Publicēt atbildi

Re: Kārlim ir MercedesBenz 190E (W201)

09. Novembris 2012, 11:24

Bija problēmas ar dzinēja temperatūru - uz šosejas tas dzesējās vairāk kā vajag.. Atradu šitādu termostastu:
Attēls

Neliela atskaite:
autiņam šobrīd ~225000 km
Pagaidām ir nomainīts:
Svečvadu komplekts
Termostats
Priekšējā stabilizatora 4 bukses
Bukses stūres mehānismam
Stūres mahānisma amortizators (demferis)
Pr. kreisais lodbalsts
Abas kardāna muftas un piekargultnis
Aizdarīts caurums, kur bija izkritis plastmasas korķis grīdā
Uzliktas ziemas riepas ar bleķa diskiem.

Vēl mersītim tika diagnosticēts dzinējs pa pilnai programmai. Atrastās problēmas - zem ieplūdes kolektora pazudis gumijas korķītis. Pievienots atpakaļ. Konstatēts kļūdaini strādājošs gaisa temperatūras mērītājs filtra kastē un vēl derētu nomainīt sveces.
Meistars, kurš diagnosticēja atzina, ka šis ir ļoti labā stāvoklī saglabājies auto. Vēl pieminēja, ka dzinējs darbojas ar rūpnīcas regulējumu un nekur nav līsts iekšā, nekas nav regulēts.
Man jau patika to dzirdēt :)

Sestdien nolēmu pieķerties pilošajam tosolam salonā.
Attēls
Atradu nodevīgu savienojumu - sakaltis gumijas blīvgredzens.
Attēls
Sameklēju mīkstāku un nedaudz lielāku gumijas gredzenu šajā kastē
Attēls
Tam sekoja pusdienu pārtraukums
Attēls
6dien saliku kopā, pabraukāju. Arī 7dien pabraukāju. Diemžēl pirmdienā atkal novēroju ka uz pašažiera tepiķa ir sapilējis tosols pa nakti.

Šobrīd gan vairs nekas netek salonā, ja tur izskatās šādi!
Attēls
Salona apsildes radiators laukā. Tika atzīts par bojātu - galos ar maziem caurumiem. Pie reizes satīrītas visa gaisa pūtēju caurules, lūkas utt. Nākamnedēļ solīja piegādāt jaunu salona pečkas radiatoru (Nissens pa 25 lati)

Kamēr auto nav braucams, gribu atrisināt odometra problēmu:
Vai kāds var palīdzēt ar informāciju no interneta vai paša pieredzes?
Gribu izjaukt spidometru, lai tieku klāt odometra zobratiem. Panelis jau ir nost un spidometra mehānisms ir jau rokā. Problēma tā, ka nezinu vai es varu ar spēku raut nost spidometra adatu vai nevaru. Tikai noņemot spidometra adatu es varēšu noņemt spidometra mērvienību plāksni, lai tiktu klāt zobratiem..

Kāpēc es to gribu? tāpēc, ka odometrs dažreiz "nodzēšas" viegli, dažreiz iestrēgst. dažreiz griežās līdzi, dažreiz negriežās.
Pēdējo reizi laboja karlis m - 13. Novembris 2012, 13:24, kopā labots 1 reizi.

12. Novembris 2012, 19:50

Klau, Mersedesisti! Vai kādam ir ideja, kur varētu nopirkt oranžo krāsu, lai atsvaidzinātu mērinstrumentu paneļa adatu (rādītāju) toni?
Manam 23 gadus vecajam auto visas adatas ir no vienas puses izbalējušas..
Attēls

12. Novembris 2012, 20:55

karlis m rakstīja:Klau, Mersedesisti! Vai kādam ir ideja, kur varētu nopirkt oranžo krāsu, lai atsvaidzinātu mērinstrumentu paneļa adatu (rādītāju) toni?
Manam 23 gadus vecajam auto visas adatas ir no vienas puses izbalējušas..
Attēls

Tur būtu jābūt luminiscējošai krāsai tā ka nekas prātigs nesanāks. Oranžu labāk nekrāso — tumsā sliktāk redzēsi spidometru. Bet daļai modeļu ir maināmas ciparnīcas, tās jaunas nebija pārāk dārgas, tiesa, bultiņu gan laikam atsevišķi nopirkt nevar.

12. Novembris 2012, 21:34

Nu un kas ka pabalējusi?Toties oriģināla - Mercedess rūpnīcā krāsota!Pats nokrāsosi ar nezkādu krāsu,saulē vai salā vēl sāks lobīties nost...Redzēt taču var,vai ne?Auto jau ar nav jauns,un tas viss labi sader - viss ir pie lietas!

Vai arī tev tas auto ir vispārideālā kārtībā,un pilnīgi cita ko pie tā darīt vairs nevari atrast? :shura:

12. Novembris 2012, 22:31

Tak ko tur kasīties, tā štrunta šautra der no jebkura Oldija tsk. W124. Jebkurā šrotā nevien šautru, bet visu spidometa bloku par piecīti var nopirkt, pietam ar ideālu rūpnīcas krāsojumu. Te gan izskatās pēc gadījuma, ka cilvēks grib visu izdarīt pats.
Uģi, es personīgi negribētu arī braukt (pat ja man ir oldijs) ar izbalējušu šautri. Izskatās pretīgi.

13. Novembris 2012, 09:30

Neplānoju bieži raustīt spidometra bloku iekšā-ārā. Pie reizes kamēr auto vēl izjaukts un gaida salona radiatoru, gribu ar sīkumiem paknibināties.

13. Novembris 2012, 12:15

Tad jau protams var to nomainīt.Kā ieteica Brencis,varbūt šrotā labāk sameklēt visu pulksteni/spidometru ar neizbalējušiem rādītājiem.

13. Novembris 2012, 12:57

Priekškam to spidometru galvenais lai ir tahometrs ar shiflight :jiha:

13. Novembris 2012, 14:09

Pašas bultiņas gan nevajag ņemt nost, jo nedabūsi vairs vajadzīgo regulējumu. Viņas sākuma stāvoklī stāv nospriegotas atbalstoties pret ierobežotāju.

13. Novembris 2012, 18:28

Kārli, man uz ātro jautājums. Vai baigi jāiespringst, lai pietiktu šīm ciparnīcām pie spidometra trosītes savienojuma? Tā kā neesmu vēl sācis jaukt tad varbūt tu atvieglosi manu uzdevumu, jo man pēc gāzes sistēmas pogu montāžas parādījās tirkšķēšana no spidometra trosītes.
Publicēt atbildi