vai vēl ko mainīt, jo tas kas virsū beidzot labi darbojas.

23. Novembris 2013, 20:36

Spidometrs 126-tajam pēc formas atšķiras? Ja nē, tad atliek atrast pareizo spidometru. Tie principā atšķirās ar skalām.

23. Novembris 2013, 22:24

Man ir iemontēts 126 spidometrs (tieši ātruma rādītājs) iekš 123 paneļa. Kaut kā dīvaini, bet līdz reduktora maiņai rādīja diezgan tuvu patiesam ātrumam. Ir vēl variants uztaisīt "custom" spidometru ar trīs cipariem - 50, 70 un 90. Kāpēc man nekas tāds neienāca ātrāk prātā!? Jo vairāk diskutē, jo vairāk domas rodās.

24. Novembris 2013, 15:01

miza rakstīja:Man ir iemontēts 126 spidometrs (tieši ātruma rādītājs) iekš 123 paneļa. Kaut kā dīvaini, bet līdz reduktora maiņai rādīja diezgan tuvu patiesam ātrumam. Ir vēl variants uztaisīt "custom" spidometru ar trīs cipariem - 50, 70 un 90. Kāpēc man nekas tāds neienāca ātrāk prātā!? Jo vairāk diskutē, jo vairāk domas rodās.

Patiesībā ja īstais W126 spidometrs, tad būtu jārāda. Varbūt tomēr nav? Bet diemžēl esi iepircis auto, kura pirmais būvētājs bija [cenzēts], pie viņa nekad neko nedrīkst remontēt. Pēc tam šim projektam ir nomainījušies daudzi īpašnieki, auto te daudz aprunāts. Un tā kā jau kopš pirmsākuma viss darīts nepareizi, tad tagad sanāk meklēt pa vienai detaļai, kas varētu derēt. Normāli būtu bijis paņemt W126 un visu vajadzīgo no viena auto pārkrāmēt otrā. Bet te sanāk pa sīkumam lasīt un tagad jau ir stadija, kad jāsāk mainīt tās lietas, ko iepriekšējie kļūdu labotāji centušies samainīt. Tā jau šķiet, ka tūlīt, tūlīt būs pārbūve pabeigta, bet, kā redzams, problēmas nāk arvien jaunas.

24. Novembris 2013, 17:08

Ir 126 spidometrs. Un es auto ieguvu no tiem, kas motoru lika. Tā kā nav vairāki īpašnieki un esmu vienīgais tā saucamais "kļūdu labotājs". Es pat tā neteiktu, jo viņi vienkārši auto nebija salikuši un pabeiguši.
Bet labāk pasaki kur meklēt tos tūninga spidometrus, ko biji uzlicis savam!?

24. Novembris 2013, 20:10

Uztausīt ripu pašam ir lieliska ideja, sen atpakaļ Roma savam 190 bija uztaisijis custom spidometra ripu, baltu, par paraugu ņemot orģinālo, ja tu zini cik liels ir ātrums pēc bultas pozicijas, vari izveidot savu ripu kuru uzlīmēt pa virsu orģinālajai. Ja visu darīsis akurāti sanaks vizuāli kā no rūpnīcas.
Publicēt atbildi