Publicēt atbildi

Re: Urmas w124 200CE

07. Marts 2017, 08:29

Daudz laika pagājis, kopš esmu ko rakstījis, taču tas nenozīmē, ka ar auto pa šo laiku nekas nav darīts.

Pirmās ar steigu veiktās izmaiņas bija manuprāt neglīto dzelteno pagriezienu lampu maiņa pret tādām kas mazāk izceļas gaišajā lukturī:

Attēls

Pirms

Attēls

Pēc

Attēls

Ar rezultātu apmierināts :super:

07. Septembris 2017, 10:06

Ļoti daudz laika pagājis, taču notikušais nav atspoguļots šeit. Arī augstāk redzamās bildes ir tapušas 2016. gada vasarā, kopš tā laika ir pašrocīgi uzmeistarota akumulatora paplāte, un izgriezts / sametināts puveklis zem tās (3 dienas darba). Vīri atkārtotajā apskatē atzinīgi smaidīja ūsās un izsniedza uzlīmi. Laika gaitā ir nomainīta diferenciālī eļļu,zinot cik bieži mūspusē tādām lietām tiek pievērsta uzmanība.

Atsvaidzināts apgaismojums ventilācijas knibuļiem un gaismu slēdzim - spuldzes nomainītas uz LED.

Šogad, gatavojoties apskatei nomainītas baisi nodilušās riepas un mazliet mazāk nodilušām 205/55, lai taupītu finanses, tā kā šoziem plānots iegādāties 17" AMG monoblokus.

Skatē šogad dabūju krietni daudz aizrādījumu:

Lukturi šķībi;
Bremžu spēka pulsācija (bremžu diski metas);
Nedaudz ķīlē priekšā labais supports;
Aizmugurē bremžu maģistrāles jāmaina, sapuvušas.

Lai to visu sakārtotu, pārjaucu visus suportus, iztīrīju, un aizmugurējiem saliku remontkomplektus. Nekas no bremžu komponentiem nebija sadilis, taču no nelietošanas sakorodējis pamatīgi, sevišķi aizmugurē. Priekšā izlīdzējos ar tīrīšanu / smēru maiņu un ķīlējošajam suportam bija jāatbrīvo viena sliede, kas nekustējās vispār. Aizmugurē suportiem iekšējie bremžu kluči bija piekorodējuši nekustīgi pie bremžu suporta...remontkomplekti, jaunu diski un jauni bremžu kluči rezultātā.

Tika nomainīts bremžu šķidrums, pēc kura bija brēcoša vajadzība - šķidrums bija palicis tumšs, un ņemot nost bremžu komponentus no tiem tecēja ārā nevis gruži, bet Dieva zīmes :O .

Vīri servisā uzlocīja jaunas bremžu maģistrāles aizmugurē un uzlika arī jaunas bremžu šļaukas.

Diemžēl par bremžu pulsāciju biju pārpratis skates inspektora teikto un sapratis ka pakaļējā tilta problēmas ir cēlonis, un aizbraucot uz skati, nācās runāt atkal par to pašu tēmu. Inspektors gan atmaiga redzot izdarītā apjomu, un iedeva vieninieku gan par pulsāciju, gan par nenoregulētu miglinieku (lukturus regulēju pats, bet miglinieks dienas gaismā izskatījās gandrīz ok).

Ne visi inspektori TA ir *dick* pat ja tas ir apskates stacijas vadītājs ;)

Dažas bildes:

Attēls
Virzuļi priekšā pirms

Attēls
un pēc

Attēls
neliela čupiņa ar shiney parts

Attēls
pakaļējais suports procesā

07. Septembris 2017, 10:47

Kā tas izpaužas- šķībi lukturi ? :O

Par pārējo :super:

07. Septembris 2017, 16:37

Misters X rakstīja:Kā tas izpaužas- šķībi lukturi ? :O

Šādi.
Attēls

07. Septembris 2017, 17:05

Kā vienmēr.

Man arī uz C124 vienmēr norādīja uz neprecīzi noregulētiem lukturiem. Es katru reizi uzaicināju man izskaidrot, kas tad tur ir tik ļoti nepareizi noregulēts, jo tur neviens neko nekad nebija aizticis :hvz:

07. Septembris 2017, 20:30

Cik esmu izpētījis viņi tai aparātā (kas pēc būtības ir spogulis un lēca) redz tikai lielu starpību augstumā starp lukturiem, vai to ka ir par drastiski par augstu vai par zemu. Iepriekšējām skatēm esmu lukturus regulējis pret naglu, kas iedzīta garažas durvīs tajā vietā, kur sāk staru lauzt uz augšu, šoreiz uzzīmēju uz metru platas kartona loksnes to pašu profilu, un regulēju katru luktura augstumu pēc tā :D

Mocim vienkārši nolieku, lai nav par augstu. Nav nekāda raķešu zinātne.

08. Septembris 2017, 10:25

Lukturi ir Latvijas TA dīvainība, jo viņi izbrāķēja jaunus OEM W202 lukturus (Bosch ražojuma). Stars nav pareizs, horizontālā līnija nav horizontāla, bet ar tumšu ieliekumu, kas braucējam nozīmē mazliet sliktāk izgaismotu ceļu, nekādas paaugstinātas bīstamības nav. Skaidrs, ka neviens neko nemainīs OEM lukturu ražošanā. Tas ir tas pats kas LAMB akcijas, kurās principa pēc 90% auto tiek pasludināts, ka lukturi nepareizi noregulēti. Būtu labāk pa ielām ķīnas ksenonus trenkājuši, nevis šādi ākstījušies, kaut gan man šķiet, ka kaut kā situācija ar ķīnas ksenoniem pati ir noregulējusies un vairs tik daudz "brīnumu" ielās neredz.

08. Septembris 2017, 10:56

Tāpēc, ka tagad modē ir Ķīnas LEDi :neticu:

08. Septembris 2017, 11:24

Nevis LED (Light-emitting diode), bet gan gaismas diodes (latviski). Latviešu valdodā led vārda nav.

08. Septembris 2017, 11:29

Mr Brencis rakstīja:Nevis LED (Light-emitting diode), bet gan gaismas diodes (latviski). Latviešu valdodā led vārda nav.

Hmm... Kāpēc neizmantot abus vārdus? Lai ir ķīnas ledi un normālas spuldzes tad lai ir gaismas diodes! Krējums un krējuma izstrādājums.
Publicēt atbildi