Publicēt atbildi

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:26

Pievienojos Vikam. Jebkura izmēra flanči paātrina visu saistīto detaļu nolietojumu, jo slodze būtiski cita. Ja vēl kādreiz patīk iespiest grīdā, tad dažreiz var pietikt ar vienu labu izbraucienu pa trasi (kuru gan mums nav...).

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:28

Par detaļu nosprāgšanu no stāvēšanas nezinu gan. Vienīgais, kas manā pārāk lielajā MB parkā ir sabojājies no stāvēšanas ir ierūsējuši suporti. Bet, ja tie ierūsē, tad jau pirms tam nav bijuši labā stāvoklī. Tas tomēr ir MB, nevis Opelis.

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:37

[user]379|Mizx|[/user]Par detaļu nosprāgšanu no stāvēšanas nezinu gan. Vienīgais, kas manā pārāk lielajā MB parkā ir sabojājies no stāvēšanas ir ierūsējuši suporti. Bet, ja tie ierūsē, tad jau pirms tam nav bijuši labā stāvoklī. Tas tomēr ir MB, nevis Opelis.

8D Liels autoparks!!! :woohoo: Attieciigi jautajums par teemu - kaa sagatavojat automasiinu ilgaakai staaveesanai, jo gan jau noteikti juus ar visaam taam nebraucat, teiksim, ziemaa?

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:39

Iebraukt maisā, un izsūkt visu gaisu :teeth:

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:44

:D iisteniibaa taadus maisus esmu redzejis paardodamies ASV paredzeetus gan mochiem, gan masiinaam ;) Tikai tie bija piepuusti, nevis izsuukneeti ;)

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 15:51

Neesmu gan mehāniķis, bet attiecīga iznesuma flancis noslogo tik pat daudz cik plats disks - spēks * tā plecs. Shēmas nezīmēšu.

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 16:04

Offtopiks te, bet lai būtu, esmu rakstījis jau kaut kur citur. Man glabājas tā:

1) Vieta sausa un labāk lai ventilējama. Bet ir gadījies arī parastā NEslapjā garāžā un viss OK.

2) Riepās iepumpēju mazliet vairāk gaisa, bet man tās parasti labi uzmontētas un gaisu līdz pavasarim neizlaiž. Ja stāv ar tukšām, tās deformējas un blablabla nav OK. Profilaksei gan var palikt kādu ķieģeli, lai labāk auto balstās uz tā, nekā uz tukšas riepas.

3) Degvielas tvertne pēc iespējas pilna ar LABU degvielu. Tomēr kondensāts un pustukšas tās var sākt parūsēt, degvielas rādītājs panelī arī kļūs neprecīzs utt.

4) Maiss ir pa kruto. Par gaisa izpumpēšanu neesmu lasījis, bet ir tādi cilindri, kas uzsūc visu mitrumu. Tik traks pagaidām neesmu, bet nopirku auto pārvalku. Par lētajiem aizmirsti, tie tikai skrāpē virsbūvi, nevēdinās. Mans izmaksāja 300 EUR, neskopojos un ņēmu tādu, lai vajadzības gadījumā to pārvalku varētu lietot arī ārā. Apsvērums — mazāk putekļu pieēdīsies klāt un angārā, kur glabāju, mēdz aukstumā salīst zvirbuļi. Ko var zināt, ko baltās pļekas ar krāsu izdarītu līdz pavasarim.

5) Atstāju 1cm pavērtus logus, durvis pilnīgi neaizsitu, tas pats ar bagāžnieku — lai ir gaisa apmaiņa + gumijām atslodze.

6) Akumulatoru izņemu un prom uz siltām telpām. Protams, var nākt reizi 3 mēnešos padarbināt, bet paša pieredze tāda, ka tas nav obligāti, ja auto labi glabājas. Ja stāv pavisam klajā laukā, tad vajag visas sistēmas izdzenāt, mitrumu no ventilācijas utt., bet normālā garāžā man pavasarī auto ir lecis ar pirmo reizi bez kādām mocībām. Pametot ārā salien mitrums un problēmu ir vairāk.

7) Stūri izgriežu taisni — sagrieztai slodzes citas, neesot labi.

8) Principā auto paliek pilnā braukšanas kārtībā visu šķidrumu dēļ, logu mazgājamo gan speciāli ārā neleju, bet labāk lai nav daudz. Ja nu tur kas sasalst, tad mazāk iespēju kam sabojāties.

9) Neatstāju mašīnā neko lieku. Tiešām neko -- visi sū no bagāžnieka tiek izņemti. Arī atslodze atsperēm un amortizatoriem. Var ņemt ārā pat rezerves riepu.

10) Tev laikam derētu mīksto jumtu profilaktiski sakopt, paskatīties, lai sauss un normāli salokās, lai nav nepareizu krunku un tādu lietu.

Uzreiz nekas cits prātā nenāk. Es šādi ieziemoju 30 gadus vecu W107, pavasarī pielec ar pirmo šķīlienu un parasti sanācis, ka arī TA tūlīt, tūlīt jāiet — tajā problēmu pēc šādas ieziemošanas nav bijis. Daudz gudrās grāmatās par šo tematu rakājies neesmu, vairāk paša pieredze un loģiska situācijas novērtēšana.

P.S. Mitrā garāžā neturēt. Tad labāk ārā, iet regulāri nokasīt sniegu (tas uz auto nedrīkst stāvēt, jo sūcas visur iekšā, ja nosalucīts, tad uzskati, ka mitrums mašīnā mazāk kā lietainā vasarā). Konstants pat mazs mitrums sabojās visu, visu.

P.S.S. Ja nu pelējums... Pelējumam garšo ziepes un viss saistītais. Ja devīgi ar ko tādu tīrīts salons, bet pēc tam nav kārtīgi notīrīts, tad maz vajag, lai baltās pūkas būtu klāt. Bet pelējums nemetās etiķainā vidē. Tā kā ar etiķi iesmērētas lietas pelēs slikti vai nepelēs nemaz. Tas tā, mazāk ar auto, vairāk vispārīgai zināšanai vai jau cīņai ar sekām.

Ja vēl kas — jautā. Ja pats atcerēšos — pierakstīšu!

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 16:07

[user]222519|Emsis|[/user]Neesmu gan mehāniķis, bet attiecīga iznesuma flancis noslogo tik pat daudz cik plats disks - spēks * tā plecs. Shēmas nezīmēšu.

Plats disks noslogo vairāk, tomēr ir viens "bet": pašam diskam ir rēķinātas savas slodzes, kas saistītas ar tā piestiprināšanu un pārējām mehāniskajām daļām. Un šīs slodzes rēķina bez flančiem.

Ja būtu vienalga, tad tirgū būtu kādi, teiksim, 3 ET izmēri un pārējo pieregulētu tikai ar flanču izmēriem!

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 16:15

Paldies, par info ;) Par durviim un logiem neiedomaajos :) Paareejo esmu izdariijis, vajadzeetu tik veel logu shkidrumu izteereet, jo nezinu vai ir ziemas vai vasaras.
Veel jautaajiens - par ellu, ja ella ir mainiita un nav vispaar braukts ar to auto, bet tas dariits paaris gadus atpakalj un ja tas staav aaraa un ir jaadarbina shad tad pa ziemu, lai neveidootos tie kondensaati (kaa teicaat ieprieksh) vai to var dariit ar to pashu ellu, vai ir taa obligaati jaasamaina?

Rādam savus MB

14. Oktobris 2008, 16:16

Piekrītu, bet te teica, ka jāņem platāki diski.
Publicēt atbildi