Publicēt atbildi

Re: Svētdienas MB 300

28. Oktobris 2014, 00:31

Mēs G klasei, visu hadeni samainījām, sataisījām un ar piķi tā to visu nopiķojām, ka vēl tgd stāv un nekas nerūsē :)

28. Oktobris 2014, 09:33

Sapiķot un sakrāsot var visu, piemēram smago auto jomā izmantojam vairākus nu tiešām labus produktus, bet vizuālais arī tiek sabojāts- melnās detaļas pēc apstrādes izskatās brūnīgas un pati viela ir lipīga utt.

28. Oktobris 2014, 11:20

Te var veselus romānus rakstīt uz šo apstrādes tematu.
Mana personīgā pieredze un izdarītie secinājumi,
1. Ļoti uzmanīgi lietot "cietās" apstrādes līdzekļus, tādus kā piķa mastika, gumijotie pārklājumi u.t.t.
2. Vairāk lietot šķidrās apstrādes.

Ar cietajām apstrādēm problēma ir tāda, ka pēc apstrādes viss izskatās ļoti labi, bet zem apstrādes rūsa turpina dzīvot savu dzīvi. Te var minēt to piemēru, ja kāds ir auto apakšā ar skrūvgriezni izbakstījis cauri oriģinālajai gumijotajai mastikai cauri un sapratis, ka zem tās metāla vairs nav.

Ļoti svarīga ir auto iekšējo konstrukciju apstrāde, tur parasti mitrums uzturas ilgāku laiku, viss sliktāk ventilējas. Un te ir nepieciešams visu nopūst ar kaut ko lipīgu un galvenais tādu līdzekli, kurš visu laiku lien iekšā rūsā un spiež ārā ūdeni. Šajā gadījumā nav nekā labāka par eļļu. :)
Vecās krievu receptes ir nigrola (bieza eļļa) un movila maisījums. Te jāatzīst, ka mūsdienu nigrols vairs nav tas, kas agrāk. Movils ir tas pats auto vasks, tā kā movils diezgan ilgi tur nepatīkamu smaku, tad var izmantot jebkuru citu auto vasku. Tas gan ir nedaudz dārgāks.
Pūst tikai ar auto vasku nav tik efektīvi, jo tas nelien iekšā rūsā un ar laiku vibrāciju iespaidā sāk atdalīties/plaisāt tieši šuvju vietās. Arī vaski ir dažādas konsistences un kvalitātes.
Taisot nigrola-vaska maisījumu, vasks jāliek pēc iespējas mazāk (pietiek ar kādiem 20%). Vasks ir nepieciešams tikai tik daudz, lai tā lieta netek tik ātri nost. Samaisot to visu kopā nigrols paliek šķidrs un maisījums ir piemērots pūšanai.

17. Janvāris 2015, 18:52

Iepriekš jau pieminēju, ka tika iegādāti citi diski siltajai sezonai.
Te nu neliela atskaite par gaitu ap tiem.

Kādi bija -
Viens no komplekta pavisam bēdīgs.
Attēls

Pārējie daudz maz ok, ja neskaita to, ka vienam uzsista kantīte -
Attēls
Attēls

Uzsistais iztaisnots. Kantīte nolīdzināta, uzmetināta iztrūkstošā kārta un atkal viss noslīpēts.
Pēcāk visi sakrāsoti.
Bija doma taisīt pulēto kantīti, bet kad saņēmu diskus no krāsošanas pārdomāju. Ir tāpat ļoti ok. :)

Attēls
Attēls

18. Janvāris 2015, 03:34

:love:

18. Janvāris 2015, 04:47

:super:

18. Janvāris 2015, 08:10

Pa smuko! :smokin:
Kur taisīji/krāsoji (visu vienā kantorī?) un cik viss izmaksāja? Man ar ir doma diskus līdzīgi atjaunot.

Kāda bija darba secība - vispirms smilšu strukla un tad krāsošana vai kā? Pastāsti lūdzu! :)

vai vienkārši aizvedi tos diskus kādi bija,atdevi uz remontu,un saņēmi jau smukus-gatavus?

18. Janvāris 2015, 12:29

:super:

18. Janvāris 2015, 13:04

Meklējot darbu izpildes vietas vadījos pēc atsauksmēm forumos.

Sasisto disku vedu uz Ikšķili. Tur viens čalītis tos labo. Iztaisnoja, sametināja, noslīpēja... Atieksme pret darbu pozitīva. Cena +/- kā citur ar lielām atlaidēm :)

Tālāk diskus atdevu smilšot un krāsot čalim no BMWpower.lv foruma - niks - OZO.
Atsauksmes bija labas. Izrādijās, ka viņš pat ir Ogrenietis, kas man bija ļoti izdevīgi.
Atsaucīgs, sakarīgs. Cena man domāt bija ļoti ok.
Disku centriņus arī viņš sakrāsoja. Ja pareizi sapratu, tad ne pats, bet visu saorganizēja, kas man bija izdevīgi, jo nezaudēju laiku kautkur vedot, meklējot, kas izdarīs utt. Piezvanija, apjautājās ko ar centriņiem daram. Nosauca ciparu. Piekritu. Viss. Saņēmu ar diskiem visu sakrāsotu.

Varu piebilst, ka sākumā diskus atrādiju kantorim , kurš aktīvi ss.lv reklamējas. Cena bija vairāk, kā trīs reizes lielāka nekā man izmaksāja šī procedūra.

18. Janvāris 2015, 13:35

Lai veicas. Man tas OZO savulaik ļoti sliktā kvalitātē nokrāsoja. Trāpīju mājās nesot viegli ar disku pret durvju koka stenderi, jau krāsa nolobījās, nodomāju, ka neveikli sanāca un pats esmu vainīgs. Bet gada laikā tā pulverkrāsa nāca nost plēksnēm. Tā ari atstāju, nebija laika un vēlēšanās kasīties, jo diski un auto atradās Vācijā, vadāšana vien cik izmaksātu. Ūdrītis saorganizēja krāsošanu kaut kur Liepājā, arī tā baigi lielīt negribētos, jo braucot tikai pa vasarām pēc 3 gadiem sāka pati palobīties nost, bet tā nebija pulverkrāsošana. Tā ka es šobrīd esmu kļuvis oiesardzīgs un aizdomīgs disku remonta jautājumos.

P.S. Strūklot pirms krāsošanas pie mums ir populāri, bet alumīnijs ir mīksts metāls un tie pēc tam stipri poraini. Lai dabūtu normālu virsmu ir diezgan jāčakarējas. Tāpēc ir jādomā, vai visos gadījumos der strūkla. Pats sev vecos AMG Penta diskus tīrīju ar RILAK krāsas noņēmēju — čakarēšanās, bet rezultāts ideāls, hromētās malas tiek saglabātas utt.
Publicēt atbildi